Tiny Hand

Signboard Maker

 Friday, April 29, 2011

Hai..
This is my 1st try..
Syabas!

Juling gak bijik mata aku nak menampal ;p

Signboard ni tender dari DBKL,
Maka hasil tangan aku ni akan ada di sekitar KL. Tp tak tau laa kat mana.

Rasa cam nak sign je kat belakang board tu :) hahahaha....



Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Jumaat :- 2 tahun yang lalu....

hehe...
mengimbau kenangan manis jap...
pastu nak tempek gambar diri sendiri :p


kalau 2 tahun lepas,
hari jumaat cam hari ni adalah bertarikh 1 MEI..
iaitu tarikh keramat dimana,
saye bertukar status :)
saye bernikah  pada hari jumaat yang mulia :)
ambil berkat hari jumaat.
*yang penting, hari CUITI*




sekarang ni pukul 1210, jumaat 29/4/2011
kalau 2 tahun lepas,
waktu² camni aku ngah gabra,
dok pakai segala jenis gelang turun temurun..
gelang kaki besar tu, rantai, subang n etc..
then time ni laa nak repair inai,
siap² nak makan..
mandi sume laa..
pas zohor MakAndam datang :)







sebelum nikah

pun sebelum nikah

sebelum akad, incik wan memang x senyum. kaler muka pon dah sama cam kaler baju~

waktu ni paling best! cium dahi~ legeee
pic dari OP






tapi tahun ni,
jumaat cam harini adalah tarikh 29 APRIL..
ade tak orang nikah harini?
esok luse banyak laa wedding invitation aku dapat :p
hehe..




ahad ni wedding anniversary kami yang ke-2..
doakan yang terbaik untuk kami ye...




 kalau nak tgk pic kawen aku,
gi kat blog DHIYA & SINI..
kalau nak tengok aa....



Read more...

Demam Sinetron : Kejora dan Bintang

 Wednesday, April 27, 2011



hehe..
demam kura je..
tak le demam panas sangat..


sape tengok gak angkat tangan




tetiap petang kalo leh balik awal, aku balik awal..
kejora dan bintang punye penangan..

kadang² aku balik terlebih awal,
nak tunggu kul 6.30,
kononnye nak baring kejap,
last² kejora dan bintang ntah ke mana,
aku sedap jeee naik roket pergi bintang maghrib² tu..

nikmat tol tido time maghrib~
hehe..


aku ni tak laa suke sangat tgk TV,
tp boleh laaa tengok cite ni..
dari takde pe nak buat petang²,
baik cuci mata tengok BAIM WONG..
*walopon tak laa ensem sangat*


kadang² 2-3 eposide dah ter misss...
tapi,
still boleh catch up lagi,
sebab cite indon ni kan selalu ulang² cakap..
pastu banyak flashback,
so tak susah nak 'tangkap' balik..


aku start tengok ni pon bukan dr episode 1,
episode brapa ntah,
pastu,
termisss banyak episode,
pastu tengok balik,
pastu missss lagi :p


kadang² aku boring jugak..
kalau yg baik tu baik sangat!
kalau jahat tu,
jahat bebeno!
siap buat muke+mata+mulut lg..
gerammm je aku tgk!


pastu kalau nak cari/kejar orang,
kadang² berselisih je tapi x perasan la,
takpun membelakangi la...
boring sebab pe tau?
sebab aku rasa aku tgk cite ni dah dekat sebulan lebih,
dia x jumpa pon bapak dia lagi,
padahal dok satu kawasan je kot~


hehehe....

so, bleh laa nak layan petang²,
sambil makan cucur :)

dekat nak abis dah cite ni,
next week kalau x silap..
pastu ganti cite lain plak..
tatau best ke x..





p/s: mama & babah aku demam korea, dorang lagi dahsyat..! marathon dari kul 9 malam sampai 1 pagi. tetiap hari!
*aku rasa everyday. ke isnin-khamis je.ntah laa :p*
sib baik aku dok umah lain. kalau x, menangis le aku nk tgk tv channel lain :p


Read more...

me ♥ RAM

 Tuesday, April 26, 2011

saye suke baca novel..

tapi sekarang ni dah banyak sangat penulis novel. 
so, saye xkenal sangat penulis yang baru² ni..
saye beli novel pon bukan baca sinopsis kat belakang,
tp atas 'survey' kat FB Alaf 21, Buku prima & Kaki Novel.
mane yg dorang kata best, itu yg saye cari :)
*siap buat list simpan dalam purse*
malas nak lelama kat kedai buku baca satu satu :p
sebab banyak section lagi nak pergi dengan limited time~


tapi,
saye sangat suka karya RAMLEE AWANG MURSHID! (RAM)
selain AHADIAT AKASHAH
*time skolah dulu minat giler AA*

buku² RAM ni saye buat koleksi.
semua novel RAM saye ade :)
yang terbaru ni, SUTERA BIDADARI baru tengah nak launched kat BookFair 2011..
saye tak dapat pergi PWTC!
jeles kat sesape yg dah beli novel tuh.
saye?
tunggu aa lagi 3 minggu,
nanti sampai aa kat ipoh ceruk ni haaa :)

tadi dok tengok² FanPage RAM,
rupenye ade lg 3 novel RAM aku takde!
siap dah tak cetak lagi!


tajuk dia:-
Igauan Maut
Anugerah Pertama
Pei Pan


kalau korang tau nak cari katne,
sile roger aku k!
sangat berharap..
yang pei pan tu dengar² citer still ada.
yang 2 pertama tu kalau ade rezeki, jumpa laa..
dah tak cetak~


nanti roger k!
takpun kalau baik ati, belikan dulu, pastu claim kat aku!
takpun,
kalau terlebih baik ati,
beli & bagi kat aku sebagai hadiah~
hehe....



p/s: walaupon RAM ade menulis novel berkisar tentang sejarah melayu. SEJARAH ok. tapi aku tetap minat dia. aku tetap buat koleksi. tapi, aku kan tak suka baca buku SEJARAH. hmmmm...~


Read more...

2011 tahun menguji kesabaran!

 Tuesday, April 19, 2011

Tahun 2011 ni banyak sangat ujian yg aku terima.

Ujian kesabaran!

Semoga aku tabah menghadapi segalanya..



p/s :
cermin kete aku di pecah untuk kali ke-3.
Vavi sungguh manusia itu!
Senang je kan idup ko. Agak2 xde duit, ko g pecah kete orang. Agak2 lapar, g rompak kedai makan. Mentang2 dorang de simpan stok beras, gula, susu, tepung n etc, senanggg je kan idup kalo cenggitu!
Org lain penat lelah membanting tulang 4kerat, ko senang2 hidup dengan hasil dorang.

Kenapa laa Malaysia ni x jalankan hukum hudud tu ye? Dah takde tangan nanti baru insaf kot.
Oh. Mungkin juga xleh. Sebab skang ni fitnah dah berleluasa. Dah xtau sape betol sape salah..


Hmmm....
Tu laa, dlu mak soh skolah takmau. Dok isap rokok, ponteng n etc.
Konon hebat aa.
Kecik2 taknak mampus, dah besar nyusahkan orang..

Ibu bapa pon 1, buat anak suka! beranak pandai. Didik anak tak nak plak. BODOH!

Kepada 'manusia vavi' tu, aku x halal kan! NEVER! Nanti kat padang masyhar, cari aku tau :)




Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Eh. BB dah sihat!

 Monday, April 18, 2011

BB dah sehat :)

Huruf 'T' dah boleh berfungsi...

T. T. T. T T t t t t t t t t t t t. T. T t. T t t t t t t t

Haaa....
Seeee :)


Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Pesta Buku

 Saturday, April 16, 2011




saye nak pergi!!!!!!!!!



tapi..............

:(

:(

:(




uhuhuhu *sedih*
sayanggggg........





Read more...

Minggu Saham Amanah Malaysia

 Friday, April 15, 2011

Objektif utama penganjuran MSAM ini adalah untuk menyalurkan sebanyak mungkin maklumat tentang pelaburan dan perancangan kewangan kepada seluruh rakyat Malaysia.


Venue: STADIUM INDERA MULIA, IPOH


so kawan² mari kite serbu..
puan nina suke bende² cenggini :)

ape² pelaburan,
saye suke ASB :)
sebab boleh rolling & tukar² :)
*BAPA ajar*



saye sangat² berharap agar saye dapat KEPALA OTAK cam bapa saye tu :)
hehe...







pesan BAPA:
gi tgk ape² yang best kat sana, pastu kira. kalau tak cukup nanti babah topup!
yeahhh...!

Read more...

BB buat hal lagi!

dia dah start buat hal!


haritu takleh tekan button A.

hari ni huruf T plak takleh function.


apehal?


dia macam hangg!

nak angkat call pon xleh.

dah la tepon aku asik bebunyi je!



tahu tak saye stress?



Read more...

kacak tak BAPA saya?!

 Wednesday, April 13, 2011


haaa...
kalo korang tengok kat wall FB ku,
ade laa nampak seseorang menempek pic ni :)
seseorang itu adalah uncle aku :)
nama dia mumtaz, aku panggil die uncle mum :)
sepupu bapak aku!



err....


tetibe terasa kacak lak bapak aku nih~
kurus lak tuh~



hahaha....







ade iras² aku tak?

ade tak?
ade tak?



Read more...

sape suke usop wilcha, sila ankat tangan cam sayerrr~

 Monday, April 11, 2011



 



*cam biasa, gambo awok curik kat gugel*



sape suke usop wilcha,
sile angkat tangan cam sayeee...


hahaha....

tau nape aku suke die?

sebab...
die suke kaler pink~



lalalalala.....



Read more...

Sok nak tgk F1 ;)

 Saturday, April 9, 2011

Huhu...
Itam laa aku sok!
Pekak laa kot telinga..

First time nih!

Tak kuasa aku nak dok bawah matahari!
Tapi, kerana cinta aku turut kan :)
Auwww....

Laki aku siap sound,
"Sok g tgk F1 awak jangan bawak novel eh. Saye bako novel tuh nanti!"

Amboiii laki aku ni!
Sabo je laa...
"hormati F1"
Hampehh.....





Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

annoying..

 Friday, April 8, 2011


saye rasa annoying sangat..





saye tak suka orang bercakap² dengan saye tentang bende² yang tak berfaedah!
seperti:
bercakap pasal orang lain,
atau ape saje yang TAKDE-KENE-MENGENE dengan saye..



wat berat MEMORY otak aku je nak simpan cerita orang lain!



satu lagi,
saye akan rase annoying gila kalau.......
seseorang asik menegur / bercakap tentang apa² yang SAYA-RASA tak patot dicakap..


ntah laa...

mungkin sikap saye memang begini sejak azali..




kadang² orang itu bukan sengaja pon nak bercakap,
tapi,
kita ni laa yang rase sangat ANNOYING~


kadang² orang itu sangat baik,
tapi, kita rasa sangat annoying..

selalunye,
ia terjadi di kalangan orang² disekeliling kite :)



jika saye juge seorang yg annoying bagi anda,
SAYA MINTA MAAF!



Read more...

Hidangan malam ini :)

 Thursday, April 7, 2011

Jeng.....
Hari ini kite makan ikan goreng cicah air asam, kari ikan n udang masak ikut dannnn ;)

Selamat menjamu selera :)


P/s: ni je yg dah siap ;p
Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Button 'A' rosak!

 Friday, April 1, 2011

dari semalam aku hangin ni...


keypad BB aku rosak!

huruf A..
tahu tak huruf A ni penting??!

tak mau keluar plak dia..!

semalam bile tekan button A skali,
kluar A sampai 5-6 ketul..


hampas gas tol..



hari ni dah langsung x kluar..







diriku seperti dah tak suka dah ko BB!





Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP