Tiny Hand

Ombak Rindu

 Tuesday, December 6, 2011

hari tu ku dah tulis panjang berjela....
tapi tade plak dlm drafts...
haih....
mari tulis sekali lagi~

***

Filem Ombak Rindu ni diadaptasi dari novel...
 
Novel OR ni adalah novel pertama yang ku baca di zaman 'peralihan'..
zaman peralihan bermaksud zaman dimana ku switch dari baca novel Ahadiat Akashah ke Alaf 21..
peralihan zaman remaja ke dewasa.
cheeewah~



ku dah berjaya tengok movie ni pada 3 December 2011. 3 hari selepas movie ni keluar :)
beli tiket hari khamis. ingat nak tgk hari khamis tu jugak. tapi laki ku de appoiment laa pe la...
malasssss ah!

ku dengan berkobar² nye dtg jusco sabtu tu...
hehe...
Abang Aaron Aziz nye pasal...
terbuai-buai perasaan~
tapi kan.....
ade sikit kekeciwaan di situ..
movie ni tak meet ku punye expectation.......
ku tak emosi pon...
ku rasa baca novel lagi emosi...

pastu jalan cerita cam nak cepat habis jeeeeee...
kalau orang yang tak baca novel mesti cam xpaham sangat....
ku memang kaki novel, so ku dah tau jalan cerita..
siap buat revision lagi sblm gi masuk panggung peperiksaan :p
hehehe....

ku harap sangat movie ni lagi OK dari LBS..
sbb masa LBS tu pon ku keciwa...
sebab,
pelakon yang jadi Ayu/Emilia tu tak cun..
sepatutnye...
Ayu/Emilia tu mesti lagi cun dari Lisa Surihani...
bila dah masuk scene Ayu/Emilia tu ku dah cam x feeling-feeling dah...
hmm.....
tapi LBS awal² mmg best.
Farid Kamil*Que Haidar*Lisa Surihani SUPERB!

ok..
berbalik pada OR (OmbakRindu)
bagi ku Abang Aaron memang terbaik ahhh~
Maya Karin OK..
tapi ku tak berapa berkenan bila LISA yang jadi Mila...
pening pale ku tgk si LISA tu terpekik-pekik marah-marah stress..
cam tak natural...
jadi gedik pon kureng laa....
hmm....

bagi ku OR ni biasa je...
taktau laa expactation ku tinggi sangat ke hape ke...
LBS ngan NKTM lagi best kot..
*LagendaBudakSetan & NurKasihTheMovie*
tapi...
seriusly baca novel lagi best!
bayangkan je Abang AA..
perghhh.......




Movie OR ni 3bintang je kot~
*keciwa*


0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP