Tiny Hand

betul ke Rozita Che Wan kawen ngan Dato K?

 Friday, March 30, 2012

aku pernah dgr gossip ni!
dari tahun lepas tau! (2011)
dari sumber-sumber yang bleh dipercayai ;)
hahahaha...

banyak 'cerita-cerita bukti' yang menyokong kuat gossip ni...
tp kalau suh ku story balik sape & apa story nye, mmg ku xtahu laaa...
dah lupa...
maap laa ye.
malas ku nak sesak kan memory otak ku yg kadang2 korapted ni!

laki ku yg minat RCW. maka harus lah aku pon terfollow skali perkembangan RCW tu ;p
hmmm......

td abang nara de buat post pasal RCW n DK kat belog beliau. gi la jengah. ku pon xsempat baca lg ape cer nye ;p

selalunye,
gegosip kat Malaysia ni 99% betul.

kite tunggu n lihat.

ok bye~
*tak baik tau bercerita perihal org*
*kalau tak betul kan ke fitnah tu*
*jenuh nak gi jumpa DK & RCW mintak maaf*

Read more...

Novel Baru Ahadiat Akashah

tadi gi melawat Jusco AEON baru kat station 18,Ipoh....

maka wajib le masuk popular kalau TERjumpa...

maka,
wajib lah TERRbeli bila dah TERmasuk dalam kan???

maka,
inilah novel baru yg ku rembat tadi. belum baca! hanya eksaited je yg lebih!
sebab,
Ahadiat Akashah dah lama xde buku baru!


konklusi,
ku berjaya menghabiskan wang sebanyak RM650 harini.
arghh....


ok bye!

Read more...

Kemalangan Ngeri Di Senawang

 Wednesday, March 21, 2012

Assalamualaikum....
saye diselubungi mood sedih...

kalau korang de terbaca twitter ku semalam,
pasti tahu ape yg terjadi......

semalam,
20 Mac 2012 kira-kira jam 2.49 petang,
seluruh office dikejutkan dengan berita kemalangan salah seorang pekerja kami...
beliau telah dijemput illahi dalam keadaan yang sgt menyayat hati...
 
untuk pengetahuan,
kami ni kontraktor jalanraya,
so, semua kerja pon atas jalan je laa.....
sekarang ni dok pulun habiskan kerja PLUS..
kami le yang cat jalan dari Utara sampai Selatan highway PLUS tu...

pekerja kami tu telah dirempuh lori ketika sedang bekerja!
*arwah adalah team mengecat garisan jalan raya bahagian Central & Southern*
ia mengakibatkan MAUT!
berita kemalangan pon masuk paper Metro Edisi Utara..
bahagian Selatan & Tengah xpasti.
ada kot...

ni la keratan akhbar nye.....
Harian Metro 21 Mac 2012 page 4
Tajuk: Maut dirempuh ketika cat jalan



Arwah adalah pekerja yang baik..
beliau sangat baik!
saya tak kenal rapat ngan arwah sebab arwah sentiasa ada di pejabat kami di Southern..
saya baru je berjumpa beliau untuk pertama kali tahu bila?
15.03.2012 hari khamis!
itupun beliau bersama team datang ke ipoh untuk tukar lorry..
lorry yang mereka pakai tu nak kena buat puspakom inspection..
dan itulah kali pertama dan terakhir ku jumpa beliau.....

then 5 hari lepas tu, ku dapat berita beliau telah pulang ke Rahmatullah..
dalam keadaan yang sangat .........
Ya Allah!


start semalam,
lepas kejadian,
semua kerja kami stop dulu...
semua 'team's, supervisors, managers diminta ke tempat kejadian,
dan mereka setia menunggu di hospital,
harini semua pon pergi ke kampung arwah di Ayer Itam, Johor..
Boss suruh semua stay sana sampai kenduri tahlil habis.
*dlm 3 hari*

semalam,
ku call bangla,
*bangla yg jaga traffic management semasa kejadian*
terketar-ketar suara dia bercerita..
ye laa...
benda jadi depan mata dia..
bangla tu kata,
dia sempat elak, tapi arwah tak sempat...
tadi,
ku call lagi,
bangla kata,
"kaka, saya tak buleh tidur malam kaka. ingat saja"
bayangkan TRAUMA bangla tu....


tengahari tadi,
ku call supervisor yang ada di sana,
ku tanya pasal lorry driver yg melanggar tu,
dia kata,
lorry driver melecur di badan sebab terkena cat tu...
arwah pon ada kesan cat di muka :(
*cat tu panas!*
Ya Allah!



meh sini ku cerita serba sikit pasal mengecat garisan jalanraya ni...
bahan mengecat jalan tu sebenarnya hanya serbuk seperti tepung....
kemudian ia akan dimasak dlm boiler diatas lori..
*nampak x kat gambar bawah ni?*
bila kena panas,
ia akan cair & likat..
kemudian ia akan 'diturunkan' n masuk ke dalam screeder..
screeder tu benda yg tolak tu...
dekat screeder tu ada api kat bawah tu tau...
sebab suhu kena maintain paling maximum 200°C


kalau kat highway,
macam gambar kat bawah ni situasi dia...
jalan akan ditutup lebih 2km..
so that pemandu dari jauh dah tahu ada kerja-kerja penyelenggaraan dihadapan....
ala...
korang kan pengguna highway jugak...
mesti pernah nmpk org tutup jalan cenggini kan?



 ok.
cuba korang bayangkan,
keadaan arwah seperti dalam keadaan gambar atas,
untuk pengetahuan,
kat atas ni kerja-kerja dilakukan di FAST LANE
*semasa kejadian, arwah berada di belah kiri (SLOW LANE)*
then datang lori lalu melanggar............
tgk bahagian depan lori pon tahu betapa teruknya kejadian tu kan? Ya Allah!




kepada sesiapa yang membaca cerita ni,
ku mohon disedekahkan AL-FATIHAH untuk arwah...




AL-FATIHAH...
semoga roh kamu dicucuri rahmat, Azlizan....
Takziah kepada keluarga arwah....


Read more...

Amah Indon buat satu kerja gaji RM700

 Tuesday, March 20, 2012

pernah kan korang baca berita ni?
berita yang AMAH INDON ni nak 1 kerja je dia buat tapi demand gaji RM700..
RM700 utk 1 kerja tahu???
gila!

mengarut!
melampau!

aku kat opis pon buat semua kerja!

ok sila bayangkan,
anda nak menggaji pembantu rumah..
sekarang ni AMAH hanya nak buat 1 kerja je kan...?
ok laa...
kata laa mengasuh anak anda,
then bayar RM700 untuk menjaga anak anda sahaja...
so,
adakah anda yang kene masak untuk AMAH tu?
adakah anda yang kene sediakan tempat tidur utk AMAH?
adakah anda yang kene bayar duit air untuk AMAH tu basuh baju dia?
adakah anda kene sediakan mesen basuh utk dia? TV?

heh!
melampau betul?!

kite plak ke kene masak utk dorang?

kalau camtu laa kan,
korang hantar nursery je lah...

aku takleh terima laa PERMINTAAN MENGARUT camtu...!
tiada logic!





Read more...

Game #DrawSomething

 Friday, March 16, 2012


seperti yang sedia maklum....
ku skang tengah gile main game ni...
 DRAW SOMETHING ..
ia boleh di dapati di App Store / Android Market


sila donlod ye kawan-kawan...
sangat best ini game..
penat tahu nak pikir ape kawan-kawan lukis....!

tapi part paling comel bila,
kawan kita tengah gigih lukis,
then dorang padam balik drawing tu,
gigih nak bagi kita paham pe yg mereka draw!
COMEL JE~

pastu,
ku sangat terharu bilaa....
dorang leh teka pe yang ku lukes!!
dah laa lukisan cam cakar ayam!
ehh?
hahaha.....
*ana doreen gak yg gigih lukis dengan jayanye. lawa kot!*


kadang-kadang bila otak ni dah penant sangat,
trus blank!
trus tak dapat proses gambar pe yg ku tgk tu!
hahaha....


kalo agak-agak tak reti,
tweet je dorang tanye jawapan..
aci tak?!



kat bawah ni adalah contoh-contoh lukisan yang ku kene teka & lukis!


(ku xjawab pon!) jawapan : H A M S T E R


time ni laa blank+blur. xleh proses ape yg ku nampak. jawapan: B U L L E Y E S (tweet deeya tanye jawapan. hehehe...)
ni laki ku lukis! ku xreti lukis L O B S T E R ! hampeh! out langsung! isk...

jenuh ku pikir yang ni. cam tulisan cina pon de. jawapan : O L Y M P I C (ku xjwb! PASS!!)






sila ajak ku teka drawing korang...
nama ku dlm tu adalah....
zzareezz





addicted!
*sampai asik kene marah gak la ngan laki ku*

Read more...

2012 .... dugaan hebat!



Tahun 2012 dah sampai 1/4,
macam-macam benda terjadi!

kadang-kadang rasa macam nak surrender...
tapi kuatkan hati agar bertabah!

kuat lah wahai HATI!
maintain lah wahai SABAR!

Ya ALLAH!
janganlah biarkan ku BERPUTUS ASA!

























































Ya RABB,
sebenarnya
ku sudah BERPUTUS ASA..
 :(
:(
:(



Read more...

tunang ustaz don

 Thursday, March 15, 2012

agaknye,
ramai sangat nak tahu 'siapakah' tunang ustaz don eh?

sampaikan,
blog ku glemer pasal 'tunang ustaz don'


he he he .....


de komentar kata suami beliau seuniversiti ngan ustaz don,
so,
ustaz don dah bertunang :)


sila keciwa ye wahai wanita-wanita bujang~


ni ku jumpa plak gambar tunang ustaz don,
kat belog fitrihadi

Semoga cepat-cepat kawen eh ustaz!



selain itu,
gambar ni stail gak!
hahaha...




ok bye!

Read more...

bila SUAMI ..

skang ni laki ku dah de BLOG....!

sangat tak bleh BLAH!




ok bye!

Read more...

#16 Wordless Wednesday - Take a break

 Wednesday, March 14, 2012

Read more...

Lawak Ke Der?

 Tuesday, March 13, 2012


ku baru tgk Jozan je kat YOUTUBE..
*ketinggalan zaman sungguh*



memang best aaa!
ku bleh gelak terbahak²!
yelaaaa...
aku kan jenis xde perasaan?!
ehh??

tapi siyes best!

nyesal lak x gi tgk kat istana budaya ritu!
ceh...
macam ko bleh pergi!
macam laa masa tak mencemburui kau!

ok jom sambung layan kat youtube~
tapi sambung malam kang..
skang bizi..


ok bye!

Read more...

Astro Bella best gile!

 Monday, March 12, 2012

ku skang dok layan Astro Bella....
huhu...
kalo mama ku layan KBS & ONE,
ku layan bella....

best gilozzz!
hahaha...

tak jadi keje pe pon!
lupa dunia kejap...
balik umah petang je,
trus ngadap bella...
straight sampai kul 12 camtu...
*kalo larat aa*
kalo x, tgk repeat....


the best part is......
laki ku pon join skali!
best! best!

(idak la ngadap cam org xsedo diri. mandi tetap mandi. solat tetap solat. laki nak air/makan ku buat jugak ek. tp kdg2 xingat dunia gak. hehehe)

ku memang suka cite filipino n venezuela ;)

kalo korang ingat laa kan,
dedulu de cite mistreshermanas & pangako sayo.....
memangggg layanzzz...
oh kacaknye jerico rosales~
suke gile!
tetibe ku perasan cantik cam scarlet ortiz (lisa) & cristine hermosa (ara/yna)
ehh???

hahaha....
abaikan spelling error ku eh.

ok bye!
nak tgk RIVALS @ astro bella channel 133 ;)


Read more...

Tazkirah Jumaat #13

 Friday, March 9, 2012


Read more...

#15 Wordless Wednesday -ye ke?!

 Wednesday, March 7, 2012


Read more...

Ilmu & Pengalaman sangat berharga tahu?

 Tuesday, March 6, 2012


dalam dunia ni,
banyak benda yang kita boleh belajar... 
banyakkkkkkkkkkkkkk sangat ILMU!
apa yang kita BUAT seharian semua tu ILMU tahu?


maka, teruslah menuntut ILMU!
pastikan setiap hari cuba benda baru. 
takpun, buat sesuatu yang diluar kebiasaan.....

*maksudnya jangan la hari-hari bangun, makan, tidurrr je

memang laaa tetiap hari, kerja kita buat benda yang sama..
tapi 'masalah' dia kan lain-lain?
bila 'masalah' tu timbul lagi,
kita dah tahu cemana nak settle kerja tu kan?
kan?
betul tak?
belajar dari  PENGALAMAN orang kata....


 so,
anggap semua yang terjadi tu sebagai ILMU & PENGALAMAN....

PENGALAMAN mendewasakan kita.
PENGALAMAN juga mengajar kita erti hidup....
PENGALAMAN mengajar kita BERFIKIR!






* * * * * * *



tahu kenapa ku tulis camni?
sebab,
ku rasa ku kurang ILMU!
kurang PENGALAMAN!
banyakkkkk sangat benda tak tahu!
sangat banyak!

sebenarnya,
ku tulis ni untuk diri sendiri....
peringatan supaya JANGAN GIVE UP walau ape pon terjadi!

sebab,
lagi ku gali ILMU,
lagi tu laaaa banyak sangat cabarannye! :(
kadang-kadang rasa cam -__- 
*malas, give-up, stress nak teruskan ape yg ku tengah buat ni!*
kadang-kadang je laa............................


ku kene kental!
kene semngat!
komitmen!
passion!


............. yeahhhh ..............





Read more...

Projek Di Malam Jumaat

 Friday, March 2, 2012

hehe..
projek jangan tak projek!
skang ni asal free n de mood je,
aku ON!
type ON jahit dan hantar ke 32999


semalam khamis,
harini jumaat...
semalam ku pulun buat tote bag ;)
dgn bantal panjang cam ritu...
jenuh.
kul 1.30 baru tido!

bag n bantal akan diberi kepada adik~


taraaaaa.....
ok x?

Read more...

pembekal minyak masak diperlukan...

 Thursday, March 1, 2012

weh...

sape de kontek sesape yg de jual minyak masak???

ku bukan nak berniaga jual balik....
juga bukan untuk memasak...


ku nak guna je...
buat eksperimen

ASAP!

nak dalam 800kg!


i bayar CASH!
COD 
delivered to puncak alam, selangor
call: 016-5218900


pleaseee......



tolong laaaa!!!
*paksa orang tolong*




p/s:
ku xde lesen segala mak nenek tu,
so, ku xleh bli bebanyak~
hehe....
tapi tolong laa juai kat kuuuuuuu~


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP