Tiny Hand

Novel.

 Friday, March 4, 2011

hehe..
saye skang dah gile novel balik..
semalam baru je borong 7 bijik..
ala..
7 bijik je. bukan banyak pon~


saye akan menjengah blog CIK PUAN ALIA dulu,
then, cari perkataan "novel ni kategori susah nak letak",
kemudian, sepantas kilat akan jot down the tittle,
then lepas kumpul² maklumat novel mana best,
*maklumat lain sy usha kat FB Alaf 21*
maka, saye akan terjah MPH / POPULER :)
*tapi bukan beli semua yg orang rekemen taw*
saye baca gak sinopsisnye :)
then baru pilih yang CAMBEST


saye tak suka novel yang ayat skema :p
pastu cam lambat jee jalan citenye..
pastu yang guna nama pelik² ala2 tegeliat lidah nak sebut.


contoh novel yang saye baca sikit je pastu dah tak baca:
DUA GARIS CINTA
*kurenggg. sorry~*





ni saye nak cite skit pasal 2 novel ni..
penulis dia SITI NUR DHUHA
AKHIR SEBUAH CINTA

HINGGA KE AKHIRNYA

Novel Akhir Sebuah Cinta ni best gak la. Penulis ada selit kan watak² Humor. Aku suke cite camni. tapi, Novel Kedua Dia yakni sambungan Novel Akhir Sebuah Cinta iaitu, HINGGA KE AKHIRNYA, bagi saye ade kurenggg sikit. saye tak berapa suka jalan ceritenye...



Olahan OK!
unsur² Humor pon OK!
tapi tu la...
bab sesat dalam hutan amazon tu yang cam tak best tu!
huhu..





aaaaaaa...
aku tak reti nak review buku!
maka ko toksah nak berangan nak wat review.

skang ni ko baca je novel tu,
pastu ko tempek gambar & tajuk novel,
then ko rate berapa bintang.
pastu ko tulis: BEST / TAK BEST
sudah!

kerja melambak kat opis,
ada hati nak rajin² tulis belog,
tu belum kerja² kat rumah~



so kepada CIK PUAN ALIA,
saye nak tau novel mana yg best je...
sila rajen² wat review.
skang ngah baca JENDELA KACA AINNUR seperti yang di suggest :)
best :)
jalan cerita laju,
ayat tak skema :)
suke~



4 comments:

Cherrie Pie Sweety 04 March, 2011  

nak yang santai baca sweet sour by nasz tu.. besttt :) best selling skrg buku tu

MrsWhiteberry 04 March, 2011  

sedeh kan cite nih (-_-)!!!
huhuhuh>> aku update nanti cite lain yg besh!! Mungkin Nanti by Anita Aruszi pon not bad.. :)

Dhiya 04 March, 2011  

dear....collect award k :)

RAZifaH 05 March, 2011  

Giler bnyk Be, sekali beli smpai 7?
:)

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP