Tiny Hand

semalam gi dating! :)

 Sunday, May 22, 2011

hehe...
semalam kan,
aku gi dating..
ala...
gi tengok wayang jee~
tengok movie kat TGV jusco Ipoh.
hmm.....mane ke lagiii!? :p
situ je le~


hubby tetibe tak jadi outstation 2 weeks.
1 week je :)
sabtu dia balik.
so bila dapat tau je dia beliau balik that weekend, trus plan g tgk movie :)
hehe...


tengok 2 movie yang dijanjikan hubby :)
NKTM & POTC
marathon 2 movie :)
Nur Kasih The Movie

Pirates Of The Caribbean
Nur Kasih :- haih.....awal-awal dah sedih. aiseh...takde stok tissue plak. huhu... cite ni cite jiwang. aku dah hampir terlupa yang Aidil tu dah kawen ngan Aliyah. hehe...
kalau korang dulu tak terkenan NUR KASIH, mungkin tak paham/tak dapat tangkap. mungkin juga hati korang kering. atau korang jenis tak layan cite melayu. al-maklum laa... korang kan orang puteh, dok overseas, makan steak bukan makan nasik!
*sorry pada yg terasa. kalau korang tak tgk sebab bizi kerja/study xpe le. ni tak tengok sebab korang stok 'hek-ele' tak-suka-tengok-cite-melayu*

cite ni sedih sampai abis. huhu....
tapi ade sedih, ade kelakar, ade romantik, ada terpegun, ade gumbira, ade jugak yang takde perasaan :p hehe....
bagi aku, dia bukan sekadar 'cerita'. tapi banyakkkkkkkkkkk sangat mesej dia sampaikan. contoh: scene yang adam panggil ustaz untuk bagi ceramah kat budak-budak yang bermasalah tu. kan ke ustaz tu tolak untuk mengajar. sebab perempuan tak tutup aurat & lelaki-perempuan tak dok asing2. kan ke adam marah.
dia kata "takkan nak berdakwah kat masjid je. abis tu kat orang-orang yang masih tak 'jumpa jalan yang benar' sape nak ajar?"
(lebih kurang camtu laa ayat dia)

 
huhu..
aku tak reti la nak wat review~
korang gi laaa tengok sendiri!
tak rugi!


laki aku, aku tengok cam gelisah je mase tgk NKTM. selalu tu tengok movie dia dok 'pegun' je pandang screen. ni asik kalih ponggong je :p dah abis movie aku tanye la kenapa cam gelisah je. tak best ke cite tu?.
beliau kata: BEST tp SEDIH. Terkesan dalam hati!
*laki aku ni muke je legend, tapi hati kiut*
hahaha....



Pirates Of The Caribbean:- hmmm...kali ni POTC cam tak best. hehe.. tak tau laaa. bagi aku kureng sket. tapi kalau baca review orang lain, mereka kata best! lain orang, lain pendapat. ye tak?
aku tgk 3D. 1st time tgk 3D * Ipoh baru-baru ni je ade 3D* pening pale aku! mungkin sebab cerita ni 'gelap' kot. kalau tengok cite katun 3D mesti best!




so, lepas je tgk movie seperti biasa, aku akan melawat tempat WAJIB iaitu MPH & POPULER :) carik novel le pe ke lagi! Beli Novel RAM Sutera Bidadari & Pei Pan. pastu beli Novel Manisnya Cinta jugak. sebab aku dah lupa cite tu. tapi aku tau novel tu BEST!

balik je rumah, aku pon baca novel Manisnya Cinta tu. then hubby aku cakap camni,
beliau: bukan ke awak dah ada novel ni?
aku: dulu dah baca tapi dah lupa!
beliau: cite ni kan pasal pilot tu. dia nak ngorat pempuan tu tp dia tak kasitau yang dia tu pilot.
*see! kan aku kata, laki aku ni muka je legend tapi dalam hati ada taman!*
dalam hati aku kata, "laki aku ni dulu-dulu baca novel gak ke? mushkil tul! dia beli ke novel? ke pinjam awek dia punye??!"
aku: ooo...patot aa masa awak ngurat saye dulu awak kerja Tesco. konon-konon cam cite novel ni laa ye?
belau gelak kuat2 je sudahnye~
huhuhu....



ok la..
malas nak merepek dah..
sok keje!
nak tido!
skang dah kul 11 :)
bye~
Assalamualaikum ('',)



2 comments:

~~::loveayna::~~ 23 May, 2011  

yang.. kite mmg tunggu nk tgk nur kasih tu.. tp kan bile tgk.. kite x mcm x nangis sangat.. ye la kat dlm movie tu mcm ade hubungan adik abang.. suami isteri.. anak & mak.. kite cume nangis time dia tjk mak ngan anak (mak ngan adam mase mak dia kasi album gambar) tu je.. yg lain kite mcm x nangis sgt sbb mcm byk masalah depa creat sdiri..sape soh g jordan n cari cincin smp susahkan diri sdiri.. heheh ramai ckp nangis2 tgk citer ni.. n x nafikan la mmg sedih.. cume kadang2 ade x logik nye.. huhu.. kite expect more la.. (tp eman nangis woooo) hahaha weekend br nk tgk pirates of carrebean.. hehe

♥ BeBe ♥ 23 May, 2011  

yangg, part yg carik cincin tu memang la cam xbest. kite siap cakap kat wan lagi, kalo ilang ape2 tosah laa pegi carik. beli lain je. memang aa ada sentimentol value, tapi biarla. xde rezeki kan? hehe...

wan kata eman nangis mesti part budak jahat tu nak jadi baik :p hehe....

hubby kite ni muke je legend, tapi hati kiut! (memang kiut pon!)

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP