Tiny Hand

Hello 2012

 Saturday, December 31, 2011

gud morning uolss.....

semalam kul 11lebeh ku dah tido. bangun2 je dah tahun 2012 ;p

ok. esok cuti..
maka bile korang dah start keje nanti jangan plak still ingat korang masih di tahun 2011 ;p

hahaha....

semoga tahun ini lebih bermakna buatku ;)

Ya Allah. permudahkanlah urusanku pada tahun ini. murahkanlah rezekiku. berikanlah ku kesihatan yang baik
dan perkenankanlah doaku ;)

panjangkan lah umur, berikanlah kesihatan yg baik, murahkan rezeki & berbahagialah pada ke-empat empat ibubapaku.......

Aminnn....



p/s: ku kat umah P-I-L. de kenduri kawen adik ipar :)
selamat penganten baru adik ipar. semoga jodoh kalian kekal bahagia hingga akhir hayat.


Read more...

Good Bye 2011

sekejap je rasa.
dah nak masuk 2012..

macam xpercaya dah nak 2012..
sekejap sangattt...

2012 maksudnye dah 3 tahun ku kawen, tp kitorang belum menghasilkan apa2 produk lagi. ehh???
hehe....

untuk tahun 2011 ni,
macam2 bende jadi. of coz laaaaa kan? dlm setahun sure memacam terjadi ;)
2011 adalah tahun yang hepi ;)
dan ku telah bersedia menempuh 2012 esok ;)

harap2 2012 boleh mengubah hidupku 180•. hehe :)

ku maleh buat resolution!
sebab sure x jadi!
pe yg ku target, ku xdapat.
tapi yang ku tak target tu yang dapat. so for this coming 2012, ku nak follow the flow saje ;)

yes! follow the flow...
seperti biasa ;)

cumanya,
ku nak kurangkan beli handbag!
eh.....
silap!
ku TAMAU bli henbeg ;)

hehe....


semoga 2012 ni akan menjadi lebih baik dari 2011.

semoga ku lebih tabah menempuh hidup yang berliku ni ;)
semoga ku lebih bahagia di tahun2 mendatang....
semoga rezeki ku murah sentiasa.....
dan yang paling penting.....
semoga ku berubah kearah yang lebeh baik :)

Insyaallah~

AMINNNN......

Read more...

Tazkirah Jumaat #8

 Friday, December 30, 2011


WASIAT NABI MUHAMMAD S.A.W.kepada SAIDINA ALI R.A.;


Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia.
2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu.
3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata.
2) Menjauhi segala yg haram.
3) Merendahkan diri.

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR Itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahsiakan ibadahnya.
2) Merahsiakan sedekahnya.
3) Merahsiakan ujian menimpanya.

Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji.
2) Menjauhi kejahatan.
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.

Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tanda2nya:
1) Mengawasi dirinya.
2) Menghisab dirinya.
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.




Read more...

#10 Wordless Wednesday - Bilakah?

 Wednesday, December 28, 2011







Read more...

Awak Suka Saya Tak?

 Saturday, December 24, 2011


Novel ni Best Gilerrr........

Gaya penulisan yang selamba....

yang penting LOGIC...!
*saye tak suka benda tak logik dan ntah pehapa*

Banyak yang kita leh belajar dlm novel ni :)

yang pasti....

aku suka nama HILMAN!


Hilmanku, sifuku, kekasihku ........
ehhh....
silap.......


Syahrulku, sifuku, kekasihku...
ehehehhee......



baca laa korang....
BEST!
nak beli buku pon boleh..
nak baca online pon boleh....
add penulis kat fesbuk pon boleh....
xpon terjah je blog beliau :)

hehe...


Read more...

Tazkirah Jumaat #7

 Friday, December 23, 2011

MENDIAMKAN DIRI KETIKA AZAN.
*Amalkan ye kawan-kawan*

Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakan orang yg ajal tidak dapat berkata apa-apa.. lidahnya kelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut'.

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: "Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya." Ini jelas menunjukkan kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan berkata apa-apa pun semasa azan berkumandang. Sebagai orang beragama Islam menghormati azan banyak fadhilatnya.

Jika lagu diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak. Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah.." yang mana sesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka.

Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut."Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah.." semasa sakaratul maut menghampiri kami. Amin.. amin..amin Yarobbal a'lamin.."





















Read more...

Fiksyen 302 - Ramlee Awang Murshid

 Thursday, December 22, 2011



ku beli online je novel ni..
nak tunggu sampai ke ipoh bookstore,
berjanggut le....

ku beli kat Kelab RAM
*ini adalah pembelian berniat
semalam sampai..
tak baca lagi....


yang paling best...
RamleeAwangMurshid sign dalam buku tuuu....
jangan jelez uolsss.....!!!!
hahahaha....




ok bye....


Read more...

Iphone 4s

 Wednesday, December 21, 2011

ok.
ini adalah pembelian niat tanpa niat.
boleh tak dikategori sebagai TERR ...?
huhu....

memang niat nak tukar handphone.
tapi ku ade balance 4bulan contract ngan DiGi lagi...
contract masa beli BlackBerry dulu.....
ingat nanti lepas abis contract baru laa bli...

hmmm...
tapi menjadi tipikal zareena,
hati dah meronta-ronta nak g DiGi Centre sejak dari pagi.....
maka masuk opis kejap,
then cabut gi DiGi Centre dgn incik suami :)

hmmm.....
nak tukar phone tapi de balance contract..
niat hati nak riki-riki je dulu kat DiGi Center semalam..
Samsung SII ke, Samsung Note ke or iPhone?
kalau pakai samsung je, takde masalah pasal contract tu. bleh je...
kalo iPhone, memang kene batal contract sebab Plan dia x sama...
fikir punya fikir menggunakan hati,
maka terjadilah pembelian niat tanpa niat...


disebabkan ku ini adalah isteri mithali,
maka ku follow saranan suami :)
suami kata iPhone !
hehehe...

maka,
inilah dia.........

best sebenarnya pakai iPhone..
ku tak suka touch-touch ni dulu :(
sekarang tidak lagiii :)
tapi xpe le...
compare to Samsung, ku suka lg apple :)
hehe..
nak touch tak yah tekan kuat2..
tekan manja-manja je :)
hehehe.....

iPhone ni 32gb..
16gb putih dah abis stok.
tepakse le ambik 32gb..

bayar kat DiGi RM2390..
bulan-bulan comitment fee RM60..
ku akan pakai 2 tahun je..
sebab lepas 2 tahun, commitment fee jadi RM88..
RUGI!
hahahaha....
*dasar kedekut memang camni*


2 tahun lagi baru beli phone lain....
hehehe.....


Read more...

#9 Wordless Wednesday - Pasti Nanti!









Read more...

#8 Wordless Wednesday - Yummiehh







Read more...

My Love is Playgirl

 Saturday, December 17, 2011

ia adalah tajuk Novel..
Novel terbaru Siti Nur Dhuha

Beliau adalah Penulis Novel Paling Fofuler kat Buku Prima...
Novel ni pon dok carta teratas MPH & Popular kalo x silap.
Laris~



tapikan.....

ku baru je baca 23 muka surat..........
ku dah letak balik..
dan tak ambik-ambik dah....

tiada minat lah~

ku rasa ku tak minat cara penulisan beliau...
mungkin ku dah TUA!
huhuhu...............
ku tak boleh terima kelainan yang dibawa penulis kot~
hmm.....




Read more...

Tazkirah Jumaat #6

 Friday, December 16, 2011














Read more...

Setiap yang hidup pasti akan mati

 Thursday, December 15, 2011




Telah tertulis ajalnya. Telah Allah menjemput rohnya melalui malaikat maut. Telah sempurna umurnya. Telah terpisah roh dan jasadnya. Itulah ketentuan Allah yang akan datang kepada semua makhluknya. 


Kelmarin, Selasa, 13/12/2011, EMBAH, Ibu kepada Abah Mertuaku, Nenek/Opah kepada suami ku telah pulang keRahmatullah . EMBAH pergi menghadap ILLAHI pada usianya 95tahun.


di tengah-tengah itu laa embah~


 Moga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman.
Al-Fatihah..





p/s:
rupa-rupanya, Kenduri 'Tahlil' mereka agak berlainan sikit ye. Ku berkesempatan menghadiri kenduri itu 1 hari je. Dorang buat 3 malam je kenduri..
Kenduri dorang ni cam lain sikit. Baca Surah Al-Ikhlas sebanyak 100ribu kali *kot*. Semua yang hadir kene baca pastu kira pakai Biji kacang Soya. Lepas kenduri leh wat TEMPE~
Mak kata, bacaan Surah Al-Ikhlas tu buat 3malam. pastu Tahlil Biasa. Pastu penutup. hmmm....
tapi, ia adalah sesuatu pengalaman baru bagi ku. Al-Maklomlaaa.....
kawen ngan orang JAWA!
hehe....



Read more...

#7 Wordless Wednesday - Nyum Nyum...

 Wednesday, December 14, 2011




Read more...

TERRR beli!

 Tuesday, December 13, 2011

masa hari nak gi shopping..
berazam hanya mahu bawa pulang 1 paper beg je~

tapi...
tiba-tiba...
TERR bawak 3 4 5 6 paper bag....
apesal eh?
ape lagi?!
TERR beli 'paperbag' laa plak...

waaaaa....!!! waaaaa...!!!


tapi....
xpe...
shopping adalah terapi yang paling berkesan bagi ku~
he..he..he....

ku tak suka gi spa..
urut² tu cam sakit & geli :p
nanti lepas spa tengok phone banyak miskol & sms,
stress balik~

baik ku gi shopping utk hilangkan stress~
ye dakk?
bleh shopping² sambil angkat calls & sms(s)


ni adalah 2 bende yang ku TERR beli~



 1. Wedges~
ku tak berniat. memula cuba try test je..
bila dah cuba try test,
sedap plak kat kaki....
fikir...fikir...fikir....
ermmm....
tetiba TERR beli..
balik rumah baru perasan TERR beli :p
hahahaha......


2. Chubby Stick
yang ni BLUSHER..
blusher memang ada niat nak beli :p
memang saje nak try product CLINIQUE..




dah beli blusher..
TERR nampak 'pen gemuk' tu
cam best je...
pastu TERR nampak dia tulis kat situ..
RM50
Chubby Stick : 07 Super Strawberry





eh...
murah je~
cuba punye try punye test...
memangggg best!!
serius...!!!!

sebab ku memang pakai lip balm je selama ni..
ku x suke pake lipstik..
sebab nanti bibir cam keras~
xcun dah nanti!!
*sebenarnye malu nak pake lipstik*

menjad tipikal zareena,
maka, memang si chubby ni ikot balik rumah laaa~
hahahaha.....

kat rumah baru perasan nama dia CHUBBY STICK..
*bukan perasan TERR beli ye!*
pastu macam pernah dengar laa nama ni...
ingat punye ingat,
baru ku teringat,
ku penah baca kat blog cherrie :p
hehehe....



tapikan...
Chubby Stick ni memang best laaaa..........
nanti ku nak beli lagi kaler lain~
daaa.....



*malam ni nak balik simpang 4*



Read more...

Dah boleh start DRAFT azam 2012 :p


Dah boleh start DRAFT azam 2012 :p



yang pasti...

next year...

ku tamau beli HANDBAG!




*wahai hati, sila membantu!*




Read more...

Shopping Day!

 Monday, December 12, 2011

yeahh...
harini Selangor cuti..



maka...
mari kite gi shopping...
phone ku pon cam sengappp jeee~
ade chance nak shopping dengan aman dan damai~


ku nak gi shopping ngan adik ipar ku~
ladies only ye...
hanya 1 paperbag ye. jgn bebanyak~




Sila tinggalkan Wallet Hubby anda di opis atau dirumah~

 




 Harap-harap harini ni takde TERRR .....




so,
let's gone~
*hasya slalu cakap "let's go laa ayong! bukan let's gone". hehe...*
dapat 31 Baskin Robin sedap gak nih.
nak beli FamousAmos nye Choc chip.
kalo de shoes yang menarik bleh gak cekau 1.
err. JJ sale! bleh TENGOK-TENGOK je.
Prosperity Beger ke Jhony's?
Baju pon cam dah lama xde yang baru~
erghh......





Read more...

Tazkirah Jumaat #5

 Friday, December 9, 2011










Read more...

Ucapan

 Thursday, December 8, 2011

 
Don't say HELLO ♥ Say ASSALAMUALAIKUM .

Don't say THANKS ♥ Say JAZAKALLAH KHAIRAN .

Don't say TAKE CARE , BYE ♥ Say FII AMAN ALLAH .

Don't say GREAT ♥ Say MASYAALLAH .

Don't say OKAY ♥ Say INSYAALLAH .

Don't say I AM FINE ♥ Say ALHAMDULILLAH .

Don't say WOW ♥ Say SUBHANALLAH
 
 
 
 
 
 kadang-kadang, bila orang non-Muslim tanye ku,
"Nina, How are you?"
ku mesti terjawab cenggini,
"Im Fine Alhamdulillah"
errr.... takpe kan jawab cenggitu?






Read more...

Cita-Cita...



Mase sekolah rendah nak jadi.....
DOKTER
*nak jadi dokter tp tak pandai Sains,Kimia,Fizik,Bio,Sejarah,Geography,AddMath






Mase sekolah rendah dan menengah nak jadi.....
STEWARDESSSSSSSS  



 





tapi sekarang........
TAK TAU JADI PE DAH~
 







Boleh tak skarang nak tukar jadi......

SURIRUMAHTANGGA YANG BERJAYA?






????????

Read more...

#6 Wordless Wednesday -Yang Mana 1 Idaman Kalbu?

 Wednesday, December 7, 2011
















:: pic curi kat rumah pakcik gugel ::




Read more...

Ombak Rindu

 Tuesday, December 6, 2011

hari tu ku dah tulis panjang berjela....
tapi tade plak dlm drafts...
haih....
mari tulis sekali lagi~

***

Filem Ombak Rindu ni diadaptasi dari novel...
 
Novel OR ni adalah novel pertama yang ku baca di zaman 'peralihan'..
zaman peralihan bermaksud zaman dimana ku switch dari baca novel Ahadiat Akashah ke Alaf 21..
peralihan zaman remaja ke dewasa.
cheeewah~



ku dah berjaya tengok movie ni pada 3 December 2011. 3 hari selepas movie ni keluar :)
beli tiket hari khamis. ingat nak tgk hari khamis tu jugak. tapi laki ku de appoiment laa pe la...
malasssss ah!

ku dengan berkobar² nye dtg jusco sabtu tu...
hehe...
Abang Aaron Aziz nye pasal...
terbuai-buai perasaan~
tapi kan.....
ade sikit kekeciwaan di situ..
movie ni tak meet ku punye expectation.......
ku tak emosi pon...
ku rasa baca novel lagi emosi...

pastu jalan cerita cam nak cepat habis jeeeeee...
kalau orang yang tak baca novel mesti cam xpaham sangat....
ku memang kaki novel, so ku dah tau jalan cerita..
siap buat revision lagi sblm gi masuk panggung peperiksaan :p
hehehe....

ku harap sangat movie ni lagi OK dari LBS..
sbb masa LBS tu pon ku keciwa...
sebab,
pelakon yang jadi Ayu/Emilia tu tak cun..
sepatutnye...
Ayu/Emilia tu mesti lagi cun dari Lisa Surihani...
bila dah masuk scene Ayu/Emilia tu ku dah cam x feeling-feeling dah...
hmm.....
tapi LBS awal² mmg best.
Farid Kamil*Que Haidar*Lisa Surihani SUPERB!

ok..
berbalik pada OR (OmbakRindu)
bagi ku Abang Aaron memang terbaik ahhh~
Maya Karin OK..
tapi ku tak berapa berkenan bila LISA yang jadi Mila...
pening pale ku tgk si LISA tu terpekik-pekik marah-marah stress..
cam tak natural...
jadi gedik pon kureng laa....
hmm....

bagi ku OR ni biasa je...
taktau laa expactation ku tinggi sangat ke hape ke...
LBS ngan NKTM lagi best kot..
*LagendaBudakSetan & NurKasihTheMovie*
tapi...
seriusly baca novel lagi best!
bayangkan je Abang AA..
perghhh.......




Movie OR ni 3bintang je kot~
*keciwa*


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP