Tiny Hand

Worst BANK!

 Saturday, September 1, 2012

Sorry to say lah kan,
The Worst Bank goes to CIMB!


Story 1
pergi branch.
pukul 2 petang.
nak buat TT [Telegraphic Transfer] ke China.
Aku kene bebel..!
"Kenapa datang lambat? nak buat TT datang la pagi. sini tak buat TT. TT kena hantar pergu Hub dekat Medan Gopeng. Susah la."
What the ?
Sukati aku laa nak buat TT pukul berapa. bukan aku datang pukul 4.31 petang pun!
kalau branch xleh buat TT,
baik takyah jadi BANK!
Demm...

dorang ambik TT form tu. 
sebab nak hantar kat Hub.
aku balik tangan kosong.
so, ape bukti aku nak bagitau supplier yg aku dah buat TT?
logic ke pada akal?


Story 2
Pergi Bank.
Cash kan Cheque.
then nak transfer ke individual account.
oh. limit hanya boleh masuk 3 account je.
lebih kene charge.
RM3 untuk 1 account.
kalau taknak bayar,
sila pergi CDM [Cash Deposit Machine]
ok Fine!
sila buat mesin boleh masuk syiling.
sekian terima kasih.

p/s:
tak tau la kan, kot-kot polisi semua bank camni.
tapi tiada logic akal disitu.



Story 3
Call Bank.
tanye, kalau nak transfer dari CIMB ke Maybank sekarang, harini leh clear x?
jam menunjukan pukul 12 tengahari.
urgent ni.
maka otometik bukan RENTAS la kan?
Bank kata, "ia mengambil masa 3 hari jugak utk clear"
apakah???
adakah TT tu sama je function dengan cheque?
baik aku pakai cheque. 
buat apa bangang-bangang isi form. gi bank. ambik nombor. tunggu lama. tapi 3 hari jugak?
or..
takkan aku nak bawak cash dari CIMB ke MBB?

p/s:
TT ke China kadang-kadang sehari stengah dorang dah dapat.
ntah la. mungkin ilmu 'BANK' aku tak cukup lagi.
hmm...




sesungguhnya memang menyakitkan hati!

1 comments:

Qaseeh Tolia 03 September, 2012  

He.he.. Sabar..sila la bertukar ke Bank lain..Kih..if TT so far saya buat dgn Maybank..Cemerlang jer..layanan pun okkk..maybe tengok branch jugak kot..

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP