Tiny Hand

ko gedix² ngan laki aku ye!

 Tuesday, March 29, 2011

huhu..
ni nak story sket ni..
ade minah tu gedix² ngan laki aku!
kerinting bulu mata aku dibuatnye!
hampesges btui!


hari tu,
aku g tesco,
lepas g peghabis duit,
aku singgah la kat kedai jual majalah tu,
the news ke hape ke ntah namanye..


aku dok laa belek magazine aku,
laki aku dok belek magazine dia.


aku ingat dia dah gi kat kete,
so aku ambik cepat2 megazines, then bayar...


lepas bayar baru aku perasan laki aku de kat situ..
cheh..
kalau aku tau die de kat situ,
aku soh je dia bayo..
hahahaha....


eh...
bukan²..
*tukar cerita sket*
kalau aku tau die de kat situ,
aku leh bayo kan sekali...
hahaha....


xkesah laa sape bayo,
yang penting aku nak resit tu,
*nak claim incometax! heeee*


pas bayar,
aku mintak resit kat laki aku,
typical laki aku, "alaaa...lupe nak mintak resit"
dia patah balik. aku membontoti dia
*cehh..ayat novel*


gi kat cashier
laki aku: 
dik nak resit dik


cashier : 
emmm...kalau saye taknak bagi camne??!
*sambil sengih² goyang-goyang bahu & kepala*


err...korang boleh bayang tak?


tebeliak jap mata aku tengok.
hampes tol!


laki aku lak tesengih²..
pastu cakap :
alaa..bagi laa. kalo tak saye panggil manager!


hai bang,
takkan sebab resit nak panggil manager kottt :p
elee..
neves lee tu..
i tau laa!
hehehe...


kepada minah tu,
toksah laa ko nguraat laki aku,
tak hensem pon..
gemuk pon ye gak..
kamu gi le carik lain..
banyak lagi yang kacak² di luar sana...


hehe...
dalam kete,
siap aa..
kene aa soal siasat ngan aku..
selambe je minah tu gedix² ngan laki aku depan aku!
cisss...
tetibe rase jeles~



ghopenyee minah tu kenalan dia..
kawan masa keje tesco dulu...

haha....




tapi,
situasi itu bisa menggugat hati saya la!
rasa laki ai tak selamat..
huhu...



dugaan tol!

Read more...

TIADA PERASAAN!

 Saturday, March 26, 2011




penyakit lama menyerang..

saye tiada perasaan..
muke saye kembali selenge..


pergi shopping saye x excited!
tidor pon cam dah x best,
nak gi jalan² hanimun pon macam malas je..
makan pon cam taktau pe yang sedap :(
nak masak takde idea,
nak tengok tv cam bosan..
men fesbuk? lagi laaaa hampeh..
blogging? hmm.. ni la..tulis pasal tiada perasaan!


nak kata PMS?
isk..
lambat lagiiii~



masuk opis, tros wat keje, stop jap lunch+solat. pastu sambung keje sampai petang! tak bercakap, tak gelak, tak menyembang.
GILE PSYCO KO!


ngape ngan ko ni zareena oii..?



*agak pelik dengan diri sendiri. kenapa seperti tiada perasaan nak shopping*
*something wrong sumwhere ni!*


Read more...

saye di TAG!

 Thursday, March 24, 2011

TAG lagi...
hehe..
*aku ngah take 5 ni. jap lagi sambung keje*



kepada:
cherrieNURdiana
lovelyAINA
PAH
cikDHIYA
SHILgaz
MissOREO
alyzaFISOL
PIDA <-- lama tak dengar kabo berita~
JAYlonjong
aGEE
DOTzafee


dan sesapa yang baca ni,
anda telah di tag!



ada 2 tag.
2. dari si JAY yang comot. dia tag kat fesbuk. aku buat kat blog. sesape yang jay dah tag, aku tag lagi korang~ hehe..




*****

kt bwh ni ade 45 snarai
n kene BOLD mne2 yg pnah korg lalui/kene/rase
sebelum atau sekarang
huhu
*kopi paste dari blog of origin*


1. Falling in love.

2. Laughing so hard your face hurts. 

3. A hot shower. 
 
4. No lines at the supermarket. 
 
5. A special glance. 
 
6. Getting mail. 
 
7. Taking a drive on a pretty road. 
 
8. Hearing your favourite song on the radio. 
 
9. Lying in bed listening to the rain outside. 
 
10. Hot towels fresh out of the dryer. 
 
11. Chocolate milkshake … (or vanilla … or strawberry!) 
 
12. A bubble bath. 
 
13. Giggling. 
 
14. A good conversation. 
 
15. The shopping mall.
 
16. Finding a RM50 from somewhere you had forget about it
 
17. Laughing at yourself.
 
18. Eye contact with my lover..
 
19. Midnight phone calls that last for hours. 
 
20. Running under the rain with your loved ones. 
 
21. Laughing for absolutely no reason at all. 
 
22. Having someone tell you that you’re beautiful/good looking. 
 
23. Laughing at an inside joke. 
 
24. Best Friends. definitely. 
 
25. Accidentally overhearing someone say something nice about you. 
 
26. Waking up and realizing you still have a few hours left to sleep. 
 
27. being suprised by someone. 
 
28. Making new friends or spending time with old ones. 
 
29. Playing with a new gadget you bought. 
 
30. Having someone play with your hair. 
 
31. Sweet dreams. :')
 
32. Hot chocolate. 
 
33. Road trips with friends. 
 
34. Swinging on swings. 
 
35. Making eye contact with a cute stranger.
 
36. Making chocolate cake 
 
37. Having your friends sleepover at your house!
 
38. Holding hands with someone you love/care about. 
 
39. Running into an old friend and realizing that some things (good or bad) never change. 
 
40. Watching the expression on someone’s face as they open a much-desired present from you. 
 
41. Watching the sunrise/sunset. 
 
42. Get to do crazy things with people you love being around
 
43. Knowing that somebody misses you. 
 
44. Getting a hug from someone you care about deeply. 
 
45. Knowing you’ve done the right thing, no matter what other people think


*heh. 1 je yang tak penah buat ye~*






*****

Rules: Copy to your own note (aku buat kat belog.xpekan?), erase my answers, enter yours, and tag 10 people plus the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Not always as easy as it looks depending on your first initial. 

01) What is my name: ZAREENA
02) A four letter word: ZEST
03) A boys name: ZARIF
04) A girl's name: ZARA
05) An occupation: ZOOLOGIST
06) A color: ZAMRUD
07) Something to wear: ZIP
08) A food: ZAT (vitamin) hehe..leh diterima ke?
09) Something found in a bathroom: ZARAH (kuman)
10) A place: ZIMBABWE ZOO :)
11) A reason for being late: ZOOOOM. (laju sangat sampai terbabas. tu yang lambat tu)
12) Something you shout: ZOMBAAA! ZOMBAAA! ZOMBIE! (sila baca dengan nada pak jabit)
13) A movie title: ZOMBIE KAMPUNG PISANG. hehe....
14) Something you drink: AIR ZAM ZAM :)



selamat membuat!


Read more...

saye nak cantik....

 Thursday, March 17, 2011

saye nak jadi cantik ......
seperti ini

juga seperti ini

dan ini :)

Read more...

ape orang buat, ko pon nak buat! tapi...

 Wednesday, March 16, 2011


saye bercakap pasal diri saye sendiri.







orang main twitter ko pon nak main twitter!
reti pon tak!
padahal ko bukan rajin sangat pon nak bertwit twit!
ko bukan ade masa pon!
balik umah je, henpon mane ntah ko campak!
ko kat mississippi henpon lak kat bangkok.
pagi² bile kengkawan ko sibuk 'mention' gud morning, ko bukan nak reply!
"ahh.jap g aa reply"
hmm...
kadang² mane² dannnnn je ko tekan kan..?
kekadang reply all. kekadang tekan reply je.
kalo mention bebanyak tu, aku pon tak baca abis sape yang di mention kan. baca yang tulisan kaler itam je..
pastu tak paham.
korang ngah bercakap pasal sape ni?
huhu...
baik takyah de twitter kan?!
*sorry laa geng*




orang main foursquare, ko pon nak gak!
hahaha...
ni kelakar.
skang dah tak leh main foursquare dah.
laki ai tak bagi you!
dia kata bahaya!
heh..
dosa tau ingkar cakap suami!




fesbuk memang ada.
tp bukan hapdet pon pasal kawan²..
kalau bukak fesbuk pon lebih kepada iklan je..
pening kepala aku tengok!
last2 malas nak ambik port.


bistu yang ko poyo2 pakai blekberi pesal?


hehe..
aku pakai blek beri sebab,
1. senang aku nk reply email orang kalau tanye pasal bisnes :)
2. senang nak save data customer dalam tu :)
3. senang kalau ade enquiry pasal bisnes kat fesbuk!

sebenarnye, 3 bende ni je laa pun yang menyebabkan aku bli blekberi!




kawan2 aku pon kalau nak tanye kabar or ape² post kat wall FB aku or PM kat inbox FB je..
sah² terus aku leh reply!
*tapi kekadang tak keluar pon kat phone! mengong*



aku pon cam dah taktau cite kengkawan..
sib baik ade blog!
mane kawan² yang de blog tu,
agak terhapdet laa daku disini :)


kawan-kawan,
sesape de blog,
ce bagitau kat teman ni haaa...!
tak kesian ke kome ngan mike ni?
dah ghupe katak bawah tempurung gayenyee...
hehe~






korang misti cam 'ape lee yang bizi sangat si zareena ni'
si zareena ni pon taktau pe laa yang dia bizi sangat kan tu.
rasa cam dari pagi sampai malam tu FULL.
*malam tu stakat kul 10 je. hehe. yee..saye ni spesis tido awal & tido harus cukup 8 jam. kalo tak, esoknye saye tak productive, proaktif dan segala pro aa A.K.A lemau"



Read more...

Cucur Bawang & Kopi O

Hasrudi Jawawi

haa..
aku tengah baca novel ni :)
x abis lagi.
baru sekerat jalan....


:)


BEST!



sebab ni adalah hasil nukilan penulis lelaki.
so, cerita lebih kepada emosi lelaki.
jarang-jarang ada dalam pasaran..
menarik~

aku suka sebab cara penulisan dia.
genre : romantik komedi :)
ayat pon sempoi je. x skema.
tak membosankan!





RECOMMENDED!





beli...jangan tak beli!
baca..jangan tak baca :)


NOVEL. ada yang minat ada yang tak. novel ni cam sama je. lebih kurang je ceritanya. tapi yang membezakannye, cara penulis menyampaikan dan menyelitkan kekreatifan diri sendiri 


Read more...

Rambut

 Sunday, March 13, 2011

Rambut aku ni sejak 3-4 tahun ni samaaaaaaaa jee!

Tak panjang2..

Takat tuuuu je..

Tak tuka2 pesen..

Ape kes?


Sent from my BlackBerry® smartphone

Read more...

Hikayat Merong Mahawangsa

gambar ni curik kat rumah encik gugel



semalam tengok cite ni kat TGV Kinta City Ipoh.
ye la,
kat mana lagi kan?
huhu...



bagi aku la kan,
yang tak berapa gemor dengan SUBJECT SEJARAH ni,
*asik failed je bile exam*
cite ni BEST..
saye boleh paham cite sejarah :p
hehe...


OK la untuk "PRODUCT BUATAN MALASIA"
lain dari yang lain..

ade scene perang, scene cipon, scene kelakar.
hmm...
cuuuukup rasaaa......!
hehe~




korang bayangkan laa betapa bangangnye aku ngan subject sejarah ni..
ade ke LANGKASUKA tu aku kata SINGAPORE!
cisss...wat malu kaum jee~
*wat kene gelak ngan laki aku aje*

aku siap tanye laki aku lagi,
Aku : yanggg, mase skolah dulu ade ke belajar pasal MERONG MAHAWANGSA ni?
SiDia : Ade!
Aku : Bab Ape yangg?
SiDia : Bab KERAJAAN MELAYU LAMA sebelum bab KESULTANAN MELAYU MELAKA
Aku : *buat muke blurrrrr*


hehe~
see~
KRITIKAL KAN?




so,
kepada mekeme mekeme semue...
gi la layan cite ni..
Best!
tak mengecewakan!





cayalah KRU^STUDIO!


Read more...

P.E.R.A.S.A.N.!.!

 Thursday, March 10, 2011


MODE: Hari Udah Petang  Otak Cam Tak Leh Berfungsi.



saye tak faham la..

kenapa ada yang perasan saye sedang MENGATA dia?


saye bercakap tentang bebelan saye di blog ini. tentang rasa marah, jelek & sebagainye kat seseorang. 
orang yang saye perli, kutuk, & etc tu tak pulak terasa.



orang lain lak yang terasa..
*yang langsung takde kene mengena dalam membuatkan saya menjadi jelek*



ape kes?




tak paham........
tetibe jee....


huhu....



Read more...

Novel.

 Friday, March 4, 2011

hehe..
saye skang dah gile novel balik..
semalam baru je borong 7 bijik..
ala..
7 bijik je. bukan banyak pon~


saye akan menjengah blog CIK PUAN ALIA dulu,
then, cari perkataan "novel ni kategori susah nak letak",
kemudian, sepantas kilat akan jot down the tittle,
then lepas kumpul² maklumat novel mana best,
*maklumat lain sy usha kat FB Alaf 21*
maka, saye akan terjah MPH / POPULER :)
*tapi bukan beli semua yg orang rekemen taw*
saye baca gak sinopsisnye :)
then baru pilih yang CAMBEST


saye tak suka novel yang ayat skema :p
pastu cam lambat jee jalan citenye..
pastu yang guna nama pelik² ala2 tegeliat lidah nak sebut.


contoh novel yang saye baca sikit je pastu dah tak baca:
DUA GARIS CINTA
*kurenggg. sorry~*





ni saye nak cite skit pasal 2 novel ni..
penulis dia SITI NUR DHUHA
AKHIR SEBUAH CINTA

HINGGA KE AKHIRNYA

Novel Akhir Sebuah Cinta ni best gak la. Penulis ada selit kan watak² Humor. Aku suke cite camni. tapi, Novel Kedua Dia yakni sambungan Novel Akhir Sebuah Cinta iaitu, HINGGA KE AKHIRNYA, bagi saye ade kurenggg sikit. saye tak berapa suka jalan ceritenye...



Olahan OK!
unsur² Humor pon OK!
tapi tu la...
bab sesat dalam hutan amazon tu yang cam tak best tu!
huhu..





aaaaaaa...
aku tak reti nak review buku!
maka ko toksah nak berangan nak wat review.

skang ni ko baca je novel tu,
pastu ko tempek gambar & tajuk novel,
then ko rate berapa bintang.
pastu ko tulis: BEST / TAK BEST
sudah!

kerja melambak kat opis,
ada hati nak rajin² tulis belog,
tu belum kerja² kat rumah~



so kepada CIK PUAN ALIA,
saye nak tau novel mana yg best je...
sila rajen² wat review.
skang ngah baca JENDELA KACA AINNUR seperti yang di suggest :)
best :)
jalan cerita laju,
ayat tak skema :)
suke~



Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP