Tiny Hand

Sekarang ni aku asyik ingat zaman dolu2 jeee...

 Monday, January 24, 2011

Sentimentol value laa plak aku ni...
Ntah pesal pe ntah..
Perubahan hormon kot!
Ke dah TUA?
Tapi siyess...

Ade beberapa perkara sejak 2 menjak ni aku asik teringat je kisah dolu2..
Pastu teringin nak kembali ke zaman itu :(
Bukan kisah percintaan ke ape ke tau!
Kisah2 di zaman hingusan kaler ijau dedulu ;p
Zaman skolah laa!

1. Kelmarin yakni hari sabtu bersamaan dengan 22.01.2011, aku g SJMC melawat kawan bapa kene denggi berdarah. SJMC tu adalah rumah kedua aku dedulu. Ye laaa. Ai kan suka sakit. So asik tido spital je laa :) mengungkap kisah lama jap di subang jaya tu. Pas lawat, sblm balik ipoh, bapa bawa round2 di rumah lama kami :) kat SS15. Ceh. Nostalgia sehh. Datang lak bawak suami, tepaksa aa tunjuk rumah kawan, rumah dulu, tempat main, tadika, kedai yg slalu bli komik, Skolah agama, jalan pintas, tempat jatuh, dan sebagaiinye. Excited aku bercerita ;p eksyen tangan sume siap ;p hehe...
NOSTALGIC!


2. Satu hari tu, tetibe teringat 'novel' bersiri yg aku baca dedulu. Meronta2 hati ini! Cheewah! Alaaa, Siri tingkatan di seri melur & skolah tengku asikin tu. Korang minat tak???
ileRrr2 aku minat buku tu. Siap berazam nak g hostel bile dah besar nanti! Yang paling berkobar nak g hostel sebabnye 'JAMUAN TENGAH MALAM' memang meninggalkan kesan btul baca buku bersiri ni!
Bila hati n jiwa dok kenang kisah lalu tu, aku dok sebok tanye mama "ma, ingat x dulu mama de bli buku cerita tingkatan 1 di seri melur n etc tu? Mane eh buku tu?". Sebab dalam pale otak aku ni dah xleh ingat dah kat ne aku simpan ;p mama kate "mane de dah. Buku tu dah kene makan dek anai2. Mama dah buang!". Kecewa jap. Then gugel cari katne aku leh bli balik buku2 tu. MPH ada tp x print dah. Lebeh kurang camtu la.
Aku lak ngah kat opis masa tu, hati dah meronta2 nak cari buku tu. Nak buat keje pon dah xde mood. Makanya aku pon g JJ ipoh. G masok popular. Saje je carik2. Skali jumpe! Aku ape lagi. Berpinar2 bijik mata! Aku pon BELI semua! Dengan siri '5 penyiasat' tu skali. Tu pon feveret gak tu!
Menjadi typical zareena, maka, haruslah aku BORONG semua. Korang penah beli buku skali gus 28 bijik? Di ulangi, duapuluhlapan yee.....
sib baik murah. 1 buku RM3.50 sahaja. Pastu ade 10% diskaun :)

Sekarang ni baru tengah baca tingkatan tiga di seri melur :( berzaman gak tu nak perabis lagi 25 buah buku! Hmmmm......


3. Sejak 2 menjak ni, sejak2 masuk tahun 2011 ni dimana saye berasa saye sudah TUA, tehengen nak main game dedulu. Ala, kalau dulu game tv yg kene masuk kan disc tu. Sega ke ape ke. Bentuk kereta pastu de 2 controller. Kaler merah. Heh. Giler2 minat. Paling minat super mario ngan pacman!
Kat PS3 xde plak game supermario. Cis!
Korang ade main n gilerr2 minat x? Ke aku je? Huhu..
Selain supermario n pacman, suke gak tetris, puzzle bubble, n yg agak addicted adalah game circus tu. Yang singa lompat dalam bulatan ada api tu ;p hehehe....
Aku ni skang dok cari laa supermario. Nak main jugak! Setelah mencari, cari dan terus mencari, maka saya jumpe ;)
Heeheheh...
Puasssss hati!
Semua game2 lama tu ADA!!
Bia incik wan ngan PS3 nye. Aku ngan game aku ;p

4. Dulu masa skolah menengah, saye suka wat craft. Bukan laa pandai sangat. Tp saye suke buat kad, balut buku, fail, or meja pastu potong2 kertas, hias lawa2. Tak tau kawan2 kesayang saya perasan ke tak tentang kesukaan saye yg 1 itu :)
Saye suke kumpul pembalut hadiah yg lawa2 pastu nanti ade laa buat sumting. Suke juge akan pen kaler2. Gunting yg bleh gunting ikot bentuk tu. Tp dulu limited sket bende2 ni. Mahal lak tu. X mampu sangat nk bli n collection pen n gunting tak laa banyak. Saya ada 1 beg utk barang2 ni :) sampai skang ada lagi. Gam pon deh keras ;p hehe...
Mase g popular ritu, macam2 gunting ada. Macam2 kertas ada, macam2 pen ada! So menjadi typical zareena, korang paham2 je lah ye :)
*taktau ade ke masa ko nak wat semua tu balik?*

Saye sukeee laaaa!


Sekian....
January 2011, duit di spent tanpa arah tujuan~
Haih!



Sent from my BlackBerry® smartphone

6 comments:

Z A F 25 January, 2011  

gile ah..
28 bijik skali~
haha

gme ko aku nk konker tyme cuti nnt..
maseh

Cherrie Pie Sweety 25 January, 2011  

kita ada semua koleksi buku tingkatan 3 dis eri melur la.. 5 penyiasatla apala.. semua kt kg hehehe.. now tringin nk baca balik gak hehe

~farah~ 25 January, 2011  

farah pun suka yg buku cerita tingkatan melur dgn skolah tengku ashikin
bestttt...
kantoi buat jamuan tgh malam hehe

MuMmyOreo 25 January, 2011  

bagus budaya membaca amalan mulia..
bagus laaa ko...ehehehe

.nina.z. 26 January, 2011  

kak, game, ko berebut laa ngan adik n hasya yee...
maseh....

ana cute,
balik kg nanti boleh le baca :)
kitenye yg lama dah xde :(
jahat tol anai2 tuuu!

farah,
best kan?
kantoi. pastu kek perisa belacan :p

alia,
dulu ade laa banyak masa nak membaca..
skang?
hampeh. ko review buku. aku tgk yg mana cam best, baru aku bli. kalau ko kata xbest/biasa2 je, aku x beli :p

Anonymous,  31 January, 2011  

yeeeee..suke gak koleksi di sri melur dgn tengku asikin tu..ade lagik kat umah..tp nak kene selongkar..hahahaha..ingat lagik dulu beli rm2.50 satu..gile simpan duit blanje..hahaha..skrg pon murah lagik ek??ada gak yg balik nanti aku selongkar ni..hahahahaha..;p

-arl-

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP