Tiny Hand

PhotoBook : Groupon, MilkADeal or MyDeal

 Thursday, August 30, 2012

ku adalah penyopping tegar kat 3 tempat ni!

macam macam benda mengarut aku beli!
memanggg membazir~
tapi....
puassss...

ku siap ada list lagi ape yg ku beli.
kalo tak kang lupa.
parcel sampai opis je,
ku delete le item tu.
hew hew hew

sampai staff perli,
"ai kak, nampak cam bertambah je list tu"
*ku letak 'notes' tu kat desktop je*

ku dah sebarkan virus menyoping online kat deme..
asal dorang beli sumting je,
mesti nk bagitau aku.
yang terbaru ni,
'kak, saye beli trademill kat Groupon"
"Bape hengget?"
"RM250"

seee......??
bukan aku yang bersalah kann???


yg paling tension,
bila dorang tak cukup quota nak beli,
*contoh; beli 1 RM100, beli 2 RM90, beli 3 RM60. so rugi kalo beli 1 kan? maka aku le jadi orang ke-3 tu*
aku laa jadi mangsa.
TERpaksa beli!
huhu...


tapikan,
benda paling berbaloi beli adalah photobook.
ni adalah antara hot item kat situ.
ku dah pernah beli 2 kali.
ni de lg 2 voucher lg.

1 nak buat pic kengkawan.
1 lagi nak buat pic raya 2012.

pehni mungkin beli lagi utk pic:
kawen ku yg dulu.
gi obersea.
or mungkin pic BABY?
*eh?*

hahaha...

ok.
ku nak story sket ni.
nak bandingkan antara 2 photobook yg pernah ku beli.
1 daripada lolliartz (buat pic KAYRA AUNEE)
1 daripada vprint (buat pic pergi SARAWAK)
*rasa dedua bli kat groupon*


1st photobook. beli dalam RM55 kot. ntah tak ingat. [PB: Kayra Aunee]

beli RM45 kot. kot! sebab murah n ramai org beli, maka ku pon beli. [PB: Sarawak]



ketebalan photobook depends on paper yg dia guna.

nampak tak perbezaan cara binding?

1st page

ni belah dalam.

tengah-tengah. banyak kali bukak, dah cam nak terkoyak! [PB: Sarawak]

banyak kali bukak, steady je. tak rosak pape. [PB: Kayra Aunee]

nampak tak putih putih tu? sket lagi leh koyak dah.



ni kertas dia tebal.

ni ku lipat banyak helai. kalau selai je, mau terlipat terus.



setelah menjamu mata,
mari saye cerita.

sebelum anda nak beli photobook,
sila study dulu material kertas yang akan digunakan.

mungkin masa ku beli dulu,
ku main beli je.
so tak tengok kertas ape dorang pakai.
asal murah je, beli!

untuk photobook Kayra Aunee,
saye sangat berpuas hati!
kertas superb!
*still taktau jenis ape paper tu*
 binding pun terbaik. boleh la nak tahan beberapa puluh tahun lg~

untuk photobook Sarawak,
sangat poor. huuu.....
kertas cam kertas 'kalendar'.
binding plak cam 'jahit' je.
kulit luar 'plastik' cam dah gelembung nak terkeluar~
(bila dah banyak kali pegang bukak tutup)
*redha*


so kawan kawan,
sila TAHU apa yang anda beli itu.
sebelum click [BUY]
fikir,
berbaloi ke tak?

oh lupa.
kena baca dulu terms dia.
kekadang delivery charges tak included tau.
so,
sebagai seorang yang cheapskate,
kalau delivery not included,
ku TAKKAN beli.
hew hew hew




ok bye.


Read more...

Raya Blues~

 Wednesday, August 29, 2012

Hai.
Harini sepatutnya saya cuti.
Tapi....
Saya terasa nak gi keje.

Lagipun cam boring plak cuti.
keje umah sume dah settle.

Dah sampai ofis..............
takde MOOD plak.
maka makannnnnn kuih raya~
lalalala......
aku letak dalam bilik, sape nak masuk.
kuih takleh bawak keluar.
hew hew hew.
meriah sikit...

Hati ni td tak tenang memikirkan mereka di opis.
tu yg datang opis gak.
-Huru-hara tak?
-Boleh ke?
-Semua berjalan lancar ke?
-Check pre-sign cukup ke?

Hmm...
tak laa komited sangat.
tapi...
lebih kepada rasa tanggungjawab!
cheeewah!


ikut hati,
saya nak dok membongkang kat umah je...
nikmat betul.




p/s: saya start cuti raya dari 18 Aug haritu.~



Read more...

Beautiful FRIENDSHIP

 Wednesday, August 8, 2012


 
"True friends are never apart, maybe in distance, but not in heart."



IFTAR
Date : 04082012 (Saturday)
Venue : ISTANA BUDAYA
Theme : COLOUR BLOCK

colourful kan?

ku mintak cuti dari boss ayam :)
agar membenarkan ku meronggeng di kayhel..oo..kayhell...

naik ETS dari Ipoh kul 7am
*bapa mushkil. kenapa ku gerak gi kl kul 7am sedangkan berbuka kul 7pm*
hew hew hew..

sampai sana dalam 9am++
so pe ke lagi...
ke jalan TAR laa kite..
SHOPPING!
*sakit bahu bawak banyak beg tau!*




ku sampai IB dalam kul 6.
tunggu sume sampai sambil nyembang...
makanya, haruslah cafe IB tu seperti kami yang punya!
maaflah.

takde aktiviti ape pon kitorang buat haritu..
menyembang+gelak gelak je~
buka puasa then celeb birthday JULY-Baby :p
*baby keeer?*
oh. lupa.
kami jadi 'camera freak' juga!



 ku dah lama tak jumpa mereka ni.
almaklomle..
mereka dok kayhell...oo..kayhelll
*sila buat nada lagu najwa latiff tu*
ku dok ipoh.


biasalah kami,
kalo dah jumpa tu,
gelakk...gelakk...makan..kutuk sesama sendiri...gelakkk...makann...
hhaish....
geeeelakkkk je...
perangai pun dah rupe budak 16 tahun..!!
 walopon umur masing masing lagi setahun stengah nak capai 3 series,
tapi,
bile ku duduk ngan dorang ni,
perangai sekolah tu keluar balik!!
hahaha...


kitorang dah kawan selama 12 tahun.
since year 2000.
time tu form 4.
skolah teknik brash, ipoh.
dorang budak hostel.
ku outsider.
hahahaha...
kitorang ni classmates.


ku letak sikit je pic..
sebab ku dah hapload sume kat FB :)
*berzaman tak hapload pic kat FB tahu?!*

July Baby

Arl & Aina (Aina stress ngan proyos)



Mommy-To-Be






SAYANG KAMU SEMUA~

Friends Forever Tau!







Read more...

baju kat ZALORA

 Friday, August 3, 2012


ade baju kat ZALORA tu kan,
yang cam dalam pic ni kan,




haritu kan,
ku tengok kat GM kan,
*Greentown Mall, IPOH*
harga dia kan,
dua pasang kan,
RM90.



ok bye..






p/s: mungkin sama tapi tak serupa. 















p/s: ku asik dok usha je baju JM tu~



Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP