Tiny Hand

Degree tak laku

 Wednesday, October 3, 2012

sekarang ni,
ku bekerja di dalam Industri Pembinaan.

degree Business Admin aku tak laku weh...
even aku ada DEGREE IN ACCOUNTANCY pon tak laku!
 

yang laku skang ni adalah degree dari course:
civil.
qs.
safety & health.

kalau lah masa boleh diundurkan,
aku nak ambik course yg related tau.
dan yang pasti,
ku nak ambik QS.
hew hew hew...

tapikan,
otak accounting tak leh buat keje QS
otak QS takleh buat keje Accounts.
hahahaha.

aku ritu buat keje QS kan,
hancorrr...!!!

ku kata,
*otak Accounts*
"alah, terlebih 1 je pun. bukan rugi pun. cost dah cover profit ada maaa"
QS kata,
*otak QS*
"tak leh! BQ kata banyak tu, banyak tu la. takleh lebih takleh kurang! unless ada bla bla bla bla....."


so,
degree aku dok je dalam laci,
buang duit je blaja.
dah la blaja ntah pehapa je yg blaja.
kalau ada SPM je pun, takpe.
accounting pon related basic SPM je.
ape yg blaja degree dulu,
hapah pon tak sama.
hmmm.......


ok bye.



ye saya tahu,
'tuntutlah ilmu walau ke negeri cina'
tapiiiiiiiiiiiii.......
masa kerja laa paling banyak saye belajar pun.
tu yang rasa buang masa, buang duit buat degree~





1 comments:

er 20 August, 2013  

degree u kau u tak laku.. atau degree tak diiktiraf.. semua member aku yg ambil degree accounting dapat kerja best. lekeh2 pon cikgu(starting gaji rm3000 termsk elaun). ko tak reti english kot.. itu la masalah utama org menganggur.. english sampah sijil x diiktiraf.. sapa nak bagi kerja? klu kerja buruh takpe la tak guna english.. adoi..

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP