Tiny Hand

Amah Indon buat satu kerja gaji RM700

 Tuesday, March 20, 2012

pernah kan korang baca berita ni?
berita yang AMAH INDON ni nak 1 kerja je dia buat tapi demand gaji RM700..
RM700 utk 1 kerja tahu???
gila!

mengarut!
melampau!

aku kat opis pon buat semua kerja!

ok sila bayangkan,
anda nak menggaji pembantu rumah..
sekarang ni AMAH hanya nak buat 1 kerja je kan...?
ok laa...
kata laa mengasuh anak anda,
then bayar RM700 untuk menjaga anak anda sahaja...
so,
adakah anda yang kene masak untuk AMAH tu?
adakah anda yang kene sediakan tempat tidur utk AMAH?
adakah anda yang kene bayar duit air untuk AMAH tu basuh baju dia?
adakah anda kene sediakan mesen basuh utk dia? TV?

heh!
melampau betul?!

kite plak ke kene masak utk dorang?

kalau camtu laa kan,
korang hantar nursery je lah...

aku takleh terima laa PERMINTAAN MENGARUT camtu...!
tiada logic!





1 comments:

ZC2012 20 March, 2012  

bebe,
kalau aku kan,
amah boleh buat 1 kerja je kan.
kalau masak, masak je, keje lain xleh buat..
ok fine..
nak rm 700 kan..
make sure masak tiptop, bersih n sedap..
pastu sbb die focus on masak2 je, kene make sure jugak pnd masak mcm2..
masakan thai, masakan barat..
kire aku ckp je, die kene tau masak sume..
kalau x, baik x payah..
rm700 tu boleh makan mcm2..
baik makan kat kedai je..
nak jaga anak je?
anak ko jaga tip top ye..
kalau x baik anto nursery je..
rm 700 tu bleh anto 2 3 anak ke nursery da..
kdg2 dieorg ni cm x sedar dek untung la..
da la xde kemahiran..
demand mcm2..

ain yg emo..hehe..

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP