Tiny Hand

Tazkirah Jumaat #15

 Friday, April 20, 2012

Read more...

#18 Wordless Wednesday

 Tuesday, April 17, 2012

Read more...

kenapa ku dibenci?

kadang-kadang ku sedih jugak....
kenapa org benci daku?
ku selalu tertanya-tanya...

kalau org yg x kenal ku membenci takpe jugak. iniii??!
hmmm....

ku jahat mulut kah?
ku suka berlagak kah?
ku poyo kah?


tapi,
bagus jugak ;)
ku dapat pahala freee~


Allah itu Maha Adil ;)
walau korang kutuk daku senyap2 or terang2,
tapi ku tetap dapat tahu ;)
dengan izin Allah :)

ku ambik iktibar je~
ada la hikmah nye kan?




p/s: tahu laki ku kata apa?
"awak ade tak tak suka kat orang? kalau ada, mesti laa ada org tak suka kat awak!"
hehehe.....


ok bai.
tengah tunggu puding roti siap~

Read more...

Happy Anniversary Mom(s) & Dad(s)

 Monday, April 16, 2012





16 APRIL 1983   -    16 APRIL 2012





kepada keEMPAT-EMPAT ibu bapa...
[mama+babah | mak+abah]

SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE-29 :)

kami doakan yang terbaik buat kalian...

mesti banyak dugaan & cabaran yang kalian lalui kan?
ku yang baru 3TAHUN ni pun,
haihh...... dah macam-macam :)
hehe...
tapi itulah kehidupan :)


SEMOGA KALIAN BAHAGIA HINGGA KE AKHIRNYA~






p/s:
comel kan ibubapa & ibubapa mertua berkongsi tarikh perkahwinan?






Read more...

The Secret Dreamworld of a Shopaholic by Sophie Kinsella

 Sunday, April 15, 2012

dulu......
ku tertanya tanya.....
kenapa dorang ni suka sgt dgn SK ni??!
best sgt ke?

hahaha.....

haritu,
untuk menjawab pertanyaan2 yg selalu berlegar2 di hati ku ni,
maka,
ku try le beli 1,
asik baca malay novel je kannn?
sampai ku dah bosan!
sbb malay novel ni cerita nye 'camtuuuuuu je'...

memula beli tittle Mini Shopaholic.
tapi mane ntah ku letak...
then ku gi bli tittle ni.
ni yang first series buku ni kan?

dengan itu,
start aa baca!

ku baca punya baca,
tgk page dah page 38!
fuhhh....

seee...?!
betapa best nye buku ni sampai baca tak letak letak!!!

dan yang paling best,
i can feeeelll 'Rebecca Bloomwood'!
saya bleh merasaai perasaan beliau semasa melihat SALE sign!
hahahahaha....
siyes...!

juga ku dapat merasa,
perasaan beliau bilaaaaaaa......
beliau cuba utk tidak 'bershopping' lagi!
kira cam menahan diri dari shopping!
cam aku tgh buat sekarang!
seksa wooo~
hehehe....

so kesayangan ku sekelian,
saye nak sambung baca ;)

ok bye!




lepas ni nak collect semua!





Read more...

Bila nak beli rumah wehhh???

 Sunday, April 8, 2012

Semua orang pun mesti nak beli rumah kann?!

Kawan-kawan ku sume dah de rumah!
Ku?
Masih ditahap lama. Masih belum memiliki asset!

Sebab?
Huuu...
Ku rasa mahal sgt!
Tak tercapai logik akal harganya!

Lagipun,
Mungkin ciri2 & harga minimun yg ku 'set dlm otak' agak tidak munasabah.

Ku inginkan single storey terrace corner atau Single storey semi-D dengan harga below 100k!!
*dasar kedekut memang camni*

Mesti korang kata aku gila kan?
Mane ade rumah harga camtu dah?!

Ada weh!
Kat ipoh ni kene pandai cari!!
Siyes!
Kezen ku bli SS semi D tu dlm 96k saje!

Tapi rumah lama la. Bukan rumah baru. But ku suka lg rumah lama! Just mekap jd cantik je la~
jimat!
Kukuh pun kukuh. Sejuk~
Kalau nasib baik, dpt le lantai marmar~

Rumah baru skarang ni,
20x65 SS teres pon dah RM165k
Gilos!
Hapah pon xde lak tu.
Beli memahal.
Lepas tu kipas xde, grill xde, kabinet xde. Kadang2 tiles pon xde!
Then lepas tu kene keluar duit lg!
Yg paling penting, panas!
Batu dia pakai batu simen! (bukan semua rumah)
Kalo nasib xbaik, retak la bocor la.
Hmmm...

Tambah sket je lg dah leh dpt bungalow!
Ni ku bercakap pasal hartanah di ipoh ye.
Ku tahu anggaran kos nk buat rumah, so better bli tanah n build sendiri. Trus dpt bungalow!
Harga? Same je ngan double storey terrace intermediate~

Kalau korang nk kaya, skarang sila jd developer. Harga rumah bleh main letak je suka suku hati korang...


Ok berbalik kpd cerita ku td,
So,
Ku dah jumpa 1 Rumah ni.
Rumah lama.
SS terrace corner lot.
22x75. (eh. 22' ke 24' eh?)
Extra land dlm 20'
Area dlm ipoh town.
Belakang sket medan kidd.
Mungkin area buntong.
Dekat skolah tun perak (kalau x silap)
1Malaysia Neighbourhood ;)
No Masjid or surau. (ada tp jauh skit)
Indian temple ade le. Kalau thaipusam, maka jgn le keluar. Kang xpasal2 je~
Taman ni ada 2 lorong cam tu je.
FREEHOLD!

Harga?
90k.
Loan can go for 130k (errr ni special sket ;p)
So ada balance 40k nak renovate.


Kalau korang la kan,
BELI TAK?



Semua segi ok.
Just xde surau/masjid je area tu.....
Dari segi parking (kalau kawan2nak dtg) OK!
Keluasan OK.
Buruk sket la tp dah mekap nanti lawa la kan?!
Rumah ibubapa juga dekat.
Opis pon xjauh.
Nk g town sgt la dekat.

Bapa kata,
Beli ni dulu. Nanti kalau de rumah lain yg berkenan, bli le lain.
Mane nk dpt rumah corner lot 90k?

Suami kata,
Awak ok, Sy ok je. tp takde surau or masjid. Nanti pape jd kat awak susah.
Awak memang la tak mixed around, sy yg kene...

Errrrrr. Ok!







Korang rasa?






Read more...

#17 Wordless Wednesday

 Wednesday, April 4, 2012

Read more...

boring lah..........

 Monday, April 2, 2012


boring laa dah ngan purse~
*handbag juga*

purse bleh bli tak?
purse tu handbag ke?

kalau beli purse,
'tergugat' tak azam ku...
'TAK MAHU BELI HANDBAG DLM TAHUN 2012'

sesungguhnye,
menahan diri dari membeli handbag
adalahh.....
amatlahhh....
seksa~



sekian.....









*terbayang-bayang henbeg kat C&K*
ok bye~


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP