Tiny Hand

Petanda Orang Sakit Jiwa

 Friday, May 10, 2013



ok.
sumorang dah baca kot pasal ni?!


at the first place,
memang aku sangat terasa.
isk..
tapi tak la terlalu obses sampai everytime pun nak snap?!


tapikan,
saye sangat la tak setuju.
KENAPA SAKIT MENTAL PLAK?


OK.
mari kita berfikir secara positif.


kalau kita ke sesuatu tempat.
contoh; Dataran MBI,Ipoh, Perak
kita makan disana.
(aku le tu)
then kita snap pic,
and upload to FB or IG..
caption: Dinner with Nasik Goreng Ikan Rebus
kawan2 kita mesti tanya sambil terliur air liur meleleh..
"weh. katne ni?"
"kat MBI terrace"
"wujud eh nasik goreng ikan rebus? tak pernah dengar la plak. sedap ke?"
"sedap gile!"
"okeh. nanti gi Ipoh nak datang sana makan"



Ape yang kite leh simpulkan dari situasi diatas?
1. kawan kita bukan orang ipoh. so bila dia dtg ipoh dia dah tau nak makan apa n kat mana.
2. ada ibu mengandung mengidam NGIR. taktau mana nak carik. so kita telah membantu meringankan tugas beliau sambil memberi petunjuk.
3. kawan kita yang dok Ipoh pun boleh mempelbagaikan kedai makan dihujung minggu!
4. kita telah menolong menjana ekonomi & mempromot Ipoh Perak. Dimana waktu itu adalah TAHUN MELAWAT PERAK. Secara tak langsung, kita telah berbakti dan menyumbang sesuatu kepada Negara!
5. kita telah secara tak langsung mempromote kedai makan orang tu. Sekaligus, rezeki mereka bertambah melimpah ruah. disebalik itu, pintu rezeki kita pun Allah buka.
6. apa guna beli henfon memahal kalau bila kita berperangai suka mengupload itu dah dicop sebagai SAKIT MENTAL?
7. kita ada handphone canggih dengan camera bermega pixel tinggi. Rugi aa kalau simpan je kan? Apetah lagi bayar kat Telco mahal bukan main bulan2.
8. Hidup kita singkat. kalau boleh semua memories kita nak capture. Sukati la! Hidup kite!
9. Lagi 1. Dunia sekarang tanpa sempadan. Semua dihujung jari. salah ke kita menyumbang sesuatu kepada komuniti? Then ia sebagai sokongan kepada orang yang cipta segala application kat App Store tu.
10. Dah memang pe'el kite semua camtu. sesikit nak ambik gambar. Sesikit nak snap. langsung tak camera shy!



bagi aku la kan,
tak patut aa orang tu cakap kita semua ni Sakit Mental!
ohh....
saya tak sakit mental OK!
sampai betul hatinye?!


hahaha...
kesimpulannye....
saya sangat terasa!


ok lah.
yang kau nak terasa pesal?
tu kat kat OTTAWA.
Malaysia tak cakap apa pun..!
Malaysia lagiiii suka sebab boleh menarik pelancong untuk datang sini bila mereka tgk kita banyak makanan sedap. Tak susah pun. cari hashtag je. takpun explore kat InstaFood.
hahahaha...
 
 

Ok Bye~

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP