Tiny Hand

2010 yang indah~

 Friday, December 31, 2010


esok dah 2011...
beberapa minit je lagi...
uhuhu...
cam x rasa sangat perjalanan 2010 ni...
hmm...



so apa azam tahun 2011 korang??
me?
hmmm...
azam 2010 pon ade yg x achievd lg :p
hahaha..
ade yang takde dalam azam 2010,
tapi dah achieved!
kelakar!

apa2 yang terjadi dalam tahun 2010
bagi saye,
lebih kepada diri sendiri!
bermaksud,
erm...camne nak cakap eh?
kirenye dalam tahun 2010,
saye telah mendengar kata hati, memantapkan kewangan diri sendiri,memanjakan diri, menilai diri, dan semua2 tentang diri sendiri!
dan saye sangat berpuas hati dengan pencapaian saya sepanjang tahun 2010 ni :)

tahun 2011 mungkin saya akan fikir pasal orang lain pulak!
mungkin la..
tengok keadaan..
hehe..


bagi saya,
bulan disember 2010 paling mencabar!
sebab:



 1. cermin kereta kene pecah!
kalau nak simpan barang, jgn simpan dlm dashboard! sila simpan dalam boot kereta~

cermin kereta. siap simpan bawah kereta lagi. kelassss you~


 2. my BlackBerry rosak!
hampes ges betoi!
ade ke service center kat ipoh ni?



 3. jumpa husband 3 kali je kot bulan ni! erghhh....
ni pon dia x balik lagi. dah 1week++ x jumpe :(
sok lak my Brother-in-law bertunang..
tadi dah balik simpang 4 hantar cake. sok baru cadang nak balik ngan incik wan. nak menyibok ikot rombongan meminang. TAPIIIII...........
tadi incik wan kata lorry dia rosak kat rembau :(
ntah kul brapa dia nak sampai ipoh! ntah kul brapa aku leh sampai simpang 4!
uwwwaaaaa.........


 4. disember je misti banyak keje!
bizi gilerrr!
time ni laaa company nak close accountnye...
time  ni laa para2 main-con nak perabis duit/budget 2010, so mereka paksa kami para kontraktor ni pulun kerja. kalau boleh tu nak siap cepat. isk......
dah laa cuaca pon tak berapa nak mengizinkan.
oleh itu, kalau nak gi holiday, memang december xleh wat plan!



5 .november - december banyak orang kawen..
tapi saye macam lost sikit!
ntah ape yg ada dalam pale otak aku ni pon taktau laa...
AKU BOLEH TAK PEGI WEDDING KAWAN2 AKU!!!
giler ke hape??
pastu leh tanye soklan bodoh kat mereka2 yang berkenaan. seperti;
- eh...ko dah kawen ke? bile?
- laaa...aku ingat ko baru bertunang!
serius rasa bersalah bila tak attend wedding kawan2...!!!!!




 6. decemberr je, mesti fikir ape azam tahun baru!
sok la hapdet pasal azam tahun 2011~



HAPPY NEW YEAR semua!
semoga anda meninggalkan 2010 dengan gembira
&
menyambut 2011 dengan penuh semangat!
.
.
.
.
.
.

Read more...

haish....adik! adik!

 Wednesday, December 22, 2010

2        3         1       4

hai..
saye de 4 adik beradik...
yang kiri no 2, then no 3, im d eldest & sebelah tu d youngest!
no 2 & 3 tu twin!

semua lain kerektor..
saye seperti yang anda semua maklom laa kan cemana :)
hehe..
yg no 2 ni lebeh kurang cam aku je :p
no 4 pon lebeh kureng je.tapi dia over sikit dari aku..!
yg no 3 ni pelik sikit..
xsuka kuar rumah, jalan2 pon kureng, cakap pon cam malas. kalau kitorang kacau dia, pasti kami kene lempang sekor². asik memerap je. kalau kitorang gi berfoya2, pasti dia x join! asik mengadap komputer & download movie/lagu korea. sampai kene marah ngan babah :p hahaha....


al kisah nye....
tetiba dia leh bersuara begini!


"AYONG, AKU NAK ANAK SEDARA! KAWAN² AKU SUME DAH ADA ANAK SEDARA. AKU JE TAKDE LAGI!"
"AKU NAK ANAK SEDARA LELAKI!"

siap request lagi nak baby boy!
*aku pon x pk apa² lagi tau!*
dan semesti nye aku rasa bagai kan...

WTF?
apesal tetibe?
pelik bin ajaib....
gerun..
gelabah...
mushkil...
lamunan terhenti..
tak puas hati..
nak tergelak..

sume ade laa...!
hahaha.....

sian...
ko nak anak sedara ye???
mintak laaa kat KAKAK!
huahuahuahua...

aku nak enjoy!


*orang yg jarang bercakap, bila dia bersuara, kita akan 'rasa' sesuatu*

Read more...

Employee vs Employer

 Thursday, December 16, 2010



Employee
suka cuti. kalau boleh nak MC memanjang...
btul tak..
asik malas je nak datang kerja :p
kalau hari cuti tu.... rase cam....... hip hip hoorey!

Employer
tak suka ada pekerja cuti. kalau nak cuti kene apply awal2..
kalau pekerja MC pon rasa cam tak puas hati..
asikkkk cuuuuutttiiiii je manjang :p

hahaha...
AL & MC kan memang hak pekerja.
tp tu laa dia serba sikit dari point of view memasing..

lain company,
lain environment nye..
ada tu kalau pekerja cuti,
dorang tak rasa apa²..
ada tu kalau 1 pekerja cuti,
sume jadi kelam kabut!


saya juge seorang pekerja & majikan..
kadang2 ada conflict !
nak cuti tp kerja belambak.
daripada hati tak tenang nak bercuti,
makanya baik lah kerja!
kalau cuti pon,
handphone asik bunyik je :(
haih~


ok..
ni nak cerita sikit laa pasal pekerja..
kite ni bekerja,
mengeluh, stress, tension ngan boss, AL , EL & MC sume tu perkara biasa..
tapi skang ni nak story pasal pekerja yang masih dalam PROBATION PERIOD..

selalunye,
mereka ni takde AL. MC ada la..
kalau ada hal yg penting sangat dan perlukan AL,
kene dapat approve dari boss
so...
time ni lah kite nak tunjuk kan ability kite..
so that employer leh cepat kan masa probation tu. n jadikan kite permanent staff..
ye tak..?
bonus leh dapat. cuti leh dapat, gaji naik lagi!
tapi..
saya tengok lulusan universiti zaman skarang ni macam tak kesah pon..
masa probation selamba je EL. MC toksah cakap la...
yee..
memang tahu awak tu sakit.
tapi takde ke rasa seperti "aku still tak permanent. nanti kerja terbengkalai.boss tak suka"


bagi saya,
pekerja yang suka ambil MC ni,
(cam sikit² MC. skejap² MC)
tak laa kuat sangat bekerja..
kerja pon cam terpaksa je..
cam tak leh harap sangat & xleh meletak kan harapan yg tinggi agar kerja tu settle 100%

orang pregnent ambil MC -normal
musim demam, ramai MC -normal laa kan..

ni saya bukan cakap pasal permanent staff..
sebab staff yg dah permanent ni dia dah PASS probation period tu!
then dia memang ada AL & MC
saya sedang mengomel sorang² pasal staff yg still dalam probation period..
yang bekerja di syarikat swasta..
hmm....

dah la datang interview pon cam ALA-KADAR je cara pemakaian...
memang laa ko tu datang interview kat company kecik je..
company construction plak tu. post pon biasa² je..
tp...
isk...
kat U dulu tak belajar ke pasal bende alah ni???
tak IMPREESSSS langsung!


sekian bebelan dari saya..
terima kasih...

Read more...

diriku hidup sebatang kara :(

 Monday, December 13, 2010



tetiba rasa diri ini sebatang kara!


uhuhu...
sedey nyee~



SUAMI ; gi outstesen
BAPA ; gi outstesen gak
IBU ; gi holiday kat utara
ADIK² ; gi holiday juge




selalunye bila suami gi outstesen.....
saya dihantar pulang ke rumah ibubapa.
*sebab penakot. tak berani tinggal sorang!!*
tapii....
hari ni.....
kemana harus ku bawa diri...?


waaaa......
sume orang takde!!
tak sukeee~


hidup ku seperti layang-layang terputus talinye
*bila suami tiada, tapi orang lain ada tetap tak sama bila suami ada*




:(    :(    :(



Read more...

T_T

 Monday, December 6, 2010


Si Otak
sudah² laa tu zareena..
kamu kan udah ada 2..
nak lagi wat pe?
tak cukup ke yang 2 tu?
kan ke kamu dah bertobat?
siap pasang niat bagai!


Si Hati
alaaaa....
satuuuuuuuuuuuuuu je lagi..
last!! last!!
tak tahan laa!
cuba SI OTAK fikir,
betul kan saya memerlukan lg satuuuuuuuuu?
cuba fikir bebetoi


Si Otak
ha'ah laaa...
betul jugak..
kamu memang tak cukup satuuuuuuu je lagi


Si Hati
yesssss!!!!




*situasi di atas terjadi apabila OTAK telah dimanipulasi oleh HATI!*

*apabila JARI juga sudah di kuasai oleh HATI, maka OTAK juga terpaksa mengalah :)*



*OTAK = Tabah, Tawakkal & Redha sahaja :)*



CUBA TEKA.
APA YANG 'satuuuuuuuuuuuuu' JE TU?
huhu...





Read more...

J.A.N.J.I

 Wednesday, December 1, 2010



DECEMBER tiba juga akhirnya..
bulan terakhir bagi 2010..

... DECEMBER ...


perlukah aku menunaikan janji?
*setiap janji WAJIB ditunaikan*





hmmm....
*takpe, december still ada lagi 30 hari*







Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP