Tiny Hand

kehidupan yang indah

 Friday, November 30, 2012


Read more...

Salam Maal Hijrah 1434

 Thursday, November 15, 2012

Assalamualaikum.

Selamat menyambut Tahun Baru.

1 Muharram 1434, Khamis.
Bermakna dah seminggu nenek meninggalkan saya ;(
Bila berbicara, nak menyebut perkataan 'arwah' tu rasa janggal. Dan mulalah air mata pun cam menderu nak keluar. Lagaknya seperti tak redha kan? Hmmmm...
Menaip ni pun still air mata keluar.
Ya Allah..!


Semoga tahun 1434 ini memberikan kebaikan buat kita.

Setahun sudah berlalu. Macam-macam kegembiraan,dugaan & cabaran telah kita lalui. Semoga pada tahun ini, kita menjadi seseorang yang lebih baik dari sebelumnya.

Semoga Allah permudahkan segala urusan & kesulitan saya.
Semoga Allah makbulkan doa saya untuk terus berubah kearah lebih baik.

Sucikan hati.
Peliharalah lidah.
InshaAllah.



Read more...

Loan kereta!

 Tuesday, November 13, 2012

Ada sesapa sudi nk kasi saya loan kereta?

Saya adalah bukan pekerja gomen.

Hanya kontraktor cabuk.

Malah saya juga banyak komitmen.

Komitment saya termasuk ASB LOAN yang bijak pandai~

Ada officer yang cerdik pandai tak disini yg boleh saya harapkan?


Sekian.

Read more...

I Love You, Stupid!

 Sunday, November 11, 2012

Ia adalah tajuk novel.

Tulisan MELUR JELITA.

Baru je baca 98 pages.

Setakat ni, BEST GILE!

Silalah ke bookstore berdekatan. Pasti tak menyesal ;)


Nota:
Novel beliau yg sebelum ni pun BEST GILER!
-Awak Suka Saya Tak? (ASST)

Read more...

Saya dah takde Nenek ;(


Nenek saya dah pulang ke rahmatullah pada hari jumaat 9.11.2012 dlm lingkungan jam 8.30 pagi.

Meninggal dunia dengan tenang dalam tidur diusia 83tahun.

Semoga nenek tenang disana.
Nina sayang nenek.

Ya Allah, tempatkanlah nenek dikalangan orang orang yg beriman.

Al-Fatihah.



*Berderai gak la air mata masa tulis ni*

Read more...

ASB LOAN

 Thursday, November 8, 2012


Korang mesti familiar dengan ASB Loan kan?

haaa...
pulangan dia memanggggg banyak.
tak dinafikan dia bagus.
lagi lama tempoh, lagi untung.

korang patut ada ASB LOAN ni.

TAPI!!!

bila korang dah ambik,
otometik akan ada dalam CCRIS korang.

ia dikira sebagai COMMITMENT
bukan sebagai INVESTMENT.

bermaksud,
jika korang nak ambik lain-lain LOAN nanti,
bank akan kira monthly installment utk ASB tu jugak as korang nye COMMITMENT.

ermm...
paham tak?

kalau officer yg proses loan korang tu INTELLIGENT,
beliau akan letak ASB LOAN as INVESTMENT.
*tapi kebanyakan officer tak berapa intelligent.sekian*



 *saya menulis berdasarkan pengalaman*
*maaf*







Nota:
dalam hidup kita ni,
*kalau officer tak berapa intelligent!
kita hanya akan mampu memiliki 1 kereta & 1 rumah sahaja.
sekian.

Read more...

Sape Ada Jual Novel Ahadiat Akashah?


Saya adalah PEMINAT Kipas Susah Mati AHADIAT AKASHAH!

Dulu saya ada banyakkkkkkkkkkkkkkk Novel beliau!
boleh dikatakan SEMUA complete set!

tapi,
takde rezeki,
semua hilang.
tak tahu cemana.
takde 1 pun yg tinggal.

SEDIH.

so sekarang ni,
ku nak kumpul balik.

SESAPE YG ADA JUAL,
SILA email saya tajuk apa yg awak ada & harga mestilah berpatutan!
jangan aa jual memahal.
sebab ku adalah seorang yg cheapskate.
memahal ku tak beli tau!
sila jual range RM5-RM8 senaskah!



email ke: saggi_linia@yahoo.com




INGAT!
NOVEL AHADIAT AKASHAH JE TAU!





Read more...

nak poyo sekejap: PROJEK BARU

 Wednesday, November 7, 2012


ku nak gi umrah.
nak bayar PTPTN lamsam leh dapat 20% diskaun.
tak cukup duit.

hahaha...

dengan poyo nyeeee,
ku nak buat enaunsemen,
bahawa............

sekarang ni,
ku ade projek baru!

hehehehe.....

tadaaaa.....!

poyo tak?
siap TAG bagai.


doakan saye murah rezeki ye kawan-kawan...
meh laa support saye sedikit sebanyak.

bleh gak tolong merealisasikan impian ku nak bayo PTPTN lamsam.
hahahaha....




nanti bila dah siap semua,
akan ku hebohkan pe bendanye...

bye!


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP