Tiny Hand

Make-Up Remover paling ohsem!

 Saturday, March 30, 2013

Bagi aku la kan,
Ohsem gila benda ni!

Tau sebab apa?
Sebabbbbb....
Nak tanggalkan mekap,
Tak yah pakai cotton 4segi tu.
Apetah lagi cotton buds.
Hew hew hew..

Letak kat tapak tangan,
Then tenyeh je kat muka.
Segala kotoran mekap akan tertanggal..
Then leh trus cuci pakai cleanser.

Haaa..
Ohsem tak?

Untuk pe-mekap yang tidak tegar seperti aku, makanya,
Ia adalah ohsem la.
Sebab, kadang2 terlupa bawak cotton 4segi muka tu.
Dalam handbag bukan ada mekap pon..!
Hmmm...
Ada lip balm nivea je.
Takpon sebatang je lipstik.
Itu pun makan tahun gak nak abis n beli baru.
Ye lah.
Bayangkan la,
Loose powder aku dah 3 tahun x abes2 lg. ntah elok ntah idak. aku pakai ok je~
Heheh..

Ok.
Tu je nak cite

Make-Up remover Biore.
Harga: doploh hengget lima kupang.
Beli kat UO (uda ocean) GM, Ipoh.
Skarang bukan GM dah.
Dah jadi Angsana Mall.
Hmmm..
Tp ku tetap panggil GM.
Lantak!




Read more...

FIXI, DUBOOK CERITERA & LEJEN PRESS

 Thursday, March 28, 2013

SALAM!


sekarang ni,
ku tengah gila NOVEL!
*sebenarnya dari zaman skolah dah gila novel!*


dulu ku kenal publisher ni je;
Alaf 21.
Kaki Novel.
Buku Prima.
Penulisan2u.
Fajar Paker.
dan lain-lain.

tapi skarang,
ku aim & borong dari publisher;
(tak pasti SFP & SeLUT ni same ke tak. hehe. x habis stadi lg :p)


buku-buku ni, ayat2 nye lebih santai...sempoi & cerita yg ringan.


lepas ni mungkin akan ada banyakkkk lagi perkenalan dengan publisher lain.
budak lembs  nak mamps cam gue ni, haruslah lambat.
lagi pula, memang sifat pemalu ku sangat tebal di sanubari.
eh??!


biasalah,
aku ni dok cerok to'kun,
suka ketinggalan zaman.
orang lain dah berzaman baca buku2 cenggini,
aku plak baru je jumpa..!
takpelah.
jodoh lambat.

seee....
gaya penulisan pon dah ala-ala dorang dah ni.
hahaha....

yang pasti.
ku sangat suka!





my first collection of Fixi:
MANGSA
*tak baca lagi. laki aku potong Q. kene baca NGERI dulu*





My First Dubook Ceritera collection;
DARI TANJUNG MALIM KE KLCC
*Fdaus Ahmad tu senior laki aku kat skolah agama di Seri Iskandar rupanya. sama-sama debate katanya!*
*Rasanya aku dah jadi peminat karya FdausAhmad*
*Laki aku buat muka tak puas hati. tatau KENAPA? hmm....*

Terbaik!



My first Sang Freud Press collection;
SEKSI OVARI

Lejen Press first collection ku;
AWEK CHUCK TAYLOR
*tak baca lagi. kawan ku kata kene sediakan tissue bebanyak.*






makanya,
lepas ni,
nak borong semua buku dorang!
SEMUA ye!
S.E.M.U.A!

agak-agak kat Ipoh ni takde stok,
nanti aku nak meroyan kat laki aku,
sampai dia bawak aku gi Lejen Shop kat Subang tu!
tak kira!




Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP