Tiny Hand

awek Khairul Fahmi punyeee......twitter

 Monday, September 26, 2011

kalau nak follow,
follow laaa...

@Daliaa19

ku dah follow~
ku follow sebab nak jadi stalker!
wahahahaha....



mereka sangat cute OK!

Read more...

aku ni kurus ke demokkk?

 Sunday, September 25, 2011

kalo tengok mata kasar,
ku memang cikeding jeee....

dari dulu cikeding...
tapi....
lepas ku operate cyst (2008) ku dah perasan,
badan ku naik sket-sket..
lepas kawen,
hmm......
lagi lee......


naik bukan lee gemuk,
cuma ada pertambahan isi je kat tempat² tertentu...


masa sebelum ku gi operate masa 2008 tu,
kerja ku memangg asik maaaakan je!

bayangkan,
every 2 hours ku lapar!
makan bukan sikit!
kalau kengkawan ku yang 1 skolah,
pasti tau selera makan ku cemana.
means,
selera makan ku x setanding dengan cikeding aku ni haaa~

bile makan,
berat badan maintain jee...
47kg!
kalau x makan,
ku rasa badan ku mengurus!
betol wehh...!
siap sejuk-sejuk, gigil-gigil lagi.
kalau timbang,
sure turun 2kg!
serious!

skarang ni,
badan ku dah pelik.
kalau tak makan,
dia maintain n ramping tang perut :p
kalau makan lak dia mengembang.
hehehe...

sebelum puasa ritu,
ku rasa badan ku berisi.
tang perot,
ponggong,
n kat belakang badan..

lepas puasa,
semua tegur ku kurus balik..

masalahnye skarang ni,
time aku rasa aku agak berisi (lepas kawen)
kawan² / sedara mara / orang sekeliling x plak togor aku ni berisi.....
*hubby je kata berisi sket. berisi cantik katanya. xtau la nak sedapkan hati ke ape*

skarang ni,
aku leh pakai seluar ku yg sebelum kawen punye tau...
seluar bli pas kawen, agak longgar...
tapiii...
berat ku dah jadi 52kg..

argghhhh....

kadang² ku rasa cam badan x seimbang..
kaki kecik,
badan n kepala besar..
cam doraemon!

so....
aku ni kurus ke gemuks?

Read more...

Iman ku rapuh. Makan tergadai laa body.....

 Friday, September 23, 2011

huhu...
tittle xbleh blah!
tergadai body yeee....?


tapi...
tapi...
tapi....
seriously...
memang iman ku rapuh semalam..!
dah le iman senipis kulit bawang...
 ohhhh......



iman ku rapuh..........................
ku pergi plak singgah kat kedai bawah ni.........
gambo hiasan en gugel je.
kedai nye kat jusco ipoh...
ku masuk....
toleh belah kanan,
then ku nampak ini.....

pink! i loike~



dia tulis 'NEW ARRIVAL'
warna PINK plak tu!
demmm.....!!


 sebelum gi kedai,
ku tengok ini iklan kat belog ku...
ku goyah tang picture effect tu! demmm~


sedikit demi sedikit iman ku goyah.......
lalu pecah berderaiii......

di kedai,
ku belek2....
ku main2..
ku tuka2 lens...
ku try yg picture effect..
ohhhhh......
tidaaakkkkk!!!!!!!!!
tidakkkkk!!!
no! no! no!


ku call hubby ku,
ku story mory sama beliau,
betapa rapuhnye iman ku...
betapa berdebarnye hatiku...
betapa teruja nye daku!
ohhhh......
*xtau laa nak gambarkan cemana perasaan tu!*


ku dah resah sepanjang hari...
dok terbayang-bayang....
alangkah indah nyeeee.........
ohhh.......









♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

TERIMA KASIH SAYANGGGG!
I LOVE YOU SOOOOOO MUCH!
♥ ♥ ♥ MUAHHH! ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥




Read more...

Khairul Fahmi ade twitter wehh!

hehehe...
tetibe cam terminat plak kat mamat nih...


ku tahu beliau main utk kelantan,
so, masa ku pergi danau kota last week,
ku beli jersey kelantan...
RM10 selai...
hehehe...
KFCM punye pasal...!

skang KF dah de twitter...
@fahmiapexs
daku dah...
kamu bile lagi nak follow....

fahmiapexs



tetibe rase beliau kacak plak...
tapi kacak lagi kapten bola sepak skolah brash ku dulu...
hahahahaha....


ritu ku baca blog abang NARA,
beliau kata KF jiwang kat twitter..
ku pon gi laa baca twitter KF,
alaaaa.....
sweet gile KF..

walopon ku xtau cemana ghope gefren baru KF ni,
tp ku suke beliau dengan gefren baru beliau tu...
*ex-tunang beliau tu agak kureeeeennggggg la*

kalau laaa ku jadi ex-tunang beliau,
then baca plak twitter KF,
memangggg bebuluuuuu je :p
hehehe...


kamu bahagia eh KFCM?
ku doakan kamu bahagia selalu..
semoga terus mengharumkan nama negara....
AMIN.....







:: ape hei ku tetibe minat bola? ::



Read more...

A Love Letter to My Husband :)

 Thursday, September 22, 2011

hehehe...
bila hati dah rindu,
maka bunga-bunga cinta pon mekar mewangi le....

ku rindu laki ku,
sampai kan dok dalam toilet pon ku leh teringat muka dia :p
hahahahha...

tu dia.....
angau seyh!

dulu ku rasa laki ku x la comel...
tapi skang ni rasa cam comel plak...
camne tuh?
parah ni...parah!

bila hati rindu,
bila dalam hati ada taman...,
semua nye indah!

penat kerja kat opis,
then balik umah, nak kene setel umah plak,
tapi sume tu OK!
sebab pe?
sebab.......
dalam hati ada taman~


lalalalalalalallalalala....


harini laki ku balik...
dalam kul 8-9 kang sampai laa tu :)
ku ade present utk beliau...
*baru perasan, kami xde nak celeb pape utk 6 bulan terakhir setiap tahun*
*besday beliau FEB. anniv MAY. besday ku MAY*
ku siap buat kad kecik menggunakan kertas putih A4 kepunyaan opis lagi.
ku ambik selai pon opis x rugi kan?


hadiah ku letak dalam kereta beliau...
*ku balik umah pas opis ni nanti tompang orang. kete ku tinggal kat kilang. malas ku nak ambik beliau malam kang. sebab ku nak tgk tibi 3 cite soffiya*ku sangat mithali kan???*
nanti beliau bukak kereta, SEPRAIS!!!!!!
hehehe....





hope hubby ku suke le present ku yang x seberapa itu :)








p/s:
laki ku skang dah malas nk beli barang 'surprise' utk aku...
sebab,
beliau kata ku xpakai/ xsuka bende yang dia bagi tu :(
beliau akan beli bile ku nak je!

Read more...

Quotes of The Day #11

 Wednesday, September 21, 2011

A Friend is someone who knows all about you and loves you anyway!!!


Read more...

Quotes of The Day #10

 Tuesday, September 20, 2011

When a wife has a good husband it is easily seen in her face

 

 

 

Read more...

When in difficulty....

 Monday, September 19, 2011




InsyaAllah...
Ada Jalannya!


Read more...

Quotes of The Day #9

Sometimes your closest friend is your greatest enemy

Read more...

Quotes of The Day #8

 Sunday, September 18, 2011

Believe with all of your heart that you will do what you were made to do

Read more...

Pokok Timun

 Friday, September 16, 2011

Post Testing 1 2 3 je ni :)

Hehe....
Hubby ku tengah gile tanam pokok.
Haritu pokok cili...
Ni plak pokok timun..
Tapi xde le lagi hasil nyeee ;p
Hahaha.....
Baru ade daun je....
Taaarraaaaa.....





•xtau gambo belah atas ke belah bawah. Lantak kan.....


Read more...

Quotes Of The Day #7

 Thursday, September 15, 2011

If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it


Read more...

Quotes Of The Day #6

 Wednesday, September 14, 2011

ehh...
Quotes of the Day ke Quote of the Day ...?




I Love To Hear Lies When I Know The Truth

Read more...

Awak ni macam pokok la...

Tadi.... Sambil kami *me+hubby* baring2... hubby cakap camni.... " awak ni macam pokok la. Kene selalu tengok2. Kene selalu siram. Kene selalu belai. Kene selalu baja. Kene tengok2 jgn bagi serangga hinggap. Jgn bg sakit......." huhu.... Ade ke sama kan ku dengan pokok...? Tau laa tengah gile tanam pokok! Takkan tengok bini pon dah mcm ghupe pokok kot...??! Ade ke patot?

Read more...

Quotes Of The Day #5

 Tuesday, September 13, 2011

If You Don't Know My Struggles, Then Dont' Open Your Mouth To Judge Me Or Try To Give Me Advice Unless Your Life Is BORINGLY PERFECT

Read more...

Quotes Of The Day #4

 Monday, September 12, 2011

You Never Realize You've Lost Something Good.... Until You See Somebody Else Enjoying It..!

Read more...

Quotes Of The Day #3

Friendship Isn't About Whom You've Known The Longest ...... It's About Who Came And Never Left Your Side 

Read more...

Quotes Of The Day #2

 Sunday, September 11, 2011

Never Compromise Or Change Yourself Just To Get Someone To Like You

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Quotes Of The Day #1

 Saturday, September 10, 2011

Behind Every Girl's Favorites Song, There Is An Untold Story 

Read more...

F O B I A

 Friday, September 9, 2011

ku de baca pasal FOBIA ni...
korang de fobia tak..?

banyak gile jenis² fobia...

So, korang fobia ape..?
hehehehe...

ku..?
hehe...
ku malu nak cite sebenarnye...
tapi.....
lantak kann...
gelakk laa kome :p
hahaha...



1. Katsaridaphobia
ku memang FOBIA dengan LIPAS!
Katsaridaphobia - Fobia pada lipas


yes...!
lipas yang kecik tu ku takut!
erghh....
kaki dia bebulu weh!
huh!
x dapat dibayangkan kalau lipas tu jalan² atas badan ku!
ohhh...
tidak!



2. Coulrophobia

Coulrophobia - Fobia pada Badut

ku x suka gi funfair!
kalau kat shopping complex ade ni, pasti ku akan jalan lelaju sambil berpeluh²..!
ku memang takut dari kecik..
ku rasa badut tu nak tangkap aku!
ku xsuka semua mascot. Chicky ke, Ronald McDonald ke, Upin-Ipin ke, ape je le! memang ku pangkah abis!!!
nak suh ku tangkap gamba dengan mereka?
SORRY naik lori ye!

tambah lagi kalo dengar cerita hantu asrama 'HANTU BADUT' tu. penah dengar kan? alaa..... hantu tu mase org tido dok atas locker. pastu kalau de yg terjaga memalam, dia akan nyanyi "satuuu dah bangunnn.....jangan tipuuuu saye. mariii bangun...main dengan saya!"
gile ngeri!




3.  Automatonophobia
  Fobia pada patung yang seakan manusia.


heh. kalo camni, memang aku x pergi dekat laa weh!

kat muzium banyak! haritu ku pergi muzium pasir salak. banyak tol patung dalam tu. walaupon patung-patung itu dok dalam kaca. tapi tetap ku rasa seram. cam patung tu hidup asik tengok ku je!!! oh tidak. dah laa agak gelap dlm tu. memang ku pelok laki ku laa kuat². sape suh ajak ku gi muzium!


 4. Pediophobia
 Fobia pada anak patung
hehe. cam sume patung ku takot kan...?


kalo patung beruang ke gaajah ke ku leh terima laa lagi. tapi kalo patung yang camni de kelopak mata, rambut tangan bagai ni, huhu...surrender! buatnye die kelip mata kat aku pastu cekik aku camne..?
patung statik ku takut. patung bergerak apetah lagi!!

dan patung yang paling xbleh blah adalah ini...
movie childs play kot. kejam gile!
 memanggg aku tak tengok laa movie ni! SORRY!
 


lagi satu, ku dok cari punye cari punye cari x jumpe². taktau laa de fobia ni ke x. ku x suke takut pantai. mandi pantai x suke. ku rasa air laut tu tarik ku ke dalam! serious. kalo nk mandi kene pegang orang :p hehe..
nak bercanda di persisiran panatai? lupakan lah~
ku memang xbleh lari-lari kat gigi air tu. nanti pasti ku pening dan jatuh dan masuk ke dalam laut dan lemas.
*eh.. ni fobia ke mabuk laaut?*



 ni je fobia yang ku leh pikir n berada di carta teratas sekali. hehehe...



kalau tengok,macam² fobia ade. kadang-kadang tu fobia ntah pehapa :p hehe...
Fobia pada mak tiri. Fobia pada mak mertua. Fobia digeletek dgn bulu. Fobia pada janggut.Fobia pada orang Islam pon ada. 

 
tapi Fobia yang paling xbleh blah adalah : Genophobia (carik sendiri) hehe...

Read more...

Kerja Kosong

 Thursday, September 8, 2011



Office ku de vacancy..
Drebar Lori n Site Supervisa..

Ok.
Ramai apply untuk Site Supervisa.
Dreba Lori..?
de le sorang. apply je trus dapat keje..
Alhamdulillah...

De sorang ni call office nak apply. ku yang jawab call sbb sume keluar lunch. Job Scope Drebar Lori co aku ni bukan hantar barang je. sbb co ku bukan trader/manufacturer/kedai perabut. co ku kontraktor. kene service aaa! ku terangkan laa bukan sekadar hantar barang je, kene gak gi site n kene aa buat keje kat site sket tolong² deme yang lain. alaaa...kontraktor. korang tau laa kan keje camne..?

oh..beliau nak keje hantar barang je. beliau kata, "kalau keje camni sume drebar lori lari aaa. mampus laa cenggini. keje dreba lori bawak lori je. bukan keje kat site sebab bukan bidang dia. ce kalo Guru Besar disuruh cuci longkang, lari tak guru besar tu?"

aku hangin la dan terpaksa laa sound pakcik tu...!
terpaksa ku jadi kurang ajar jap!
haishhh... kalo tak berminat, dah la. ape plak cakap camtu. ade je drebar lori nak keje kat site..
sib baik pakcik tu mintak maaf...


kalaulah Foreigners bleh bawak lori,
kan senang...

antara sebab para majikan suke foreigners adalah:
1. mereka tak banyak songeh as long kita 'jaga' dia.
2. dorang leh jaga kilang/barang² kita
3. dorang kejeeee je. doctor kasi MC pon kerja jugak!

kitorang xkesah kalo bayar foreigners lebih! sebab memang sume keje jalan. tak payah risau barang² besi kat kilang, memang tak hilang. kalau local workers? datang keje dok sebok cari barang apa yang boleh jual! datang lambat. time keje tido! MC semedang. cuti toksah kata la! sukati je~



lagi satu yg aku beron,
cara para-para graduan ni apply keje.....!

sakit mata+hati aku tengok resume mereka!
dengan spelling error nye, dengan takde cover letter nye..
kalo de cover letter pon, address company lain...!
*means dia xletak nama company ku. so, jadinye, apply kat co ku, address co lain*
hmm....
kome x check ke sebelum submit..?

tu belum part gambo lagi...!
cube le formal sket.
ni pic tangkap sendiri letak kat resume?
pic kat taman bunge letak kat CV?
WHAT THE ....


proper ke letak pic sebegitu?
memang kene reject aa...!
korang x belajo ke kat U camne nak apply keje?
adehhh......


then, ku dah tules co ku ni based kat IPOH!
ok fine kalo terengganu, kelantan, pahang or selangor nak apply...
or candidates sekitar perak seperti tapah, kuala kangsar n etc.
mungkin dah buat research pasal co la kan. xpon bleh pindah dok IPOH..
then bile call utk datang interview,
dorang kata "alaaa...camne nak datang? jauh la"
WHAT THE ..... ??
aku memang hanginn kalo aku yang call!
sib baik bukan ku yang call!
*ni ku dgr cerita je la. sbb bukan ku yg call*
kalo laa aku yg call haritu,
memang kene arr!

eh hellooooooo.......
sebelum ko apply, xkan ko tak tau co ni kat mana. buat apa semua.....?
TAKKAN MAIN HANTAR RESUME JE ASAL DE KEJE KOSONG...?

ade tu lagi la. sampai tak ingat dia de hantar ke tak. huhu...
siap lupa company tu buat apa..
sungguh tak logic OK!


tapi tak semua graduan camtu.....
de jugak yang proper.
ni ku cerita yg tak proper la.....




kome de kan blajar subject utk interview dulu..
ku dulu belajo je!
pe ntah nama subject tu!
lupe dah...
hehe..
pas raya ni ku banyak lupe nak buat keje :p
hahahaha.....


so, kepada kamu-kamu,
bekerjalah dengan ikhlas...
biar rezeki yang kita dapat ni BERKAT....
jangan berkira dalam bekerja,
sbb semua tu ilmu :)
jgn asek men fesbukkkkk je...
jgn asek tgk youtube je...
berpada-pada lah...
*ku pakai ayat 'asek' tau.kalau stakat nak take 5 pesalahnye. jgn dok lagho dgn bende² tu sampai keje tak siap!*





Bye!
*maaf le kalau de yang terasa. ku tulis ni general. peringatan untuk diri sendiri jugak. xde nak kutuk sesapa. just nak share ape yang ku jumpa/temui. moga² leh jadi pengajaran*

Read more...

susah tol kalo orang baru nak jadi kaya ni...

 Wednesday, September 7, 2011

hari ni ku nak mengumpat hal orang sket...
nasib ko la kene umpat ngan aku,
ko dah jelek kan hati ku yang suci murni ni....
huhu...


kalo kome perasan la kan..
semalam ku dok membebel pasal hamba Allah ni kat twitter...

dia ni dok cerita la dia ni ada itu, ada ini....
bertuah sebab dpt byk projek bleh la nak ada itu ada ini..
orang lain xde cam dia ada...

aku ni dah le semalam banyak kerja.
kerja plak memerlukan aku berfikir menggunakan otak..!
*kalo semalam aku buat filing (xguna otak sangat) xpe le jugak*
*ehh..ade ke orang berfikir menggunakan kepala lutut?*
pastu hamba Allah ni plak memekak dok cite itu ini membanga diri..
ponin pale den ni haa..........


aku ni dah bertahun-tahun join ngan kontraktor...
sifat kontraktor camni le..
kalo cakap tu, ckp besoooo sesaje!
*tapi bukan semua kontraktor la*
dia la paling best. dia la paling pandai....


aku bukan jeles ko nak jadi kaya ke hape ke..
kaya la ko!
lantakk.....
aku peduli apa...!
kaya bukan leh bawak mati pon...
tapi jangan le cite berapi² kat orang apa yang ko ada...
senyap² sudah..
jadi lah orang kaya yang bermaruah!
ni datang tempat orang dok cite ko ada itu, ko ada ini...

padahal bukan de pe pon..
alahai~


yee..
semua orang nak jadi kaya...
sape nak idup susah kan?
tapi...
haishh...
kalo ko kaya sekali pon,
toksah le cerita.
xde sape heran aaa.......


ada benda kite leh cerita. ada bende yang kite xperlu cerita... kalau nak cerita pon, logik laa sket. takkan ko nk bercerita kat orang yang ko x kenal? kalo bestfrenforever tu aku paham laa gak!


itu le ghope nye kalo orang baru nak 'merasa' jadi kaya...


banyak dah aku tgk kes camni....
buat loan utk projek, dapat sedebak duit dari bank, trus bli kete alphard!
*ni kes orang lain*
pastu projek ntah ke mana, kete kene tarik, nama blacklist.....
hmm....


kome toksah laa jadi hamba duit..

hidup je le bersederhana asal bahagia...
kalo Allah bagi rezeki lebih, Alhamdulillah...
jangan jadi manusia yang menjengkelkan manusia lain~






p/s: ku nak hidup bahagia je . kaya x kaya belakang kira! ..... ALHAMDULILLAH :)


Read more...

Perasan tak blog ku de buih-buih...?



hehe...
snow pon ade..
buih-buih cinta pon ada :)

of coz buih kaler pink!
me ♥ pink

kalo korang nak letak, kome gi le kat blog beliau..
ku pon curik tutorial kat orang lain :p
 hehe...



Read more...

Saye dah boleh tulis belog!

 Tuesday, September 6, 2011

Hai :)
*lain macam plak draft blogger kali ni. dah lama ke berwajah baru..?*


RINDU GILERRRR KAT BELOG!!!!


saye dah bleh tulis belog balik..
yehuuuu...
*hubby dah izinkan*
kene berterima kasih kepada cik cherrie & puan aina..
sbb menyusulkan hal ini kat hubby ku...
hubby ku amat menyayangi & menghormati kawan² nye. hehehe...
sebab tu dia kasi tulis balik!
hahahaha....

blog ni blog merapu aku!
blog peribadi la konon!
aku nak cite ape yang aku suke dlm belog ni!
tentang kehidupan ku. tentang orang² yang busuk hatinye. tentang keriangan ku. tentang kerja. tentang pengalaman hidup. tentang apa achievement ku dan mungkin juga tempat meluahkan perasaan untuk mengurangkan stress!


kepada kamu-kamu yang tak suka aku. mohon jasa baik anda, selalulah datang blog ku. baca lah entri² ku. menyampah laa banyak² kat aku. kutuk la aku selalu...
semoga dengan kehadiran anda, dapat lah aku duit dr nuffnang dan pahala berguni-guni :)


hehehe.....


ok. esok tulis belog lagi :)
daa....

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP