Tiny Hand

F O B I A

 Friday, September 9, 2011

ku de baca pasal FOBIA ni...
korang de fobia tak..?

banyak gile jenis² fobia...

So, korang fobia ape..?
hehehehe...

ku..?
hehe...
ku malu nak cite sebenarnye...
tapi.....
lantak kann...
gelakk laa kome :p
hahaha...



1. Katsaridaphobia
ku memang FOBIA dengan LIPAS!
Katsaridaphobia - Fobia pada lipas


yes...!
lipas yang kecik tu ku takut!
erghh....
kaki dia bebulu weh!
huh!
x dapat dibayangkan kalau lipas tu jalan² atas badan ku!
ohhh...
tidak!



2. Coulrophobia

Coulrophobia - Fobia pada Badut

ku x suka gi funfair!
kalau kat shopping complex ade ni, pasti ku akan jalan lelaju sambil berpeluh²..!
ku memang takut dari kecik..
ku rasa badut tu nak tangkap aku!
ku xsuka semua mascot. Chicky ke, Ronald McDonald ke, Upin-Ipin ke, ape je le! memang ku pangkah abis!!!
nak suh ku tangkap gamba dengan mereka?
SORRY naik lori ye!

tambah lagi kalo dengar cerita hantu asrama 'HANTU BADUT' tu. penah dengar kan? alaa..... hantu tu mase org tido dok atas locker. pastu kalau de yg terjaga memalam, dia akan nyanyi "satuuu dah bangunnn.....jangan tipuuuu saye. mariii bangun...main dengan saya!"
gile ngeri!




3.  Automatonophobia
  Fobia pada patung yang seakan manusia.


heh. kalo camni, memang aku x pergi dekat laa weh!

kat muzium banyak! haritu ku pergi muzium pasir salak. banyak tol patung dalam tu. walaupon patung-patung itu dok dalam kaca. tapi tetap ku rasa seram. cam patung tu hidup asik tengok ku je!!! oh tidak. dah laa agak gelap dlm tu. memang ku pelok laki ku laa kuat². sape suh ajak ku gi muzium!


 4. Pediophobia
 Fobia pada anak patung
hehe. cam sume patung ku takot kan...?


kalo patung beruang ke gaajah ke ku leh terima laa lagi. tapi kalo patung yang camni de kelopak mata, rambut tangan bagai ni, huhu...surrender! buatnye die kelip mata kat aku pastu cekik aku camne..?
patung statik ku takut. patung bergerak apetah lagi!!

dan patung yang paling xbleh blah adalah ini...
movie childs play kot. kejam gile!
 memanggg aku tak tengok laa movie ni! SORRY!
 


lagi satu, ku dok cari punye cari punye cari x jumpe². taktau laa de fobia ni ke x. ku x suke takut pantai. mandi pantai x suke. ku rasa air laut tu tarik ku ke dalam! serious. kalo nk mandi kene pegang orang :p hehe..
nak bercanda di persisiran panatai? lupakan lah~
ku memang xbleh lari-lari kat gigi air tu. nanti pasti ku pening dan jatuh dan masuk ke dalam laut dan lemas.
*eh.. ni fobia ke mabuk laaut?*



 ni je fobia yang ku leh pikir n berada di carta teratas sekali. hehehe...



kalau tengok,macam² fobia ade. kadang-kadang tu fobia ntah pehapa :p hehe...
Fobia pada mak tiri. Fobia pada mak mertua. Fobia digeletek dgn bulu. Fobia pada janggut.Fobia pada orang Islam pon ada. 

 
tapi Fobia yang paling xbleh blah adalah : Genophobia (carik sendiri) hehe...

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP