Tiny Hand

Pengenalan. nak citer sket.

 Friday, February 1, 2013

Hai..
Assalamualaikum..

hehe...
dah berhabuk blog.
seperti biasa alasannya,
BZ!

lagipun haritu ku demam.
dekat 2weeks gak la.
sampai ku kene surrender..!
akhirnya kehospital jua & terpaksa menelan ubat!
dalam demam-demam tu kepala otak aku pikir gak opis.
time yg tak pikir opis adalah bila ku dah terbongkang terlantar atas katil.
huhu...

aku ni kalau sakit,
selagi boleh, ku akan TAHAN!
takmo makan ubat.
sebab ku SAYANG BUAH PINGGANG aku weh!
then period aku akan lari dari landasan yang sebenar dan ia adalah masalah beasrrrr bagi aku.
hahahaha....

ok.
straight to the point lah.

sebenarnya ku nak cerita pasal PMC ni.
Pure Marine Collagen
100% Pure dari sabah.
dari sudut bau dia, kita dah tau ia adalah asli.

macam beli handbag la jugak. dari bau & texture kita dah tau dia ori ke tak.
hahahahha...
ok sila jgn merepek!


sumorang pon tahu,
collagen ni adalah 'benda' yang terbaik utk kulit.
kita ni dah nak masuk 3series,
makanya, kene laa start makan 'benda' untuk tujuan dalaman dan luaran.

aku, personally la kan,
aku TAK SUKA pills, ubat, creams yg ntah-apa-apa tu....
yg jual kat supermarkets sume tu la.
ubat doctor pon i tak suka tau.
chemical sume tuuuuu~
isk....
i sayang BUAH PINGGANG i okey!!!

aku suka benda-benda semulajadi.
contoh: kalau nak lembutkan tapak kaki, rendam kaki dalam air garam.
tak payah beli garam memahal. sama je sume garam. pakai je garam kat dapur tu.
takpon gi gesel tapak kaki kat batu air terjun. haaaa. lembut laaa dia!
contoh lain: kalau demam. jaram kepala dgn ramasan daun bunga raya. pastu minum air masak or air badak bebanyak. kalau tempreture naik gak, maka kene la ke hospital. kang takut denggi ke malaria ke ape ke kan..? naya je.
hahahhaa...

last year,
de org bg try PURE MARINE COLLAGEN ni.
seperti gambar dibawah.
masa dapat tu,
alahai bau dia!
macam bau aquarium.
*bau masa buka aquarium nak bagi ikan makan tuuuuuu*
haaa...
boleh bayang x?
hanyir.
ku tekan-tekan PMC tu,
konon nak cek, betul ke rumpai laut?
ye lah.
ku kan tak makan bende-bende ntah pehapa tu.
aku takut utk mencuba sesuatu yg baru.
tipikal zareena!

then ku try la basuh.
rendam.
then rebus.
pastu makan.

bau hanyir dah takde sebab basuh ngan asam jawa.
sama la cam basuh ikan!
pastu sebelum makan tu letak perisa oren.
hahahaha...
tak rela i makan mentah begitu noks!
*kawan ku kata kalau basuh tak betul, rasa dia amat mengerikan. huhu. agaknye cam makan ikan mentah kot kan..?*

lepas 2-3 hari kan,
ku rasa kulit muka cam best.
cam lembapppp je...
*lembab ke lembap eh. konfius dah. hahahaha*
best betul!
yelah. ku bukan jenis pakai mekap. laki aku bising kata muka ku pelik bila mekap. padahal ku pakai loose powder je! akibat sentap, makanya lepas tu sehingga sekarang, ku tak mekap. lantakkan. biarlah muka buruk asal hati tak sentap uolss...

tapikan, betul la. kulit jadi best.
kuku cam lawa je.
then yg pasti rambut kurang gugur dah.
yg kuku n rambut ni result dalam seminggu la.
disebabkan ku ade sepeket je, makanya ia stok utk sebulan sahaja.
disebabkan ku letak perasa oren, makanya rasanya adalah sedap.
makanya, sepatutnya cukup utk sebulan, ku 3weeks dah abis.
huhu....

bila dah abis stok.
ku pon stop.
sebab stok takde.

ni baru nak start balik.
stok ade la lebih kalau korang nak.
nak suh ku tolong rebus pon boleh.
letak oren, korang kira ngappppp je terus.
macam makan NATA DE COCO je~
hahahahha...
memang dasar P kan..???

haaaa....
ce korang try pulak...
tengok best ke tak.
ia juga boleh menegangkan apa2 yg kendur utk pompuan.
pepaham je lah ye..
hehe...
collagen ni utk kulit.
seeloknya, makan la yg ASLI,
which is tak campur dengan bahan2 lain...
 selain perisa oren/ribena/anggur & etc td tu.
hehe...

so kalau nk try,
silalah roger aku eh...
ku juai 1pek 100gram tu RM18.
kira OK what!
RM18 utk byk faedah n manfaat.
 
yg lain-lain ku cerita nanti ye.
i ada banyak commitment ni.
nak jaga hati banyakkkkkk orang.
ok bye!








0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP