Tiny Hand

Projek Weekend Haritu

 Monday, February 20, 2012


seperti yang anda sedia maklum,
ku dah de gadget baru skang....

ku dah tak suka handbag!
*ehh?*
hahaha...
takla...
suka gak handbag...
tapi ku kan dah berazam tamau beli handbag tahun ni..
so,
ku kene 'divert' aa HATI aku ni ke arah benda lain...
tu yang beli MESEN JAHIT tu...


beli handbag tak rasa mahal! beli mesen rase mahei bebeno!



kagum tak ZAREENA menjahit?





ni antara fabrik yg ada. sebenarnya ada lagi. tp malas nak punggah....

skang ni, ku dah rupe mak-mak dah..
asik gi nagoya & kamdar je...
*riamoda tak jejak lagi sebab susah parking. malas!*
carik kain la pe lagi...
dari taktau jenis-jenis fabrik skang dah tau :p
hahahha....

dalam kepala hotak ni macam-macam benda nak buat...
sarung bantal jangan cite la..
ku prektis jahit, memang jahit sarung bantal je...
banyak gile pillow case kat umah aku!



so semalam,
lepas subuh je ku start menjahit...
sementara nak ke spital jenguk nenek aku,
sempat aa siapkan alas meja table runner senget-benget-herot-berot :)

oh! nenek aku patah kaki,
so kene operate letak besi kat kaki beliau..
ni tadi Alhamdulillah,
cuma still x berapa sedar dari bius lagi :)


 semalam buat 2 table runner.
alas meja makan xsempat siap. siap separuh jalan je :)

ni baru nak gunting tepi. gunting kaler PINK ok! baru laa ada mood nak sewing~

start jahit. alaaa senang je. jahit straight kat tepi tu....

taraaaaaa.... dah siap!
 cantek takk???
 kos alas meja table runner ku ni tak sampai RM7 :)





 yang ni plak, nak buat alas meja makan...
saje pilih colorful.
sebab ruang tu kosongggggg je~

lipat + ukur = ready to gunting

dah gunting. so 1 buat table runner & 1 lagi buat alas meja...


close up...
dah siap table runner! ni nak letak kat dapur. alas kat meja yang letak periuk nasik, thermos, oven n etc tu...



pasni nak belajar buat baju kurung plak..
tapi ngah tunggu cikgu nye...
cikgu ilang plakkk....
belajar setakat cara gunting je haritu :p
hahaha....

sementara tunggu cikgu,
ku nak jahit seluar tido!
nak seluar tido BINTIK-BINTIK cam HAQ!!!!

haritu ku dah berjaya jahit langsir senget-benget-herot-berot :) 
ku tak ukur pon..
trus jahit je...
sebab nak tengok je, jadi ke tak langsir?!
jadi wehhh!!!
cuma x fit dengan railing. ketot je~
senget benget tetap ada!


tau kenapa jahitan ku herot berot?
sebab ku jahit tak ikot SOP!
*standard of procedure! ehhh??*
sepatutnye,
tepi tu kene pin dgn peniti before jahit.
tapi ku malas. ku nak cepat siap~
so mesen tu lajuuuu je bergerak...
hehe...

pasni ku tempek lagi ye pe yang ku jahit....
daaaaa~




3 comments:

Dhiya Syazana 20 February, 2012  

kagum sangat sangat sangat. Nk tempah leh? Plz......

♥ BeBe ♥ 20 February, 2012  

hahaha..
kagum eh?
ko perli ke ape dhiya...?
hahahaha.....

Dhiya Syazana 24 February, 2012  

adoiaiii.. betoi2 kagum. sbb kita xpandai jahit pakai mesin. Jahit tangan jer pandai.

Post a Comment

Share It

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP