Tiny Hand

saya adalah seorang ISTERI.

 Thursday, February 10, 2011

Salam...

harini nak share sikit pengalaman saye sebagai seorang isteri...
*bukan laa banyak pon*
dah nak hampir 2 tahun saye jadi seorang Isteri  kepada seorang lelaki yang sangat2 saye cintai...
*masih dalam fasa menyesuaikan diri*


kerana saye terlalu amat mencintai dia,
maka saya tatang di bagai minyak yang penuh!


serious!


sebenarnya,
saye lebih kepada TANGGUNGJAWAB!
pahala semua tu!
buat air untuk suami = pahala
basuh kan baju suami = pahala
semua laa = pahala
*saye ni tak berapa banyak pahala nye*


SiDia nak pergi outstation saye yang kemaskan beg baju,
SiDia nak mandi saye ambilkan tuala.
sementara SiDia mandi, saye keluarkan baju+seluar untuk beliau..
pinggan saye cucikan..
kuku kadang2 saye potongkan *kadang2 je*
baju SiDia saye iron kan..

ITU SEMUA TANGGUNGJAWAB SEORANG ISTERI~


kalau boleh,
semua saye nak buatkan untuk dia!
BETUL!


tapi,
saye ni (mungkin anda juga)  adalah seorang Isteri YANG BEKERJA...
siang kerja,
petang balik umah nak masak lagi,
nak basuh baju lagi,
kain nak lipat,
lantai nak sapu + mop,
baju lagi nak iron,
belum anak lagi..
hmm...
penat~



kalau dapat husband yang OK,
OK la~
kalau dapat jenis TYPICAL LELAKI!
jenuh~



suami saye jenis tak kisah..
masak ke, tak ke dia tak kisah..
ASAL SAYANG KAT DIA JE <-- dia kata laa :p

then dia tolong jugak buat kerja2 perempuan ni..
seperti masak, basuh baju, cuci toilet, cuci longkang n etc....


kadang2 tu,
baju yang dia nak pakai, tp saye tak iron lagi,
dia iron laa sendiri kan,
but i rase macam....
"kesiannye laki aku iron baju sendiri.."
rasa cam saye tak menjalankan tanggungjawab!
sy rasa berdosa sangat bila tak buat,..
macam sy tak beri layanan 1st class kat suami!


err....
paham tak situasi nye skarang ni?


then,
1 hari tu,
saye blogwalking....
then terjumpa 1 blog ni dengan entry yang sangat mirip dengan keadaan saye skarang ni....


sometimes i hafta let go..esp the small lil things..let him take some responsibilities..
Maksudnya kalo awal2 kawin,husband korg iron baju dorg,let him..do not try to stop them saying its ur responsibility as a wife..if they wanna do the laundry,by all means..let them..

..marriage is a hard work..kene sama2 bantu..kalo tak lebih baik jd housewife.Nak sampai ke tua tu..plus ada anak lagi camne nnti.


so...
selepas korang baca entry tu kan....
patut ke saye tak lagi manjakan SiDia?

kalau tak iron kan baju kang,
SiDia pakai je baju kedut2..
kang aku gak yg malu!
orang ngata aku tak jaga laki plak kang....

hmmmm....
camne??!~



2 comments:

Cherrie Pie Sweety 11 February, 2011  

besar tanggungjawab sebagai isteri yer.. huhuhu... camnerla nak akwen nie heheh

.nina.z. 11 February, 2011  

besar tanggungjawab :)
tapi besar lagii rasa bahagianyee :)

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP