Tiny Hand

AKu Seteress! Hubby Sengallllll!

 Tuesday, May 31, 2011

Hubby outstation lagi~
huhu...
*jangan mengeluh hatta merungut*

takpe la..
demi tugas kepada bangsa dan negara kan?
malam-malam camni mesti still lg pergi borak2 & berpoya2 ngan client..
hehe...
ooo.... berpoya2 ye!~


untuk hari ni hubby x call lagi..
*tak call untuk malam. petang n tengahari dah call :p*
so seperti biasa,
apabila diri terasa seperti kekurangan kasih sayang!
ditambah plak tadi dok layan ASMARA..
part Zaliya nak berpisah ngan Asmara tu,
*aku mengerti perasaanmu Zaliya~*
aku teremosi jap!
hahaha...


seteresss kejap apabila diri ini diabaikan!!


berbalik pada hubby ku yang masih tak call-call tu,
maka,
aku pon menghantar 1 SMS kepada beliau...


SMS berbunyi begini..
Novel terbaru bulan ini: PERLIS, DIMANA SUAMIKU

isi SMS di adaptasi dari tajuk novel ini.
 ^gambar: dari source encik gugel^

konon-konon nak perli beliau laa...
kot-kot laa beliau call pastu.

then,
beliau balas SMS beta!
SMS beliau berbunyi begini...

Sinopsis - Syahrul yang selalu outstation, selalu merindui isterinya zareena. Walaupun sudah 2 tahun berkahwin, baginya terasa seperti berbulan madu. Entahlah. Pada syahrul tetap berpegang pada pepatah "sayang anak tangan-tangankan, sayang isteri tinggal-tinggalkan"



SENGALLL!!
tension!
hampeh..
benciii aaa!!!!

sampai laaa abis post ini ditulis,
beliau still tak call-call lagi!
huhu...


benci btul!!





Sengal tak laki aku reply SMS camtu?

Read more...

AKU & KAMU

 Sunday, May 29, 2011

tajuk post kali ni adalah tajuk lagu..
tau kan lagu pe..?

Aku Dan Kamu


Kau masih cantik seperti dulu
Saat bersama kujumpa dengan mu
Terasa ingin ku bersamamu
Tapi aku tidak seperti dulu

Kau senyum mesra

Mungkin tak mengapa
Tapi ku tak bisa
Pasti ada yang kan terluka

Jangan ditunggu

Pasti takkan berlaku
Walau kucinta kamu
Biar disimpan
Adakan sempadan
Aku dan juga dirimu

Kini aku telah berdua

Masa depan yang tak kita duga
Kutahu kau masih mengharap jua
Tapi ku tak bisa meninggalkannya



lagu ni masa aku kat matrix~
pemes gile~
hehe....
skang ni plak,
laki aku asik dok main gitar lagu ni je..
best laa plak dok dengar dia main gitar sambil nyanyi :)

masa kat matrix dulu,
dalam kelas,
meja kitorang disusun 5-5-5..
kira 1 group 5 orang..
aku dah lupa apa dipanggil 'group' waktu tu..
kira geng study group la...
group aku 1st group dok kat pintu masuk :p
BEBE-PAH-DINI-ASIAH-NADIAH
*aku dok: depan nadiah.sebelah kanan pah.depan pah asiah, dini lak dok tengah2 antara meja pah ngan asiah :)*

kalau kami ngah wat tutorial ke ape ke kan,
kan ke lagu ni pemes,
so sambil2 wat keje ade je laa salah sorang kami ni nyanyi/humming lagu ni :p
"kau masih cantik, seperti dulu~"
dan ade jugak salah sorang atau dua orang atau semua,
yang mana perasan antara salah sorang kami ni nyanyi,
maka,
akan menjawab....
"aku cantek? mekasih~"
yeee...
kami kamu semua perasan cantek..
hahaha....

dan sampai 1 waktu tu,
semua tak nyanyi!
gara-gara tension sebab kawan-kawan kesayangan semua perasan!
hehe...


dan sekarang,
setiap kali incik wan mendendangkan lagu tu,
saye pasti akan teringat 4 lagi kawan saye tu :)
ape agaknye mereka tengah wat sekarang ye~
dorang ingat kat saye lagi x?



ehhh...
lupa lak.
ade lagi satu lagu..

kalau salah sorang dari kami nyanyi,
dan bila sampai part lirik...
.....AKU BUKAN ORANG SUCI....~
semua pon cakap..
"haaaa....ko tak suci dah????!!!!!"
bongok je!
hehe...


sweet memories~





Read more...

GiGi

 Wednesday, May 25, 2011

Last week pergi dentist.
Doctor marah bila tengok gigi saye!
Aku rasa ok je.
Memang laa buruk, tp ok pe!

Siap bagi cermin suh cermin diri sendiri lagi.
Huhu..
Doc kata "muka cantek, gigi buruk!"
Sampai hati U doc :(

Lepas dia bebel2 suh repair,
Aku pon setuju je le..

Harini aku de dentist appointment..
Wish me luck k!
Hehe....
Bye~


Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Ujian PAP Smear

 Tuesday, May 24, 2011



korang mesti pernah dengar 'PAP SMEAR' kan?
tapi mesti buat dek je..
sebab,
korang rasa cam tak perlu nak buat.
sebab muda lagi..

huhu..
aku pon pikir camtu gak..
aku pikir
"xde baby lagi, xpayah kot. dah beranak nanti xpe la kalau nak selak2 belah bawah!"
"lagipon aku ni bukan 'aktif ' sangat pon. tak payah kot!"
aku taktau camne ujian tu djalankan!
aku tatau ape tools yang dia pakai..
aku tak pernah ambik tahu!

.T.I.P.I.K.A.L.

aku salah sorang yang tipikal tu!
aku malu!
aku takut!
ngeri!
hehe...

nak dijadikan cerita,
tadi aku g hospital,
gi jumpa O&G aku,
nak jumpa dia sebab nak tanya perihal period aku yg mengong!
sebenarnye takde pe pon!
period tu stress..
*period yang stress. bukan tuan dia :p kelakar!*


then doc kata kat nurse dia,
KITA BUAT FULL SCAN!

hehe..
menjadi tipikal zareena,
pasti beliau akan membuat muka cuak!
dan fikir bukan2...

hahaha....
dan apa yang aku agak memang menjadi kenyataan!

doctor trus buat PAP SMEAR kat aku!
hahahahaha.....
bila nurse suh bukak seluar sume,
aku dah cuak.
takottttt!

lepas aku baring, doc suh aku angkat/bengkok kaki,
aku bengkok skit je!
hahahaha..
malu weiii!
doc kata "camne nak deliver baby kalau camni"
aku geleng laju2 sambil buat muka cuak yang amat! matilah aku!!!!!

lepas tu,
aku nampak doc pegang bende ni...
aiseh, ni mesti nak masuk kan kat 'tuttt'
makkkkk!!!!
serammm weh~
aku bab-bab cenggini, mintak ampun skit!!!
hahahha...

aku dah start jerit2..
aku keraskan badan!
hahaha..
bengong kan?
doc kata "dont do that zareena. just relex."
camni laa cara ujian tu.....

doc ngan nurse sume gelak kat aku :(
lepas aku rilex,
sume pon setel!

hek ele...
tu je ke?
buat penat je aku beria2 takut & jerit2 sambil keraskan badan!
tak la sakit pon.
hahaha.....

lepas tu doc scan perot...
kot-kot laa ade lagi ke cyst aku dulu tu~
tapi alhamdulillah takde!
doc kata,
" right ovari OK. left ovari OK. Uterus OK! semua OK. 100% OK..
can conceive many...many...many...many...many babbies"
hamboi..
banyak nye many!!!
giler confiden doctor ni..
buat aku takut je!
oh tidak!
laki aku dah senyum-senyum kambeng gurun~
hampeh~


so result PAP SMEAR dorang post kat rumah..
next week dapat la kot...


saye dah tanam kan azam!
saye nak buat PAP SMEAR every YEAR!

 

kepada anda-anda semua,
yang mana TELAH MELAKUKAN HUBUNGAN X walaupun sekali,
*yang banyak kali apetah lagi*
maka anda PERLU buat UJIAN PAP SMEAR ni...
kot-kot laaa ade tanda-tanda nak dapat kanser pangkal rahim,
leh laa cegah pada peringkat awal~
banyak kan membaca bab ni...
sayangi lah asset kita...



bye~
.ASSALAMUALAIKUM.



Read more...

Malas nyeeeeee nak keje pada jam 5.10pm!

 Monday, May 23, 2011

Harini QS aku gi meeting..

tender banyak nak isi.
aku pon tolong la isi kan!

Isi je. BukAn kire kan pun :p hehe...

tapi. Bosan aaaa isi tender! Asik tulis bende yang samaaaaaaa je!

Huh!
B.O.S.A.N
Nak balik ah!
Ok bye!


Note: blekberi aku dah start buat perangai. Huruf 't' tekan2 tamau kuar! ngan button 'a' cam hampas gas kejap boleh kejap xleh!
Hampeh!
Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

semalam gi dating! :)

 Sunday, May 22, 2011

hehe...
semalam kan,
aku gi dating..
ala...
gi tengok wayang jee~
tengok movie kat TGV jusco Ipoh.
hmm.....mane ke lagiii!? :p
situ je le~


hubby tetibe tak jadi outstation 2 weeks.
1 week je :)
sabtu dia balik.
so bila dapat tau je dia beliau balik that weekend, trus plan g tgk movie :)
hehe...


tengok 2 movie yang dijanjikan hubby :)
NKTM & POTC
marathon 2 movie :)
Nur Kasih The Movie

Pirates Of The Caribbean
Nur Kasih :- haih.....awal-awal dah sedih. aiseh...takde stok tissue plak. huhu... cite ni cite jiwang. aku dah hampir terlupa yang Aidil tu dah kawen ngan Aliyah. hehe...
kalau korang dulu tak terkenan NUR KASIH, mungkin tak paham/tak dapat tangkap. mungkin juga hati korang kering. atau korang jenis tak layan cite melayu. al-maklum laa... korang kan orang puteh, dok overseas, makan steak bukan makan nasik!
*sorry pada yg terasa. kalau korang tak tgk sebab bizi kerja/study xpe le. ni tak tengok sebab korang stok 'hek-ele' tak-suka-tengok-cite-melayu*

cite ni sedih sampai abis. huhu....
tapi ade sedih, ade kelakar, ade romantik, ada terpegun, ade gumbira, ade jugak yang takde perasaan :p hehe....
bagi aku, dia bukan sekadar 'cerita'. tapi banyakkkkkkkkkkk sangat mesej dia sampaikan. contoh: scene yang adam panggil ustaz untuk bagi ceramah kat budak-budak yang bermasalah tu. kan ke ustaz tu tolak untuk mengajar. sebab perempuan tak tutup aurat & lelaki-perempuan tak dok asing2. kan ke adam marah.
dia kata "takkan nak berdakwah kat masjid je. abis tu kat orang-orang yang masih tak 'jumpa jalan yang benar' sape nak ajar?"
(lebih kurang camtu laa ayat dia)

 
huhu..
aku tak reti la nak wat review~
korang gi laaa tengok sendiri!
tak rugi!


laki aku, aku tengok cam gelisah je mase tgk NKTM. selalu tu tengok movie dia dok 'pegun' je pandang screen. ni asik kalih ponggong je :p dah abis movie aku tanye la kenapa cam gelisah je. tak best ke cite tu?.
beliau kata: BEST tp SEDIH. Terkesan dalam hati!
*laki aku ni muke je legend, tapi hati kiut*
hahaha....



Pirates Of The Caribbean:- hmmm...kali ni POTC cam tak best. hehe.. tak tau laaa. bagi aku kureng sket. tapi kalau baca review orang lain, mereka kata best! lain orang, lain pendapat. ye tak?
aku tgk 3D. 1st time tgk 3D * Ipoh baru-baru ni je ade 3D* pening pale aku! mungkin sebab cerita ni 'gelap' kot. kalau tengok cite katun 3D mesti best!




so, lepas je tgk movie seperti biasa, aku akan melawat tempat WAJIB iaitu MPH & POPULER :) carik novel le pe ke lagi! Beli Novel RAM Sutera Bidadari & Pei Pan. pastu beli Novel Manisnya Cinta jugak. sebab aku dah lupa cite tu. tapi aku tau novel tu BEST!

balik je rumah, aku pon baca novel Manisnya Cinta tu. then hubby aku cakap camni,
beliau: bukan ke awak dah ada novel ni?
aku: dulu dah baca tapi dah lupa!
beliau: cite ni kan pasal pilot tu. dia nak ngorat pempuan tu tp dia tak kasitau yang dia tu pilot.
*see! kan aku kata, laki aku ni muka je legend tapi dalam hati ada taman!*
dalam hati aku kata, "laki aku ni dulu-dulu baca novel gak ke? mushkil tul! dia beli ke novel? ke pinjam awek dia punye??!"
aku: ooo...patot aa masa awak ngurat saye dulu awak kerja Tesco. konon-konon cam cite novel ni laa ye?
belau gelak kuat2 je sudahnye~
huhuhu....



ok la..
malas nak merepek dah..
sok keje!
nak tido!
skang dah kul 11 :)
bye~
Assalamualaikum ('',)



Read more...

hai..harini saye jadi bestday girl :)

 Thursday, May 19, 2011

harini birthday saye yang ke 27 tahun..
dah tua dah... :)




elok plak hari ni...
ada 2 movie baru nak kluar kat cinema :)


kepada anda-anda yang tengok kedua-dua movie ni hari ni,
seriously,
saye sangat jeles OK!

minggu lepas,
suami janji ngan saye,
dia nak belanja tengok movies ni harini jugak..
tapi apakan daya,
kita hanya merancang,
Allah penentu segalanya :)
takde rezeki..


takpe la..
next week laa gi tgk :)



tahun ni saye ber-birthday tanpa suami disisi..
dia kan outstation :)
xpe le..
redha je le...

 tapi masa pukul 12 malam tadi hubby ada call,
*harus lah aku dah tidur lena time tu*
dia wish :)
pastu ejek-ejek aku dah tua..
macam laa dia muda sangat..
*tapi muda laa untuk lelaki*
then beliau kata beliau nak call SINAR.FM nak wat ucapan ganda 23 tu :p beliau suh aku bukak radio.
tengah aku mamai2 tu sempat lagi aku pikir,
"radio? takde radio dlm bilik. mane aku nak cari radio
hahaha...
bongok je!




walopon sedih beliau takde bersama-sama,
tapi saye tetap gembira :)
saye dikelilingi oleh kawan-kawan sahabat handai & family yang sangat happening :)
mereka menggembirakan hati saye dengan ucapan-ucapan selamat hari lahir & doa-doa mereka :)

takde 'specific' celebration pon utk saye...
sebab semua pon nak terjadi pada bulan MAY...
hari wesak bulan may,
hari ibu pon bulan may.
anniversary aku pon may jugak..
bestday aku, adik-adik perempuan aku & mama pon bulan may :)
hari jururawat, hari 13th may pon dalam bulan may..
haaa..
tidak lupa juga hari guru...
lepas ni, 3-4 tahun lagi mungkin bulan Ramadhan pon dalam bulan MAY :)
ngeee~
so kalau celeb, celeb semua dalam 1 :)
jimat kos...
*bapak aku laa pokai*


kepada friends & families yg wish kat saye tadi,
mekasih laa ye :)
kite kawan sampai akhir hayat taw!
promise?!
*sebab saye tak ramai kawan*
saye sayang kamu semua....
semoga apa yang kalian doakan untuk saye,
dimakbulkan ALLAH..
*semua pon mintak baby*
AMEEN!!


saye paling terharu bila anak-anak sepupu saye buat 1 video nyanyi hepi bestday kat saye :)
*nama komersial aku = mak nina*
anak-anak sedara ku itu tak pandai cakap pon lagi,
so mak bapak nye le yang nyanyi, mereka hanya interframe kat kamera :)
tapi OK what...
terharu weh~



ok la....
19 May 2011 pon dah nak melabuhkan tirai..
mata aku pon dah nak berlabuh gak nih~

esok bestday mama :)
see....
ai lahir2 je dah kasi mama ai hadiah...
menghadiahkan beliau dengan kesakitan melahirkan aku!
sib bak lahir-lahir COMEL..
hahahaha....


ok bye....

lepas ni bermula lah my journey sebagai wanita berusia 27 tahun..
eh...
masih belum boleh digelar wanita..
sebab saye masih belum menjadi ibu. masih belum lengkap sebagai seorang wanita!



(,'') ('',)


Read more...

eksaited buat puding roti!

 Wednesday, May 18, 2011

tadi buat puding roti with custard sauce..



aku tak penah makan puding roti..
sebab,
aku tak suka makan roti cicah teh.
hehe..
maksudnya disini,
aku tak suka makan roti lembik-lembik gitu..
roti hanyalah untuk bakar or sapu jem/butter..
not other than that :)
*tipikal kan?*


so this is my 1st try,
aku tak tau sebenarnya puding roti ni lembik ke keras...
hahahha...

so,
tanpa ilmu penuh didada,
aku try!

jadi weh!!
jadi laa plak kan!
*bangga*


tapi aku tak berapa suka la..
hehe...

makanya,
aku tak makan sangat.
just 'rasa' je :)

mama yang makan banyak...
kakak pon makan adik pon makan..
zaheen je tak makan. dia kata dia kenyangg...
kecikkkkkkk ati aku..
hahaha...

aku tangkap gambar sikit je..
tu pon pakai BB.
pic x lawa sangat...


custard sauce

the making of . . . . .


zoom sikit. cam telur dadar kan? heee~

dah siap.tak sempat sejuk dah kene songlap utk 1st round. tapi rupa dia agak tak memberahikan. huhu....


roti lembk-lembik ^_^


licin~


hehe...
weekend ni nak wat cream puff plak :)
*kalau rajin & free*





bye..
nak tido..
esok keje......
nyte!



Read more...

dari NOVEL ke KACA TV

SUKE!

*big smile*



semalam baca harian metro.
kakak Dato K tu nak buat telefilem/drama dari 7 Novel Alaf 21..
*trend skarang novel ke kaca TV*

korang ade bace x paper semalam...??

semua telefilem/drama ni akan berada di saluran ASTRO CITRA kot..
yang pasti korang kene subscribe aah!
takde free-free OK!



ni la 7 novel tersebut :)

T E R B A I K ~




dorang pilih novel ni based on ke'glemer'an dia..
kira ni top selling dorang aa..



4 novel yang atas aku ada!
yang 3 bawah tu cam tak hingat! aku rasa cam x baca lagi...



MANISNYA CINTA :- aku x hingat dah cite tu. kalau tak silap cerita 'LIPAS'. lepas insiden lipas tu yg dorang baik as husband & wife. eh... ye ke? ke salah? hehe...

JAUH:- ni 1st novel ALAF 21 yang aku baca. kire nak transform dari baca buku ahadiat akashah ke alaf 21 aa ni. dari zaman remaja ke zaman dewasa. cheewah~ aku suka gila cite ni! Ika & Fikri. aku admire gile si fikri ni. dalam novel ni si Fikri kerja as Financial Controller. cheh...dan dan tu aku pon nak jadi financial controller. hahaha..trus tukar cita² tu yang tak tahan :p hahaha...


ADAM & HAWA:- ingat² lupa jugak. yang aku ingat Adam n Hawa ni dah jadi husband n wife then terpisah. terpisah sebab pe dah lupe. last² dorang jumpa kat Mekah kalo x silap. haihhh..sorry le. dah lupa. tapi novel ni BEST!


KAU UNTUKKU:- Novel ni best gak. Novel Aisya Sofia kan TOP! sume best² novel beliau. tp bagi aku cam biasa² je. tak meninggalkan kesan kat aku pon :p hehe...




 ok.
selamat menunggu kemunculan mereka!
bye~


Read more...

aku emosi!

 Tuesday, May 17, 2011

1. aku emosi sebab laki aku g outstation 2 minggu.


2. aku emosi masa aku salam cium tangan dia pastu dia cium dahi aku! SEDIH~


3. emosi aku tak stabil, so aku main game kat fesbuk. GARDEN OF TIME. Game carik barang tersembunyi~
bila tak jumpe lagi emosi....


4. dan sebelum semua ni terjadi, aku emosi tgk cite NORA ELENA.
Seth Tan | Elena | Id

aku stress ngan ID tu. hampeh nye laki. takde sape laa nak rampas tunang tersayang ko tuh (walaupon aku lebih suke SETH TAN ngan ELENA). toksah aa gelabah. relex aa. tanye aa elena leklok. ni nak marah je. marah die je tahu, habis elena nye marah x pikir lak. bila kawan tu ajak konfron taknak plak. pengecut! bila dah nampak tunang tersayang awak tu nak cakap sesuatu, dengar je la. yg lebihkan kerja pesal? sambil wat keje takleh nak dengar ke??
mengong tol! dah la tak kacak~
huhu..
stress aku tgk cite tu...
sib baik AARON AZIZ kacak! isk..renungan mata dia kat elena comell je~
hahaha....


ok. skarang dah tak emosi :)
jom kite tido.
esok cuti, nak gi breakfast ngan mama, pastu sambung main game~

nyte~

Read more...

hmm.. outstation lagi!

 Monday, May 16, 2011

SiDia akan outstation lagi.......

dekat 2 weeks Ok!

saye yang tak OK!


start outstation hari ni...
 Jumaat 27hb baru balik :(



so, mari kite bungkus kain baju dan balik ke rumah ibu bapa!!



mode:
SINGLE FOR 2 WEEKS. (",) hehe....

Read more...

N.E.K.A.D

 Friday, May 13, 2011

Selagi boleh sabar,
Saye sabar....

Bila sabar dah mula menipis,
Saye still sabar....

Selagi still tengah boleh sabar ni,
Saye masih boleh bertolak ansur!

Tapi,

Bila sabar saye sudah tiada dan saye rase tak perlu ada SABAR & TOLAK ANSUR lagi....,

Maka,
Saye akan NEKAD...

Bila saye dah NEKAD,
Saye tak boleh ber-kompromi dah!


Dan terimalah keputusan saye...




Minta kalian doakan yang terbaik :)




Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Kacak laa plak Aaron Aziz nih!!

 Wednesday, May 11, 2011

Aaron aziz ni bukan laaa dalam senarai "lelaki kacak idaman hati" aku~
*wahhh...statement! xtahan!*

en.Syahrul Izwan jangan marah ye...
awak tetap di hati saya walau ape pon terjadi..
awak jugak yang kata, saye ni kan suke terpengaruh ngan drama & novel


skang Kejora & Bintang udah habis..
so petang2 dah takde drama nak layan :p





tapi skang dah de drama baru....

| Nora Elena | Isnin-Khamis | 7 malam | TV3 |





baru je start semalam!
Aaron Aziz belakon!
wah........kacak!
aisehh.....
mule laa aku feeling2 tengok drama nih~
heroin dia pon lawa..
sape ntah nama nye...
1st time aku tgk dia nih..


OST pon best,
hi hi hi..
tapi cite ni 24 episode je kalau x silap...



cite dia di adaptasi dari novel...
aku pon lupa aku dah penah bace ke blum :p hehe..




yang paling best,
kali ni laki aku pon join skali aku tgk drama!
haa...
baru awak tau tengok drama tu best!
*laki aku dok baca Novel Ombak Rindu aku! Huh!!!*



skang ni aku layan cite ni je laa...
Nora Elena & Asmara 2...
ngan Maharajalawak..
yang lain x ambik port!
hehe....

ehhh....
jam aku sama aa ngan jam Wan Sharmila pakai tu :p
hehe....
*tibe-tibe*


 kalau korang dah terlepas,
leh tengok kat website TV3 (TonTon)



bye!
Assalamualaikum :)

Read more...

Mother's Day 2011

 Tuesday, May 10, 2011

8th MAY 2011
:: Mother's Day ::

MAMA xde,
gi KL. Kenduri banyak..
so x celeb ngan beliau this year..
*celeb skali laa nanti time bestday*

kami sambut ngan MAK je..
kitorang (Me&Hubby) balik simpang 4 on saturday..
last minute plan! :p
hehe...

then sunday,
kitorang (Me, Hubby & In-Laws) gi makan kat Restoran SELERA RIMBA :)
dia dalam daerah SABAK BERNAM :)
kat SUNGAI BESAR kot...

makanan yg ada sume berasaskan RIMBA.
kalau ayam : AYAM HUTAN
ikan plak :IKAN PUYU, SEPAT & ETC...
lain² : KIJANG, RUSA, LANDAK . . . . . .
*makanan eksotik nih!*
so, untuk makanan "lain-lain" tu,
kami order:
 -RUSA MASAK KICAP
 -PELANDUK MASAK RENDANG
 -LANDAK MASAK CILI


for me laa kan,
pelanduk sedap :)
rusa biasa je. cam daging lembu tapi manis sket :)
landak plak saye kureeeng minat. rasa dia cam KUCING hanyir skits:)
*bukan aku penah makan kucing ye. dia cam ade 'bau'. bau yg terdekat adalah KUCING. hehe....*

korang gi laa try,
bile lagi nak makan bende pelik² :p
hehehe...
bende pelik (sebelum gi restoran RIMBA ni) yang aku penah makan adalah ITIK & KULIT LEMBU je ;p
hehe.....
pelik keee?


malas nak membebel dah...
so layan kan saje gambar ye~



Hubby & In-Laws

Me & Hubby (nak jugak tempek. hehehe)


Landak Masak Cili


 
My Lunch~


 
Pelanduk Masak Rendang


 
Rusa Masak Kicap



Kerabu
 


Ulam + Ikan


 
Keratan Akhbar~



itu je..
bye!

Read more...

ni ape? SPAM ke?

 Friday, May 6, 2011

pagi tadi aku bukak fesbuk..

tetibe de friend request..
tengok gambar, gambar minah saleh,
tapi bagi salam kat aku..
cilaka nye yahudi!
macam mempermainkan aku saje!

tengok ni...

lagi 1 ye..
nothing free eh kat dalam dunia ni..
UDARA je free...

Bodoh!

kalau aku minat perniagaan internet pon,
aku tak perlukan marketing skill ko tuh!
*gilerr belagak!*

aku ni bukan ade sifat perkauman,
tapi aku x suka 'mereka'
kalau xde kawan spesis mat/minah saleh pon aku x rugi aa...

sekarang ni kita dah x tahu sape betul sape salah..
*tibe-tibe*
tengok je laa kat berita...
video s^e^x,
pilihan raya,
sumpah laknat semua tu!
bosan aaa!

takde berita pasal lain ke?


dari aku tgk semua tu,
baik aku layan novel,
tak pon layan cerita melayu spesis ala² bangang lagi menyakitkan hati..
bia aku taktau ape yg berlaku dalam dunia ni..
asal IMAN aku x terpesong dengan mempercayai bende² karut tu sudah!
*dah laa IMAN senipis kulit bawang*



heh...
ape aku merepek ni?!!




tu laa..
aku dok tunggu Miss P ni..
x gak keluar²...
perut sakit!
jiwa kacau tol!
nak keluar tu cepat laa...
tetiap bulan aku tunggu ko tau!
nak main hide & seek ke?




::takde mood di hari jumaat yang permai esok cuti ni::


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP