Tiny Hand

Aku bukan Malaikat!

 Saturday, November 19, 2011


aku bukan Malaikat,
Malaikat hatinya suci. Bersih.
Hati aku banyak tompok-tompok hitam..

Aku hanya manusia biasa....
sangat terdedah dengan bisikan dan hasutan syaitan!
Iman aku pon hanya setebal kulit bawang...


memang sejak dari dulu...sampai la skarang,
aku paling takut kalau HATI aku dah MULA bencikan orang...
tak suka dan benci bagi aku adalah 2 benda yang berbeza.
*bagi aku. bukan bagi korang!*

tak suka = tak melibatkan hati
benci = melibatkan hati


aku selalu muhasabah diri...
JANGAN BENCI ORANG!
TAK BAIK!
BIARKAN LAH ORANG TU DGN CARA DIA.
DAH DIA MEMANG CAMTU,
REDHA JEK.
DOAKAN JE DIA...
 


BILA dalam HATI dah MULA ADA RASA BENCI,
aku akan BERDOA pada ALLAH,
supaya LENYAP kanlah PERASAAN BENCI tu..
JANGAN ada perasaan BENCI bersarang DIHATI aku ni...
sebab tu semua akan mendorong HATI kite 'TERPESONG'
*OF COZ hilang rasa benci dengan IZIN-NYA*


Menjadi AKU yang aku tahu,
bila aku dah mula rasa BENCI,
maka susah perasaan tu kembali NORMAL...
*Melainkan dengan IZIN-NYA*
*kalau tak suka pun, lama-lama bleh jadi suka kan?*


aku ni nak MARAH pon susah,
inikan pulak nak BENCI!??



bila aku dah BENCI,
jangan SALAHKAN aku!
sebab KAMU sendiri yang BUAT aku BENCI kamu...!




:: Semoga ALLAH Merahmati Kamu ::
.....INSYAALLAH....
kamu yang tak berkenaan, sila jangan terasa. sebab ni ku tulis secara general. takde sebab korang nak terasa ok! kang tak pasal-pasal de yang terasa, pastu dah taknak tegur pastu cite kat orang aku tak suka dia. WTF?










Read more...

Zarina AnJoulie

 Wednesday, November 9, 2011

serious minah  ni memalukan kaum yang bernama 'ZARINA'
yeee.....
nama ku zareena. just tak sama spelling je ngan minah tu..
tapi pronunciation sama!
ZARINA = ZAREENA

dah le dulu si pelakon sexy, zarina zainuddin ...!
pon buat hal!
membusuk kan nama aku je!
ehhh.....
hahaha....
*dah le nama bapa pon sama!*
disebabkan nila, rosak susu sebelanga...
sebab ni le ramai pandai teka my full name!

agaknye, encik zainuddin suka letak nama anak mereka zarina kot...
bapa saya je bijak tukar spelling, jadi ZAREENA.
ZAREENA bermaksud GOLD!
*saye rasa nama saya unik!* *tiba-tiba*
tapi kalau zaman sekarang ni,
macam-macam ejaan nama de. double E selalu dah. sebutan pon ade yg terbelit lidah...
hehe..
anak aku nanti ntah pe namenye....
harusLAH ku mengekalkan DOUBLE E tu..
turun temurun tuuuuu :)

berbalik kepada zarina AnJoulie tu,
ku baca kat blog abang NARA,
*gambo pon curik kat blog abang NARA*
seperti biase le...
minah tu mencari publisiti murahan kot...
tengok pic ni.....



ok. itu je...
memang le minah ni membusuk kan nama ZARIEENA!
haihh....


Read more...

#5 Wordless Wednesday





Read more...

TONTON.COM.MY -now kene bayar nak tengok?

 Sunday, November 6, 2011

SALAM AIDIL ADHA SEMUA!
 cuti.
ku bosan.
nak gi opis, malas!
tido, dah!
makan, pun dah!
ingat nak layan drama ANNISSA,
tapi.................
hmmm......






Mase cite ANNISSA (slot samarinda TV3) dulu tu,
ku tak tengok...

laki ku ofcos laa tengok kan....?
RCW!
mesti laa layan!
*eeuuwwww*

so skarang ku tehengen le nak tengok,
sebab laki ku asik dok ulang ayat zamarul hisham tu,
"Bie, Bieee you jangan stress. Biar I je yang stress!"
haaaa....

Maka ku gi laa kat tonton.com.my,
cari punye cari punye cari.....
jumpa!
tapi xleh click...
*ni ku search pake ipad*

ku x pueh hati.
ku gi kat PC plak...
search lagi.
jumpa!
kali ni boleh click.
tapi..............
dia nak credit ape ntah....
KENA BAYAR!

ku seperti....
WTH?
tonton kene bayar?
baik tak payah...!

aku ingat tonton.com.my ni ditubuhkan untuk TV3. so mane-mane penonton yang terlepas episod, boleh laaa ulang tayang kat situ....
mungkin, tonton ni untuk ulang tayang cite-cite yang baru ditayang kot....
yang dah tayang lamaaaaaa tu, kene bayo!

huhu....
seperti biasa,
kalau menjadi zareena yang kedekut...
maka,
lupakanlah niat nak tengok ANNISA tu...


heh..
ape la kene bayo plak!
*x pueh hati!*
*kalau kau tak pueh hati pon, ape ko boleh buat??!!*





ok.
sambung makan rendang!
pastu tido.


bye!



Read more...

Foot Detox Patches

 Saturday, November 5, 2011




Assalamualaikum.....
saye de sikit je lagi stok ni...
nak habiskan..
pastu nak tutup kedai..
takmo ambik stok!
takmo jual dah...
tak terkejo weh!

so sesape yang berminat,
meh le order..

HARGA: RM7.00 per pack 
*1pack ada 10keping*

kalau beli banyakkkkkk,
ku kasi baik punye harga!


POSTAGE:
kuantiti 5pack dan kurang: RM4.50 (pakai envelope pos express je)
kuantiti lebih dari 5pack: RM9 (CITY-LINK courier)
*nanti saya advice*

kalau nak self collect kat AREA IPOH sahaje :)
*ku de kat MERU*




kalau order,
kene kasitau nama tau
senang! idak ku fenin nanti!
pastu kalau korang dari sabah/sarawak pon kene kasitau awal²....


Email: saggi_linia@yahoo.com
Twitter: zzareezz
FB: Zareena Bebe



BYE!




Read more...

Tazkirah Jumaat #4

 Friday, November 4, 2011



Improve your secret and private life.....
And ALLAH will improve your public and social life......







Read more...

Fenomena Ustaz Don

 Wednesday, November 2, 2011



Korang kenal x ustaz Don Daniyal Bin Don Biyajid ni?
 *hensem*






Ku minattttttt gilerrr ustaz ni....
Giler2 laaaa.....

Ku ni dah le jarang tgk 'kuliah-kuliah agama' ni. Tapi since Ramadhan haritu, ku memang follow IHYA RAMADHAN. program ustaz Don ni la.....

Sekarang ni ku dok follow 30 Minit Ustaz Don. Kat TV AlHijrah kul 10.30malam....
*30menet tu cepat bebeno rasenye*


Ustaz ni bersahaja je bg ceramah. Kadang-kadang berdekah-dekah kitorang gelak...
Kelako Ustaz ni!
Beliau de cara tersendiri menyampaikan apa yg nk disampaikan.
Sehingga boleh membuat ku jatuh cinta Ehhhhhh~

yang penting ustaz ni hensem!
Muka bersihhh je :)
Bibir merah! *ehhhhhhh*


kalau korang x pernah tgk beliau,
gi le search kat youtube...
BEST SESANGAT!!!








Kalaulahhhhh ku tak kawen lagi..........
Hmmmmmm.....


 


p/s:
ku cakap kat hubby, "Sayangggg, leh x saye nak kawen ngan Ustaz Don????" 
hahahaha.....
Sayang ku tu kan suke RCW, Yasmin Hani n paling baru ni Qaleesha Ray!
sape ntah Qaleesha tu. xpenah dengar pon. cukup aa quota 4 kan..???!!!
hampeh~







Read more...

DIOR MakeOver



Ok...
mari lah tengok pic ku yang gedix lagi retis...

bermekap-mekap bersama DIOR~
*dengan pembelian RM350 dapat 1 makeover. tapi beliau dah terbeli RM700++, maka dapat lah 2 kali makeover :)*

jadinye,
terjadi lah aksi-aksi begini bile ku yang malu lagi kaku ni beraksi di depan kamera di tengah-tengah ruang legar PARKSON disaksikan oleh berbelas orang yang lalu lalang & orang² yang naik turun eskulator.


sekian terime kasih...


 




each pic dapat 2 keping. 1 besar 1 kecik....


 




haaa...
jadi x aksi gedix & retis ku iteuwww...?
hehe...




Read more...

#4 Wordless Wednesday - Verangan. . . . .


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP