Tiny Hand

Dear Diary, 1st Day Puasa

 Sunday, July 22, 2012


Sahur.
Sahur kat Sengal.
Ku adalah org yg last skali sampai kat meja makan. Sbb ku bangun last skali...
Itu pun ibubapa yg prepare sahur. Ibubapa & adik beradik yg kejut.
Seeee???!!!
Ku mmg de masalah problem bangun sahur. Dulu, kini dan selamanye~

4kali dah ku puasa as a wife. Ku jarang buat sahur untuk suami. Suami harus lah redha dengan ketentuanNYA...

Saya dah Cuba untuk berubah, namun....... Hmmmmm.......

Macam ni kome nak suh ku beranak? Laki pon tak mampu nak jaga.....!
Bangun sahur pun jenuh.....~



Semasa puasa.
Dalam kul 2++ petang ku dah gerak g bazar. Pegi awal sebab nak bagi arang tu idup dulu. Lama gak nak bagi dia 'cool down' hehehe...

Kul 3-4 dah ramai org kat bazar. Ku plak dah rasa pening akibat kurang air dalam badan. Ditambah pula tempiasa bara api tu. rasanya habis dia serap air dlm badan ku~

Air liur dah pahit. Tapi disebabkan ramai org dtg beli. Sampai tak pernah xde org kat gerai, so x rasa sangat pening tu.

Tapi dah last last dalam kul 630 camtu, ayam pon tinggal wings je dlm 10 ketul, ku surrender, nak panggil customer pon suara dah kendur. Muka pon dah sememeh. Laki ku dah tersandar je kat belakang tu. hahahah. Beliau juge LEMAU~
Sib baik ade backup: ZAHEEN...

Nak beli air utk berbuka pon Zaheen yg beli. Heheh. Berapa xlarat nye kitorang. Pastu ku n laki ku asik dok tgk jam je bila nak berbuka. Cam bebudak tunggu azan. Camtu la kitorang...

Azan je terus minum. Lepas tu dah kenyang air, kemas kemas. Can cin cau....
Tak makan pon....
Balik cuci cuci, Kira duit. Tido....

Terawikh.
Semalam je dapat. Hari ni takde rezeki~
Sebab sangat la tak larat. Kaki sakit berdiri Lana sangat....



Korang yang kat ipoh tu, singgah la bazar ramadhan MEDAN GOPENG. Cari laa ayam percik kitorang.

Rasa sekali pasti nak lagi..

Ok Bye~

Read more...

SALAM RAMADHAN 1433H

 Saturday, July 21, 2012

Assalamualaikum korang...

Selamat bersahur....
Selamat menahan lapar dan dahaga jap lagi :)



jangan isap rokok...
jangan korek idung...
jangan gi beli nasik kat wanggey.....


nak korek idung untuk 'buka' puasa boleh la..
*kot kot laa tak sempat beli nasik tup tup dah azan maghrib*

beli nasik kat wanggey dengan niat untuk makanan berbuka boleh :)



Semoga Ibadah kita pada Bulan Ramadhan yang MULIA ni diterima ALLAH....
*berusaha kearah muslimah sejati. InsyaAllah*


....Doa....






Read more...

Berjaya Tak Shopping Handbag!

 Thursday, July 19, 2012

Kagum dengan diri sendiri....
berjaya menahan diri selama 7bulan stengah!

ok.
ia adalah perubahan diri yang sangat memberangsangkan :)

walaupun hati meronta-ronta,
mengatakan bahawa dia dah boring dengan handbag sedia ada,
tapi,
ku kuatkan hati,
teguhkan iman,
NAFSU boleh ditepis.


*raya ni takde henbeg raya*
ok bye...





p/s: memang la tak beli handbag,
tapi dok bershopping kat groupon/milkadeal/mydeal......
*murah banyak kot!*

Read more...

Alhamdulillah For Everything

 Thursday, July 12, 2012

Ya Allah!
I leave everything up to YOU.
While I may know what I want, only YOU know what I need.
YOU know what's best for me and I trust that.
So, Ya ALLAH,
I ask YOU grant me what's best for me and keep away that which will not benefit me....


Sesungguhnya Ya ALLAH,
Aku terasa CUKUP dengan apa yg ku ada & miliki sekarang ni :)

Terima kasih di atas rezekimu Ya ALLAH....
SYUKUR atas nikmatmu...

Hanya KAU yg tahu segalnya~
ALLAHUAKBAR!

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP