Tiny Hand

Jet lag lagi?

 Saturday, May 11, 2013

ku rasa kan...
ku still jet lag lagi laa...
walaupun dah 2 weeks ku balik..!


logic ke 2weeks pun still jet lag?
ade tak orang spesis aku ni?



serius.
aku still ikut masa kat sana lagi.
Mekah kan -5jam waktu Malaysia.

ce bayangkan,
sekarang ni everyday pukul 2pagi belum tentu ku dah tidur.
which is, if ikut normal Zareena Bebe, beliau pukul 10malam dah menguap tahap gaban!
nak ajak beliau tengok midnight movie?
toksah harap..!

kalau 2pagi waktu malaysia.
ia adalah pukul 9malam waktu Mekah.
lepas Isyak.
Isyak sana pukul 8.15 camtu...

dan sekarang ni,
pagi aku otometik akan jaga pukul 8.30pagi!
dan sepanjang 2weeks ni lah, subuh aku subuh moyang gajah!
laki aku kata, dia kejut pun aku x bergerak mahupun berkutik.
tidur mati!
 

lepas tu,
bila kat office,
time-time pukul 12.30 camtu,
aku dah pening-pening.
nak kena nap kejap.
hmmm.....


bila nak berakhir ntah.
dah rasa sangat berdosa bila asyik subuh gajah!





Read more...

Petanda Orang Sakit Jiwa

 Friday, May 10, 2013



ok.
sumorang dah baca kot pasal ni?!


at the first place,
memang aku sangat terasa.
isk..
tapi tak la terlalu obses sampai everytime pun nak snap?!


tapikan,
saye sangat la tak setuju.
KENAPA SAKIT MENTAL PLAK?


OK.
mari kita berfikir secara positif.


kalau kita ke sesuatu tempat.
contoh; Dataran MBI,Ipoh, Perak
kita makan disana.
(aku le tu)
then kita snap pic,
and upload to FB or IG..
caption: Dinner with Nasik Goreng Ikan Rebus
kawan2 kita mesti tanya sambil terliur air liur meleleh..
"weh. katne ni?"
"kat MBI terrace"
"wujud eh nasik goreng ikan rebus? tak pernah dengar la plak. sedap ke?"
"sedap gile!"
"okeh. nanti gi Ipoh nak datang sana makan"



Ape yang kite leh simpulkan dari situasi diatas?
1. kawan kita bukan orang ipoh. so bila dia dtg ipoh dia dah tau nak makan apa n kat mana.
2. ada ibu mengandung mengidam NGIR. taktau mana nak carik. so kita telah membantu meringankan tugas beliau sambil memberi petunjuk.
3. kawan kita yang dok Ipoh pun boleh mempelbagaikan kedai makan dihujung minggu!
4. kita telah menolong menjana ekonomi & mempromot Ipoh Perak. Dimana waktu itu adalah TAHUN MELAWAT PERAK. Secara tak langsung, kita telah berbakti dan menyumbang sesuatu kepada Negara!
5. kita telah secara tak langsung mempromote kedai makan orang tu. Sekaligus, rezeki mereka bertambah melimpah ruah. disebalik itu, pintu rezeki kita pun Allah buka.
6. apa guna beli henfon memahal kalau bila kita berperangai suka mengupload itu dah dicop sebagai SAKIT MENTAL?
7. kita ada handphone canggih dengan camera bermega pixel tinggi. Rugi aa kalau simpan je kan? Apetah lagi bayar kat Telco mahal bukan main bulan2.
8. Hidup kita singkat. kalau boleh semua memories kita nak capture. Sukati la! Hidup kite!
9. Lagi 1. Dunia sekarang tanpa sempadan. Semua dihujung jari. salah ke kita menyumbang sesuatu kepada komuniti? Then ia sebagai sokongan kepada orang yang cipta segala application kat App Store tu.
10. Dah memang pe'el kite semua camtu. sesikit nak ambik gambar. Sesikit nak snap. langsung tak camera shy!



bagi aku la kan,
tak patut aa orang tu cakap kita semua ni Sakit Mental!
ohh....
saya tak sakit mental OK!
sampai betul hatinye?!


hahaha...
kesimpulannye....
saya sangat terasa!


ok lah.
yang kau nak terasa pesal?
tu kat kat OTTAWA.
Malaysia tak cakap apa pun..!
Malaysia lagiiii suka sebab boleh menarik pelancong untuk datang sini bila mereka tgk kita banyak makanan sedap. Tak susah pun. cari hashtag je. takpun explore kat InstaFood.
hahahaha...
 
 

Ok Bye~

Read more...

ZARIZ Collection by Zareena Bebe

Assalamualaikum.


Entrepreneur Wannabe!!
Tajuk cam designer harapan negara je kan?
macam la aku design sumenye.
hehe...


Alhamdulillah.
saya dah start online bisnes saya balik.
kali ni jual Tudung.
and coming....adalah Baju Kurung.
cominggggg lagi? 
InsyaAllah bende2 lain plak.


Sudilah kiranya LIKE FB page ku: 
dan sudilah kiranya FOLLOW Instagram:  

Instagram



dan sudilah kiranya.....
membeli barangan jualan saye :)


kat bawah ni ku tempek sesikit barangan jualan. 












semoga dengan bantuan LIKE & Follow korang tu,
rezeki ku murah melimpah ruah.
boleh jugak buat modal repair atap rumah :)
hehe...

adal lagi banyak design.
tak sempat upload je ni..
nanti tengok kat FB & IG tau!


Thanx!
bye~
 






Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP