Tiny Hand

kisah sepasang suami isteri yang kini bukan lagi suami isteri

 Wednesday, January 26, 2011

hari ni nak bercerita pasal orang pulak..
skali skala menjaga tepi kain orang..
pe salahnyee...
hehehe....

bukan nak mengaibkan sesapa,
tp ni realiti,
dan saye nak berkongsi cerita jee :)

Si Suami bernama Osman
Si Isteri bernama Qistina

suami isteri ni adalah kawan kepada kawan saye, AYU :)
saya kenal laa jugak ngan si suami tu,
si isteri kenal gitu2 je..
sebab saye tak berapa 'seswai' ngan die :p

nak dijadikan cerita,
si QISTINA ni adalah wife no 2..
mereka telah dikurniakan sepasang cahaya mata yang comel²..
si BOY n si GIRL..
tapi, mereka dah bercerai pada tahun 2009..
so skarang ni si OSMAN tu tinggal laa dengan 1st wife dia..
yakni sekarang adalah satu-satunya isteri beliau..

si OSMAN ni jenis baik, lembut n etc...
yg si QISTINA ni plak (pada pandangan mata kasar saya la) jenis suka belagak. asik nak 'up' diri sendiri je. die je bagus. orang lain x bagus!
matto hidup dia: BIAR PAPA ASAL BERGAYA! <-- ceh. pepandai je! :p

si OSMAN ni tetiap bulan, akan kasi duit laa kat si QISTINA ni. yang tukang tolong bank-in kan duit kat akaun adalah kawan saye ni si AYU tu. tu yang berani cerita yg si OSMAN ni memang bagi duit tetiap bulan..
bulan lepas,
OSMAN  takmau kasi duit dah.
dia sudah tukar.
dia kasi BARANG DAPUR
seperti beras, gula, kicap, susu dan sebagainye laa....
sebab apa?
sebab si QISTINA ni asik mintak duit jeeeeee tetiap bulan dengan alasan, ANAK TAK MAKAN, TAKDE DUIT!
so OSMAN ni beli laa siap-siap kan. kang anak tak makan lak kang...
yang tukang beli & hantar barang² dapur ni adalah kawan saye si AYU tu :p
hehehe...
AYU jugak!
OSMAN mintak tolong je. sebab OSMAN tak dok ipoh. dia dah dok KL. si QISTINA tu dok kat ipoh...


skang ni OSMAN sakit, so dia takleh datang jenguk anak²nye kat ipoh. yang si QISTINA tu plak, leh call OSMAN kata "BOY SAKIT. I NAK RM 100". 
makanya, si AYU laa tolong kasi kan RM100 kat dia. ye la. si OSMAN sakit. tak terdaya nak g bank kan? takkan nak suh WIFE OSMAN bank-in plak kan?
huhu....
haru jadinye nanti....


pastu tadi, QISTINA kata GIRL plak sakit. so nak lagi RM100...


OSMAN yang masih belum sembuh. terpaksa laa mintak tolong AYU untuk bawak si GIRL g klinik. sebab OSMAN tak percayakan QISTINA kalau kasi duit. AYU pergi rumah nak ambik si GIRL, tapi QISTINA kata, " u tak payah bawak, kasi je i RM100. i takot anak i hilang. biar i je bawak!"

AYU pon dah naik bengang! dia memang ikhlas nak tolong OSMAN. tp QISTINA tu cam........
ntah laa...

itu laa ceritanyee...
ade jugak ye pempuan cenggitu..?
ade jugak ibu yang begitu perangainye..?

tau tak...
masa yang si OSMAN tu kasi barang² dapur tu, di bising² kat AYU kata,
"i tak makan beras ni!"
beras JATI IMPORT kot dia beli. beras ape lagi yang "LAGI UP" ?
huhu....
marah laa tu tak dapat duit. syukur je laa ngan apa yang ada! 
anak sakit, ade orang nak tolong awak, syukur laa...
haih!

sebenarnya, banyak lagi cerita saya dengar pasal QISTINA ni...
gila-glemer laa...
kalau nak sewa rumah, nak sewa kat tempat yg UP-MARKET!
kalau pergi overseas tu, habis satu ipoh tau :p <-- yang ni xleh blah..!
pergi overseas, tinggal je anak! kalau laa OSMAN nak ambik anak tu, memang boleh. pergi mintak rekod kedatangan pelajar kat skolah si BOY n si GIRL tu, tengok brape banyak hari ponteng..
memang asik ponteng jee...
hmmm....

apa yg sy cerita ni hanya sebahagian. banyak lg cerita sebelum² ni. memang QISTINA ni agak kurang ajar ngan suami, memang tak jaga langsung maruah suami. masa bercerai tu pon QISTINA yg mintak. pastu, di pack sume baju² OSMAN, dia halau camtu je. ade ke patot?



SYURGA PARA ISTERI ADALAH SUAMI! 


pastu AYU cerita, kawan² die yg lain buat joke camni kat OSMAN,
"salu pas bercerai, balik umah mak bapak, ni balik umah bini tua :p"


hmmm...
kesian...
jadi baik salah, jadi jahat salah!
macam2 manusia ni!




semoga ALLAH merahmati rumahtangga saya!
amin...





5 comments:

Z A F 26 January, 2011  

menarik~
huahua

LanaBusyBee 26 January, 2011  

ish2...dia xrasa berdosa ka hah? lana klu tinggikan suara dgn hubby pun dah rasa bersalah sgt dah huhuhu

.nina.z. 27 January, 2011  

kak, menarik kann??
huhu..

lana, tu laa...
kite kalau argue pon dah rasa cam berdosa gileeee...
(memang dosa pon :p) hehe...

BUNGA 29 January, 2011  

seronok juga sesekali bz body nih.. hihihih..
apa pun, saya setuju.. syurga isteri adalah suaminya :)

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP