Tiny Hand

Ujian PAP Smear

 Tuesday, May 24, 2011



korang mesti pernah dengar 'PAP SMEAR' kan?
tapi mesti buat dek je..
sebab,
korang rasa cam tak perlu nak buat.
sebab muda lagi..

huhu..
aku pon pikir camtu gak..
aku pikir
"xde baby lagi, xpayah kot. dah beranak nanti xpe la kalau nak selak2 belah bawah!"
"lagipon aku ni bukan 'aktif ' sangat pon. tak payah kot!"
aku taktau camne ujian tu djalankan!
aku tatau ape tools yang dia pakai..
aku tak pernah ambik tahu!

.T.I.P.I.K.A.L.

aku salah sorang yang tipikal tu!
aku malu!
aku takut!
ngeri!
hehe...

nak dijadikan cerita,
tadi aku g hospital,
gi jumpa O&G aku,
nak jumpa dia sebab nak tanya perihal period aku yg mengong!
sebenarnye takde pe pon!
period tu stress..
*period yang stress. bukan tuan dia :p kelakar!*


then doc kata kat nurse dia,
KITA BUAT FULL SCAN!

hehe..
menjadi tipikal zareena,
pasti beliau akan membuat muka cuak!
dan fikir bukan2...

hahaha....
dan apa yang aku agak memang menjadi kenyataan!

doctor trus buat PAP SMEAR kat aku!
hahahahaha.....
bila nurse suh bukak seluar sume,
aku dah cuak.
takottttt!

lepas aku baring, doc suh aku angkat/bengkok kaki,
aku bengkok skit je!
hahahaha..
malu weiii!
doc kata "camne nak deliver baby kalau camni"
aku geleng laju2 sambil buat muka cuak yang amat! matilah aku!!!!!

lepas tu,
aku nampak doc pegang bende ni...
aiseh, ni mesti nak masuk kan kat 'tuttt'
makkkkk!!!!
serammm weh~
aku bab-bab cenggini, mintak ampun skit!!!
hahahha...

aku dah start jerit2..
aku keraskan badan!
hahaha..
bengong kan?
doc kata "dont do that zareena. just relex."
camni laa cara ujian tu.....

doc ngan nurse sume gelak kat aku :(
lepas aku rilex,
sume pon setel!

hek ele...
tu je ke?
buat penat je aku beria2 takut & jerit2 sambil keraskan badan!
tak la sakit pon.
hahaha.....

lepas tu doc scan perot...
kot-kot laa ade lagi ke cyst aku dulu tu~
tapi alhamdulillah takde!
doc kata,
" right ovari OK. left ovari OK. Uterus OK! semua OK. 100% OK..
can conceive many...many...many...many...many babbies"
hamboi..
banyak nye many!!!
giler confiden doctor ni..
buat aku takut je!
oh tidak!
laki aku dah senyum-senyum kambeng gurun~
hampeh~


so result PAP SMEAR dorang post kat rumah..
next week dapat la kot...


saye dah tanam kan azam!
saye nak buat PAP SMEAR every YEAR!

 

kepada anda-anda semua,
yang mana TELAH MELAKUKAN HUBUNGAN X walaupun sekali,
*yang banyak kali apetah lagi*
maka anda PERLU buat UJIAN PAP SMEAR ni...
kot-kot laaa ade tanda-tanda nak dapat kanser pangkal rahim,
leh laa cegah pada peringkat awal~
banyak kan membaca bab ni...
sayangi lah asset kita...



bye~
.ASSALAMUALAIKUM.



3 comments:

Cherrie Pie Sweety 25 May, 2011  

tak sakit eh yang> macam seram je gambarajah tu hehehe

♥ BeBe ♥ 25 May, 2011  

hehe..
seram gak la..
tak sakit yanggg..
geli-geli je :p
hahahhaa.....

armouris 25 May, 2011  

lagi info tentang ujian pap smear di SIHAT SELALU - Ujian Pap Smear Elak Kanser Serviks

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP