Tiny Hand

Blogger Tegar! DAY 1 : A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

 Tuesday, February 1, 2011

DAY 1
A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself


hoyehh~
cabaran bermula!


ni la last 'bergambar'. seee.... nak snap pic pon xsempat! haih! curi kat febuk ana :p

15 interesting about me eyh?
interesting keee?
hampeh jeee aku rase!
ok..


1. saye suke kaler pink. merah pon suke! biru n kuning tak suka! sila kira berapa helai je baju i kaler kuning....?!

2. tak reti drive kereta manual. what a shame!

3. mempunyai tangan yang tirih. sila paham maksud kiasan :)

4. kalau naik kereta pastu kene aircond, autometik mata pon kuyu~ yee... saye suka tido dalam kereta. cepat sket sampai nye :) tak suka laa dok dalam kete lelama...! kalau bleh malas nk jalan jejauh. lambat sangat nak sampai :( tak suka lambat2 nih~

5. kalau hari cuti, lebih suka melepak2 & memerap dirumah. makan + tido :) takpon baring2 sambil sembang2 ngan ngan incik wan :)

6. kalau sesuatu yg terjadi tak ikot apa yg saya rancang, saye just go with the flow~ tapi hai agak ralat. dan berazam akan lebih berhati dalam membuat perancangan. KITA HANYA MERANCANG, ALLAH TENTUKAN SEGALANYA....

7. dalam pelajaran tak berapa pandai. otak tak berapa cerdas.tambahan lagi dalam mata pelajaran SEJARAH or anything yang kene baca2. ergh..surrender! bayangkan i can't even remember the 1st ayat dalam buku tu!!!betapa tak cerdasnye otak ku :(

8. dulu suke tangkap gambar. terasa comel! skarang dah tak rasa diri comel :( dah laa bentuk badan juga berubah :( dah tak langsing seperti dulu! tak suka!
salah 1 azam tahun ni : nak kempiskan perut!

9. pantang dengan orang yang 'lembab'. means, i kene explain banyak2 kali again n again. haish.... mula laa darah aku nak naik. cakap sekali takkan tak paham kot! pastu kalau bercakap ngan dia tu nak nunggu die balas balik tu cam lambat! oh i hate that. lambat! aku banyak kerja lain! opsss...ter-emosi lak~

10. workaholic sket2 :p saye takkan cuti kalau i ada sumthing nak kene handle n bende itu tak settle lg! kang kalau cuti, mula laa hati tak senang! cam hari ni, patut i cutitautoday n tomorrow, tp keje i xsiap lagi. so kensel laaaaaa :(

11. berkahwin dah dekat 2 tahun. masa kawen dulu, tiada rancangan, tiada cukup wang, tiada cukup pengetahuan, semua tiada la! tp Alhamdulillah, saye bahagia :) semua yang ditetapkan oleh ALLAH tu adalah yang terbaik :) just go with the flow~
hanya berdoa minta yang terbaik untuk kita :) INSYAALLAH.

12. 1st impression orang kat saye: SOMBONG! + BERLAGAK! saye seorang yang tak pandai nak berkawan :) juga tak ramai kawan :) saye tak reti nak sembang dengan orang2 yg saye tak kenal. sila kenal saya dulu sebelum nak judge saye ni sombong or whateva! :) saye akan kawan ngan orang yang 'bleh masuk' je...

13. saye tak suka dengar orang mengumpat & mengata. BINGIT  TELINGA LAAA tahu tak?! alaaaa spesis2 yang mulut cot cet cot cet tuuuu....! bukan kata saye tak numpat or mengata orang. ehh.. i pon mengata orang jugak pe..! i mengata orang2 yang i tak suka je. i tak mengata jiran sebelah rumah i beli kereta baru then jaja pada jiran depan rumah! oh....

14.  masih banyak wishlist yang belum tercapai lagi. ye laaaa... kehendak banyak, tapi pendapatan kurang! tapi i akan reward diri sendiri setelah penat bekerja :) tak kira laa bende tu i mampu ke tak. atleast i dah capai. sebagai contoh: i dapat beli jam TISSOT masa i berumur 24tahun! eh. 1 pencapaian tu tau. harga jam tu 2 bulan gaji i kot! bagi orang lain mungkin "eleh. TISSOT je pon. kecoh!bukan TAG HAUER pon!" eh hello.... mungkin ur gaji RM10+++. tak pe la nak bli ape pon tak yah reward diri sendiri . aku nak beli kereta BARU VW GOLF GTi sendiri pon tak mampu nak bayar installment tau!..huhu...eh?

15. haa.. last2. penat aku memerah otak ni. ape eyh nak merepek lagi? haa... saye seorang yang tak reti nak kipas2 nak ambik hati orang. not my style. orang suka, suka la. tak suka udah! saye sering ingat orang lain juga mempunyai hati yang baik. akhirnye, saye yg kecik ati :( kalau hati saye saye berdetik "TAK SUKA" kat seseorang, walau camne pon saye try nak suka orang tu, tetap dia jadi tak suka. oleh itu, kadang2 kene juga dengar kata hati yee zareena :) jangan dok buat sesuatu ikot logik jee....



ok dah...
sila komen...



3 comments:

Z A F 02 February, 2011  

aku rse mnde ni ko post da msok 2 ari Bln an ?
haaaa

Cherrie Pie Sweety 02 February, 2011  

hhehe.. mcm byk persamaan jer kita ni yang :)
kita pon suka mlepak umah jer..
kita doakan awak & wan bahagia selama2nya :)

.nina.z. 03 February, 2011  

kak, 1 haribulan aaaaaaaaaa..
ahahaha..

ana,
kite ni lebeh kureng je :p
hehe...

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP