Tiny Hand

NIAT: sahaja ku menahan diri dari membeli . . . . .

 Monday, January 30, 2012

ku g kinokuniya....
de bende ni....
murah!!!
*eh murah ke? ntah xtahu!*
RM88.20 then de lg discount 20% ;)

COACH punye catalog bersempena aniv dorang yg ke-70.
dalam bahasa jepun kalo xsilap.
ahhh..
tgk gambar sudah! xpayah baca ;p
yang penting free gift tu!
toileteries bag kalo rasenye~

memula memang tak tahan!
dah pegang peluk erat-erat bawak gi jalan merata dah. cuma jalan tu xsampai cashier je lagi ;p
tapi setelah bertenang setenang-tenangnye, pujuk hati, fikir logic, ku pon gi tempat tu balik then dengan senang hati, ku LETAK BALIK!

yesss! ku decide takmo beli...!

dan ku bangga terhadap diri sendiri~



p/s: harap2 jgn la de perasaan menyesal yg kunjung tiba!



Read more...

1003 hari menyulam cinta

 Sunday, January 29, 2012

hari ni,
29 January 2012,
genaplah hari yang ke SERIBU-TIGA kami bersama!
:)

ALHAMDULILLAH~

*sebenarnya ku dok tungguuu je hari yang ke-1001. nak buat post 1001 days. tapi, LUPA!! terlebih sudah 2 hari :(*


hari ke-1001 jatuh pada hari JUMAAT 27 January 2012 :)



ok bai!




p/s: skang ku kat opis. settlekan keje. sok nak g settle pasal 6P tu plak!!!

Read more...

Something......

 Saturday, January 28, 2012

Harini......
Ku akan buat sesuatu!


Asyik saje bertangguh kann....
Nak seribu daya, taknak seribu dalih...

Doakan ku bukan hanya sekadar
"Hot Hot Chicken Shit" je tau!

Nanti ku cite ;)

Read more...

Kehenseman Ustaz Don

 Friday, January 27, 2012

Kalau Aaron Aziz hensem.......
Ini lagi hensem!
Beriman lagi tewww.....
*gambar curi kat fesbuk*

Read more...

#12 Wordless Wednesday - ape dah jadi?

 Wednesday, January 25, 2012

Read more...

Kayra Aunee

 Monday, January 23, 2012

semalam 22.01.2012,
ku dapat anak sedara baruuuu ;)
nama dia Kayra Aunee ;)
adik kepada Hasya Adleen ;)



lahir kat Pusat Perubatan Ar-Ridzuan, Ipoh...


beliau sangat la comel.
pastu kuat tido!
bile orang usik pipi, mesti gerak2 tunjuk protes!
geram betui alu!
memang kene kaco ngan ku la!
silap aaa. hahahaha...

ku ritu bukak bedung dia.
nak tgk kaki n tangan...
alahaii. tiny little minnie je jari n kaki ;p
pastu dia dah gerak2, mengeliat2 sampai gigil tu, pastu merah2 muka marah..
ku plak bukan reti nak bedung balik, terkial2 tau. ok bayangkan, dlm ku terkial2 tu, 3 kali dia MENGUAP!
sampai merah muka. lepas 3kali menguap, dia nangis 2 kali nafas. pastu diam! sambung tido!
seeee....
baik punye bagi signal "TOLONG JANGAN KACAU! BETA NAK TIDO!"

geram tol aku!
eeee.....

ni nak g spital tgk baby~

Read more...

Bercakap

 Saturday, January 21, 2012

gambar curi. tak ingat katne~

ku sangat tak bleh blah dengan orang yang suka bercakap tak berenti ni~

bingit tahu!
penin fale ku ni~


sape yang KENAL daku saje yang leh FAHAM apa yg ku cuba sampaikan~

Read more...

Office kena Pecah . . . .

 Friday, January 20, 2012

asal nak musim perayaan je,
mesti macam-macam kes rompak ada...

 
kelmarin,
office ku kene pecah~

abis laptop, machineries, camera, handphone n etc kene hangkut!
sib baik laptop tu de 2 je..
tu pon book value dah tinggal singgit :p
hehehe....
komputer gedabak ni tak lak ambik!
sebab pe?
sebab tak laku kalo nak jual?

yang paling bangang skali tu,
shawl ku pon dia angkut skali...
jam laki ku kat dalam laci pon dia hangkut!
hmmm.....

takkan ku halal kan ye pencuri!
walaupon ku tahu tu bukan rezeki ku dah~

last year, 2011 kedai makan sebelah opis ku kene rompak.
abis beras, gula n cash etc deme kebas...

tahun 2010,
kedai jual topup selang 3 dari opis ku kene rompak.
yang tu kene time rompakan pakai parang glemer kat ipoh..
trus tutup kedai n balik kampung akak tu.
dah laa dia bukak kedai n rumah dia pon kat dlm tu :(

tahun lepas-lepas,
kilang ku kene rompak.
1st time dia masuk opis, pastu angkut sume komputer n cpu...
2nd time merompak siap bawak lori lagi, angkut segala besi yg ada dlm kilang ku tu..
tidak lupa juga bateri lori. semua lori dia kebas bateri...
bangla sume depe pukul!
jahat!


best kan?
takyah keje siang-siang office hour.
keje je dalam 2-3 jam time malam, then trus dapat ribu-riban...
kan ke best tuuu...........
takyah keje sesusah...
tunggu cuti lama, trus on!




family ku ni memang salu kene camni,
pecah tingkap kereta laaa...
rumah kene pecah laaa....
office kene masuk laaa.....



kitorang ni diperhatikan ke?


Read more...

Program Pemutihan 6P

 Wednesday, January 18, 2012

#1

Kalau korang add ku kat twitter, pasti dah banyak hari perasan ku asik mengeluh je pasal pemutihan 6P ni kan?

Daripada taktau pe tu 6P trus tau ;p
Hehe....

Untuk pengetahuan, program 6P ni adalah program untuk pekerja warga asing yang dah terover lebih kat malaysia ni.
Ni untuk 'kira' berapa banyak yang betul2 NAK kerja & secara sah.
Sebelum ada yang dihantar pulang.
Kira cam pendaftaran semula la.

Pada awalnya, kesemua bangla n indon yg kerja dgn co ku ni mmg illegal!
*mengaku*
dorang dulu masuk ikut ejen/ ikot kampeni lain yg ada tertulis di permit. So, mungkin dorang tamau keje dah dgn majikan lama, tu yang cari kerja lain tu..

Sehinggalah tahun 2010, permit utk warga bangla TIDAK dikeluarkan lagi. So sume bangla illegal.


Kadang2 majikan pon bukan sume baik! De gak yg xbayar gaji n etc. Dorang dtg sini nak cari rezeki. So far, bangla-bangla yg de kat co ku ni dah kerja 3 tahun. Dorang x buat masalah pon.

Program 6P ni start kalo x silap ku, dlm august 2011. Sblm puasa. First2 ku tau pasal 6P ni pon ku blur. Apekah 6P ni?
Siyes xde information SECARA TERPERINCI.

So? Follow the flow je lah..

Yang ku ngah buat this week n last week, ni adalah 6P stage 3. PENGUATKUASAAN.
iaitu berdaftar semula dgn imigresen n KDN!

Tapi system di imigresen n KDN sangatlah mendukacitakan. Taktau nak cite cemana. Boleh dikatakan xde sistem! lembs nak mamps! Tak tau nape dorang x cari solution utk MUDAHKAN KERJA!
*kang ckp lelebih kene ISA*

Yang boleh ku kata, antara JIM, KDN n KEDUTAAN (indon bangla myanmmar etc) x berjalan sekali. Information pon x de. macam dorang bergerak sendiri2 tp dibawah 1 bumbung...

Kalo korang x percaya, next week jom ikot aku kejap gi sana! Rasa n tengok sendiri! Ada bran?
Tgk sendiri betapa ;&&$)(:/-

Ku penah dgr, 'korang' salahkan MAJIKAN sbb buat last minute. Tp 'korang' tu cepat tangkas dan betul ke?
Jangan cari salah org tapi buatlah sesuatu utk kontrol keadaan.

Kat tempat tu, ada yang pengsan tau. Sebab? BERDIRI terlalu lama, MAKAN ntah kemana...
sebab kene beratur!
Kang keluar barisan kang kene berbaris belakang balik.......kan?

Kalau yg muda cam aku ni ok la. Kalau makcik2, pakcik2??
Sume tu nak MAJIKAN sendiri yg dtg uruskan. Kalau family bisnes pon, anak yg muda bukan pengarah urusan yg bleh sign dokumen. Kdg2 anak tu ade gak bisnes lain, kalo tlg co parents, kne ada surat wakil bersama EPF statement. Mane nak ada nama anak! Anak ade co sendiri what..!!!

Hmmmm....

Dalam checklist bgtau nak dokumen apa. TAPI tak cakap nak berapa copy!
Dah kene ulang alik nak fotostat.
Tau berapa charge fotostat?
60sen sekeping!


Steps pon x diterangkan secara terperinci!
siyes ku ingat; beratur ambik nombor then interview~

Bile dah dapat nombor, sebelum proses nak interview, kene buat macam2 yg menyusahkan hidup!

Tak tau nak kata pe.........


Kalau korang laaa kan, ku bg contoh simple je ni...
beratur kat ATM. De 1 je ATM. then orang depan tu de banyak card nak cucuk duit. Ambik masa yg lama, dah keluar 1 kad, masuk lg kad, then berulang sampai 3-4 kali,
korang beron x???????
Penat tak beratur????

korang rasa nak tunggu ke or nak g carik bank lain keluar duit???


Tu laa situasi aku. Cuma ku xde pilihan nak carik bank lain je.
Nanti ku cerita ape yg jadi secara terperinci.......
Siap gambar lagi!
Hehe....

Read more...

Mr.Labuci

 Sunday, January 15, 2012

Korang tengok kan cekikrama semalam....
Cekikrama?
Apekah?
CEREKARAMA TV3 laaa...
Mr.Labuci...

Dilakonkan oleh pelakon kesayangan laki ku~
tidak lain tidak bukan RCW lee...
Bakal 'MADU' ku laaa tu~
*mata naik atas. Tangan kat bahu. Mulut herot. Muka x puas hati*

Memula cam maleh nak ambik port. yelah, MADU berlakon. Sape tahannn???
Hahaha...

Tapi ku layankan juge la. Menemani laki menonton~
hehehe...
*isteri mithali*

Bile dah follow, best plak ;p

Drama pasal suami isteri ni dimana si isteri yang bekerja tp suami tak kerja. Tapi si suami ni pandai jahit baju ;) sume baju si isteri suami yang jahit. Anak n rumahtangga si suami uruskannn....

Wahhhh.....
Kalo laaaa ku dpt suami camtu,
Kompom ku x berbunyi!!!!
Beliau jahit baju utk ku....
Beliau urus rumah tangga!
Ku dah laaa suka baju striking2 n liplapliplap camtuu...
Oh i likeee......
At least ku balik umah beliau dah de ;)
Rumah tak laa tunggang langgang ;)
Kemass je~

I relaaaa uuu...

Tak kerja, tapi bukan laa jenis lelaki 'HAMPEH'. Boleh jahit baju n manik, kira ok laa tu...
Laki ko hado?
Xdo kannnn???
Hahahaha....

tapikan,
Salah 1 azam ku,
*azam tahun ni? Ke tahun depan?*
Ku nak belajo jahit baju kurung ;)
Then jahit manik sendiri....
*dasar kedekut mmg camni*


ADA SESAPA SUDI NAK AJAR?
for freee. Amal Jariah?~


Ku suka kerja2 seni craft ni ;)
Cuma tak berapa 'sempat' je~
hehehe.....


*merepek*
Byk orang kata baju RCW semalam tu x seswai pakai g opis. Tapi ku pakai gak baju cenggitu kekadang ;) tapi salu pakai gi kenduri aa...
TIME GI KENDURI LAA NAK MELARAM! Walopon hanya utk beberapa jam saje ;p
pedulik aaa org kata over ke ape ke. Jeles le tueee xde baju cenggitu ;p
Hahahaha....

De sesetengah orang tak suka baju liplap camtu. Ada jugak yang suka.
So biar lah orang tu nak pakai ape pon. Asal seswai ngan majlis.

Ko x suka, dah diam!


Ok bye!

Read more...

Letih Lemah Lesu Lemau ! MALAS

 Thursday, January 12, 2012



sepanjang minggu ni..............................
camni laa keadaan ku .......................................


MALAS!


malas nak gi keje....
datang opis pon lambat.............


mood ku hanya nak rehat kat rumahhhhh....................
baring-baring......................
main game jeeeeeeeeeeeeeeee......................
nak tweet malas......
nak hapdet blog lagi laa!
apetah lagi nak bercakap! pon malas.........................



makan pon x lalu sangat..............
tido tak lena.............




kenapakah?



ape nak jadi ni?





Read more...

Tazkirah Jumaat #9

 Friday, January 6, 2012


Tazkirah Pembuka Jumaat Tahun 2012 :)



DARJAT SEORANG ISTERI

1. Isteri Siddiqin

Isteri yang tidak akan meminta apa-apa dari suaminya sekalipun yang perlu (dharuri).
Apa yang disediakan suaminya, dia terima dengan penuh malu dan bersyukur.
Kalau ada, adalah. Kalau tidak ada, dia bersabar. Tapi meminta tidak.
Apatah lagi yang tidak perlu, kalau diberi pun dia tolak
bahkan adakalanya yang perlu pun dia tolak dengan baik,
dia lebih suka menolong suaminya. Itulah golongan yang bersifat orang yang Siddiqin.
Golongan ini payah hendak dicari terutama di akhir zaman ini,
macam hendak mencari belerang merah atau gagak putih.
Ini adalah perempuan luar biasa. 
 

2. Isteri Muqarrobin

Isteri yang tidak meminta dari suaminya kecuali yang perlu sahaja.
Yang tidak perlu dia tidak akan memintanya
bahkan kalau suaminya memberi yang tidak perlu dia tolak dengan baik.
Tapi kalau yang diperlukan pun tidak ada, dia tetap sabar.
Namaun dia tidak akan mendesak suaminya. Dia tetap bersabar dengan keadaan itu.
Itulah golongan Muqarrobin.
Golongan ini juga susah hendak dicari di zaman kebendaan ini,
di zaman orang memburu dunia, di zaman orang memandang dunia adalah segala-galanya.


3. Isteri Solehin

Isteri yang meminta kepada suaminya yang perlu
dan juga sekali-sekala meminta juga yang tidak perlu
seperti ingin sedikit kehidupan yang selesa sama ada
dari segi makan minum, tempat tinggal, kenderaan.
Namun kalau suaminya tidak memberi, dia tetap sabar dan tidak pula menjadi masalah.
Itulah dia golongan orang yang soleh.


4. Isteri Fasik

Isteri yang selalu sahaja meminta-minta bukan sahaja yang perlu,
yang tidak perlu pun dia suka meminta-minta juga.
Kalau diberi pun tidak pernah puas-puas,
tidak pernah rasa cukup, sudah mewah pun tidak rasa cukup.
Kalau tidak diberi menjadi masalah, dia merungut-rungut, marah-marah, sakit hati,
merajuk hingga menjadi masalah dalam rumah tangga.
Inilah dia golongan yang fasik.
Isteri ini selalu sahaja derhaka dengan suami, apatah lagi dengan Tuhan.


Semoga Allah menyatukan hati-hati kita, menjadikan kita saling mencintai karena Dia;
sebagaimana dalam hadith yang diriwayatkan oleh Tirmidzi,

Rasululllah S.A.W bersabda :-

"Di sekitar Arsy ada menara-menara dari cahaya.
Di dalamnya ada orang-orang yang pakaiannya dari cahaya dan wajah-wajah mereka bercahaya.
Mereka bukan para nabi atau syuhada'. Para nabi dan syuhada' iri kepada mereka."


Ketika ditanya para shahabat,

Rasulullah menjawab :-
"Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai karena Allah,
saling bersahabat kerana Allah dan saling kunjung mengunjungi kerana Allah..
"





Semoga kita semua menjadi Isteri Solehah & DiSayangi Suami hingga akhir hayat~ 
Aminn......

Read more...

making changes...

 Thursday, January 5, 2012



 yeahh....

seems like ......

it's time for us to make some changes in our life...




Moga Allah permudahkan segala urusan...
Mohon doa kalian sentiasa bersama kami...



InsyaAllah dengan izin-NYA




Ya Allah......!
*Amin*

Read more...

#11 Wordless Wednesday - Ada lembu nak jaga!

 Wednesday, January 4, 2012




Read more...

Naan Unnai Kathalikaraen ~

::Tiga Kata::
by KRU

Lagu ini ditujukan kepada mereka yang sudah lupa erti cinta. Hanya tiga kata saja. Cukup besar maknanya....

Wo Ai Ni
I Love You
Aku Cinta Padamu

Tiga kata paling bermakna. Tapi jarangnya didengar......

Naan unnai Kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru

Tiga kata paling menyentuh. Tapi jarangnya disebut...

(^_~)
..........

Mungkinkah kerna kita sudah terlalu selesa. Keintiman seolah semakin hambar. Dari gerak gaya hingga ke tutur kata. Tak menggambarkan Cinta........

Katakan...
Ci-ci-Cinta
Ci-ci-Cinta kamu....

Walaupun kita saling sayang satu sama lain. Tapi kenapa sukar meluah rasa? Berikan mereka tahu. Andainya hari esok. Ditakdirkan berpisah......

Dalam kesibukan kita seringkali hilang kemesraan dengan mereka disisi. Tak rasa bersyukur. Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar. Pejamkan matamu. Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung. Jadi luahkan sekarang. Luahkann......

Wo Ai Ni
I Love You
Aku Cinta Padamu

Tiga kata paling bermakna. Tapi jarangnya didengar......

Naan unnai Kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru

Tiga kata paling menyentuh. Tapi jarangnya disebut........






p/s: ku set nama laki ku kat phone adalah CINTA. pas dengar lagu ni trus ku tukar jadi "Naan Unnai Kathalikaraen". pastu ku kene marah ngan beliau :( terpaksa lah set as CI-CI-CINTA~
hehehe...
kalau beliau call, terpampang lah sebesar- besar wajah tembam beliau ;p hehe...
ianya akan membuatkan ku tersenyum sblm menjawab telefon ;)


love u sayangg ;)


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP