Tiny Hand

me = lagi bizi lagi..

 Monday, February 21, 2011

muka bee = muka me!

owh..
tadi meeting..
boss kata,
"NINA, u jaga projek roadmarking. Every month prepare claim, progress report and all.. PRODUCTION skali..!"


me like...
what?
jaga projek n production??!
mereng laa aku pas ni!


sebab pe cik nina kene jaga projek?
sebab:
1. penjaga projek sedia ada akan bercuti bersalin next month!
2. kekurangan kaki tangan akibat seorang cuti bersalin & seorang lagi kene buang keje.


sebab ape kene jaga production?
1.sebab tu memang keje cik nina selama ni! bukan production aje. kire semua laa. purchasing invoicing, salary & etc la. stok pon aku jaga! kira kerja 1 company, memang saye handle!


sebab ape mereng?
sebab keje production x sama 'cara berfikir' dengan kerja jaga projek!
*seperti orang keje di kilang2. kenapa orang² QC selalu gaduh dengan orang² Production?*


haih~
sib baik tak payah gi site!



ini bermakna:
1. cik nina tak boleh MC sesuka hati
2. juga tak boleh CUTI!
3. tulis belog pon xleh kot!
4. apetah lagi nak gi honeymoon~

 
uwaaaaa.....




projek road marking ni ada dua..

 
satu projek MRCB kat johor!

satu lagi kerja PLUS Expressway Bhd. mengecat semula garisan jalan sepanjang lebuhraya dari UTARA ke SELATAN!
gambar dari sumber encik gugel

gambar dari sumber encik gugel

dua² projek ni memerlukan THERMOPLASTIC (bahan mengecat garisan jalan) sebanyak 619 MetricTonne..

dan saya juga harus memastikan production 619MT tu berjalan dengan lancar! 
kalau tak, sy takleh supply material! then projek akan tergendala. mahfuz~



glupp~
mampukah saye?




arghh..........
jiwa kacau!
:(


0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP