Tiny Hand

PhotoBook : Groupon, MilkADeal or MyDeal

 Thursday, August 30, 2012

ku adalah penyopping tegar kat 3 tempat ni!

macam macam benda mengarut aku beli!
memanggg membazir~
tapi....
puassss...

ku siap ada list lagi ape yg ku beli.
kalo tak kang lupa.
parcel sampai opis je,
ku delete le item tu.
hew hew hew

sampai staff perli,
"ai kak, nampak cam bertambah je list tu"
*ku letak 'notes' tu kat desktop je*

ku dah sebarkan virus menyoping online kat deme..
asal dorang beli sumting je,
mesti nk bagitau aku.
yang terbaru ni,
'kak, saye beli trademill kat Groupon"
"Bape hengget?"
"RM250"

seee......??
bukan aku yang bersalah kann???


yg paling tension,
bila dorang tak cukup quota nak beli,
*contoh; beli 1 RM100, beli 2 RM90, beli 3 RM60. so rugi kalo beli 1 kan? maka aku le jadi orang ke-3 tu*
aku laa jadi mangsa.
TERpaksa beli!
huhu...


tapikan,
benda paling berbaloi beli adalah photobook.
ni adalah antara hot item kat situ.
ku dah pernah beli 2 kali.
ni de lg 2 voucher lg.

1 nak buat pic kengkawan.
1 lagi nak buat pic raya 2012.

pehni mungkin beli lagi utk pic:
kawen ku yg dulu.
gi obersea.
or mungkin pic BABY?
*eh?*

hahaha...

ok.
ku nak story sket ni.
nak bandingkan antara 2 photobook yg pernah ku beli.
1 daripada lolliartz (buat pic KAYRA AUNEE)
1 daripada vprint (buat pic pergi SARAWAK)
*rasa dedua bli kat groupon*


1st photobook. beli dalam RM55 kot. ntah tak ingat. [PB: Kayra Aunee]

beli RM45 kot. kot! sebab murah n ramai org beli, maka ku pon beli. [PB: Sarawak]



ketebalan photobook depends on paper yg dia guna.

nampak tak perbezaan cara binding?

1st page

ni belah dalam.

tengah-tengah. banyak kali bukak, dah cam nak terkoyak! [PB: Sarawak]

banyak kali bukak, steady je. tak rosak pape. [PB: Kayra Aunee]

nampak tak putih putih tu? sket lagi leh koyak dah.



ni kertas dia tebal.

ni ku lipat banyak helai. kalau selai je, mau terlipat terus.



setelah menjamu mata,
mari saye cerita.

sebelum anda nak beli photobook,
sila study dulu material kertas yang akan digunakan.

mungkin masa ku beli dulu,
ku main beli je.
so tak tengok kertas ape dorang pakai.
asal murah je, beli!

untuk photobook Kayra Aunee,
saye sangat berpuas hati!
kertas superb!
*still taktau jenis ape paper tu*
 binding pun terbaik. boleh la nak tahan beberapa puluh tahun lg~

untuk photobook Sarawak,
sangat poor. huuu.....
kertas cam kertas 'kalendar'.
binding plak cam 'jahit' je.
kulit luar 'plastik' cam dah gelembung nak terkeluar~
(bila dah banyak kali pegang bukak tutup)
*redha*


so kawan kawan,
sila TAHU apa yang anda beli itu.
sebelum click [BUY]
fikir,
berbaloi ke tak?

oh lupa.
kena baca dulu terms dia.
kekadang delivery charges tak included tau.
so,
sebagai seorang yang cheapskate,
kalau delivery not included,
ku TAKKAN beli.
hew hew hew




ok bye.


1 comments:

Dhiya Syazana 03 September, 2012  

ala... ari tu xbawak. nk tguk...
I ada beli 1, xbuat lg. Dh siap nanti i share k.

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP