Tiny Hand

Mushkil; mengapa pasukan bolasepak malaysia cam . . . . . . . .

 Sunday, November 14, 2010



saya adalah seorang wanita..
seorang wanita yang langsung tak minat bola sepak..
hubby plak jenis BUKAN-GILA-SANGAT-BOLA..
*biasa2 je*

saye tak paham bila tgk bola..
saye salu tanye hubby,
"camne pengulas bolasepak tu tau sape yg bawak bola tu?"
"gol ke?"
"sape lawan arini?"
"dah berapa gol dah yangg?"
"baju kaler !@#$% team ape? baju kaler 8&65%$ team apa plak?"
"kenapa dorang tu? dorang cakap ape?" <-- bila ada yg wat 'mesyuarat' kat padang..
"skang ni ngah bola ke?" <-- EPL & etc
"dia ni main untuk kelab ke negeri ke malaysia?"

dan hubby akan jawab dengan tenang :)
serius saye tak paham...!!!


player pon tak kenal..
tau nama je..

1. Safee sali <-- kenal sebab dulu masa form 1 skolah ngan dia!
2. Aidil zafuan <-- kenal sebab kawen ngan rita rudaini
3. Zaquan adha <-- kenal sebab dia kembar
4. Indra putra <-- x kenal. penah dengar hubby sebut haritu..
5. Mokhtar dahari <-- kalau tak silap player lama dedulul :p hehe...


tapi kan,
masa Kelantan vs Negeri 9 haritu,
saye tengok aa gak sket2...
dorang memang fight. cam bes lak..
tapikan,
tadi,
Malaysia vs China..
*tengok2 manja je. lepak kedai mamak ngan hubby td*
saye tengok Malaysia cam xreti main je...
cam x bes..
pesal eh?
ke saye TAK-PANDAI-TENGOK-BOLA?
bosan gileee~
keeper plak nape x terbang2 & lompat2 nak tahan bola?
mushkil jap..
cam tak kuat & tak terer je...
tapi training hari2 kan?
isk...

kenapa dorang tak ambik pemain negeri yang cemerlang, pastu jadi skuad negara..?
mesti terer...
dorang tak teringin ke nak jadi player yg best + terer mengharumkan nama negara?
ke just nak main untuk lawan2 negeri dalam malaysia je?
tamau lawan negara lain?

kenapa ada MY TEAM eh haritu?
apa fungsi MY TEAM?
MY TEAM tu skuad negara gak ke?
cam tak paham....
ahhhh..
biarlah...


p/s: hubby kata coach terbaik adalah coach negeri kelantan..

p/s. saye kata coach terbaik adalah HANDBAG! ngeee :)





0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP