Tiny Hand

best sangat ke?

 Friday, November 26, 2010



incik wan dah ade PS3!
tension aku!


BEST SANGAT KE?


dah la CD mahal giler!
dekat RM200 sekeping kut!
*tak paham nape incik wan tak ambik JAILBREAK*
GILOS~
membazir!


tapi kan,
kalau ade game SUPER MARIO ke,
PACMAN ke, bleh tak beli untuk saye?
saye pon nak gak main PS3 awak tu~
tak pun blikan saye,
game yg leh menari² GEDIX² sambil pijak² BENDA-ALAH-TU-


:)


Read more...

kEHiDupAn

 Thursday, November 18, 2010



dalam apa jua yang kita lakukan,

PERBUATAN HARUS SEIRING DENGAN NIAT!
*jangan lain di mulut, lain di hati*


itu akan membuatkan kita lebih kuat menghadapai dugaan & cabaran hidup :)

setiap manusia yang sabar,
pasti ada ganjaran NYA :)
bersangka baik lah pada ALLAH :)




Read more...

INSURANS

 Sunday, November 14, 2010

jangan risau,
saye bukan jual insurans :)

just nak share je ni :)
lagipun saye bukan paham sangat pasal insurance2 ni...
hahaha....

korang mesti kene ada insurans tau!
mesti!
seelok2 nya ambik yang ada medical card!
senang pape hal..

macam saya,
saya ada:

1. Life Insurance (ETIQA)
2. Medical Card (juga ETIQA)
3. Puteri Plus (PRUDENTIAL)
4. Insurance kereta (JERNEH)

kat pasaran skang ni macam2 jenis insurance ada,
anda harus bijak memilih ye..
yang penting anda harus tahu apa yg anda mahu 'cover'
orang yg jual tu memang aa akan cerita baik2 aje..

macam saya,
sy ambik insurance ni memang untuk "insurance"..
ade sesetengah tu,
insurance+pelaburan laa ape la...
bleh kuarkan duit bila dah 3 tahun & etc...
*tapi bukan surrender value*
saye takmau camtu,
BAGI SAYA,
INSURANCE ADALAH INSURANCE, BUKAN SAVING!
*ini pendapat saya. korang taktau la*

Life Insurance ni saye ambil di saat saye masih x mengerti tentang 'kebaikan' insurance sebenarnye. saya disuruh oleh bapa. bapa yg tetapkan berapa amount yg patut di cover. masa tu tahun 2006. sampai skarang still on lagi. saye pon dah x ingat ape yg dicover nye. yang saya pasti, tetiap bulan saya bayar RM90.96 :) hehe....

Medical Card pulak saya baru ambik tahun ni :) bayar dalam RM118.85. tak ingat laa plak ape nama PLAN nye tu. disebabkan saye ni slalu sakit, suka sangat nk pergi hospital, maka harus ambil ye. malang kan tidak berbau :)
cover berapa? tak ingat laa plak :p hahaha...
kalau tak silap, Medical card ni dia cover semua jenis cancer. kalau tak silap laa. bukan sekadar 36 penyakit kronik tu je...
ambik ETIQA sebab ni je cam murah dengan coverage yang tinggi :) lagipun setakat ni cam takde masalah untuk claim :)
*kawan bapa boss di ETIQA :)*

Insurance Takaful Puteri Plus ni plak, saye dah lama dah tau, tapi last month baru ambik. sebab nye, skarang ni saye rasa cam sakit2 pempuan ni cam glemer laa plak..
contoh: breast cancer, servic & etc..
so Prudential je yg ada coverage pasal sakit2 pempuan ni..
pregnency pon dia cover tp bukan semua. cam keguguran di akhir kehamilan, syndrome down & etc.
saya ada sejarah ovarian cyst, so tak salah kalau saya bersedia dari awal!
takot gak kot2 dia datang balik kan?
every month bayar dalam RM105 je
*sedang saya still blum pregnant ni, baik laa ambik :)*
*saya apply dengan kawan saya yg bernama naim. kalau nak claim aku hambat je si naim ni*

Insurance kereta korang kene ambik...
nanti takleh renew roadtax :p

hahahaha....
every year bayar RM398.
Roadtax RM20 je :)



so kawan2 ku tersayang,
sila cover diri anda dengan insurance ye..

jangan berlengah,
kita makin hari makin TUA,
makin tua,
MAKIN mahal nak bayar monthly!




Read more...

KAWAII GADGET'S CONTEST


saye nak masuk contest..
walaupon tak pernah menang...
saye tetap nak masuk :p





kepada Dhiya, Jay, Alia, Ana-Doreen, Aimi-AZ,, Pah, Shil Ghaz, Agee Niza, Pida, Farah, Ana-Cherrie, Dilla saya sudah tag kamu untuk contest ini..
sila join.
sekian terima kasih...
KALAU TAK PAHAM, CLICK SINI

pastu korang kene jadikan saya .nina.z. sebagai referral tau :p

saye tahu contest ni dari blog Liyana Lunia
*dia tak tag saya pon. tp sy jd follower dia*

pastu g plak blogshop mommy pinky ni
*sebab excited nk join pastu tak paham :p*

mommy pinky + her hubby yg anjurkan :)

oh mommy...... saye sangat suka akan MP3 player mickey mouse kaler PINK itu!!!!!


mommy suruh pilih 1 lagu. pastu kene cerita kan pasal lagu tu.
MENARIK!
sebab ada 1 lagu tu saye menyampah betul la.
MENYAMPAH-TAPI-KAU-NYANYI-GAK-KAN?
tapi disebabkan lagu ni laa kami suami isteri terkekeh gelak bila salah sorang merajuk/tensi dan sebagainya~
nak tau lagu apa?
lagu JIKA BERPACARAN~
Ana Rafali..
tak pernah dengar?
meh sini saye nyanyi kan...

....boleh pandang -pandang......
....jangan pegang-pegang..
....duduk renggang- renggang..
....bertambah sayanggg~

ngeee.... part tu je yg saye tau nyanyi :p

boleh pandang2, jgn pegang2, duduk renggang2~
(time ni dah boleh pegang2 dah :p)

























CHECK LIST
1. Follow blog Kawaii Gadget yek. Wajib. *done*

2. KAWAII GADGET'S CONTEST
Itu tajuk entry yang korang kena buat. Tak mo ubah-ubah ye. *done*

3. Letak banner nih dalam entry dan link back pada entry ni. *done*





4. Pilih satu lagu, lagu ape-ape je. Bahasa ape pun tak kesah. Buatla satu entry berkenaan lagu tersebut. Tak kesah la nak cerita kenangan ke, romantiko ke, gembira ke, sedih ke, menyampah ke, janji dapat menarik hati juri. Menarik hati juri, ok. Bukan hati korang..ekeke~
*done*

Tips:
*kalau korang pasang mp3 dalam entry lagi bagus, bonus tu.
*done*
*entry tu nak letak gambar pun boleh..tak de la boring mommy nak baca nanti ;p *done*
*jadi la insan yang kreatif *tak tau*

5. Tag 3 orang minimum.
*done~ 13 orang aku tag :p*

6. Come back to this entry and post up your comment, link back your entry yang korang dah buat tu. Jangan lupa beritahu siapa referral korang (orang yang tag korang join contest ni).

*done*



7. Closing Date 13 Dec 10.
*hari ni 14 Nov baru*











best of luck~

Read more...

Mushkil; mengapa pasukan bolasepak malaysia cam . . . . . . . .



saya adalah seorang wanita..
seorang wanita yang langsung tak minat bola sepak..
hubby plak jenis BUKAN-GILA-SANGAT-BOLA..
*biasa2 je*

saye tak paham bila tgk bola..
saye salu tanye hubby,
"camne pengulas bolasepak tu tau sape yg bawak bola tu?"
"gol ke?"
"sape lawan arini?"
"dah berapa gol dah yangg?"
"baju kaler !@#$% team ape? baju kaler 8&65%$ team apa plak?"
"kenapa dorang tu? dorang cakap ape?" <-- bila ada yg wat 'mesyuarat' kat padang..
"skang ni ngah bola ke?" <-- EPL & etc
"dia ni main untuk kelab ke negeri ke malaysia?"

dan hubby akan jawab dengan tenang :)
serius saye tak paham...!!!


player pon tak kenal..
tau nama je..

1. Safee sali <-- kenal sebab dulu masa form 1 skolah ngan dia!
2. Aidil zafuan <-- kenal sebab kawen ngan rita rudaini
3. Zaquan adha <-- kenal sebab dia kembar
4. Indra putra <-- x kenal. penah dengar hubby sebut haritu..
5. Mokhtar dahari <-- kalau tak silap player lama dedulul :p hehe...


tapi kan,
masa Kelantan vs Negeri 9 haritu,
saye tengok aa gak sket2...
dorang memang fight. cam bes lak..
tapikan,
tadi,
Malaysia vs China..
*tengok2 manja je. lepak kedai mamak ngan hubby td*
saye tengok Malaysia cam xreti main je...
cam x bes..
pesal eh?
ke saye TAK-PANDAI-TENGOK-BOLA?
bosan gileee~
keeper plak nape x terbang2 & lompat2 nak tahan bola?
mushkil jap..
cam tak kuat & tak terer je...
tapi training hari2 kan?
isk...

kenapa dorang tak ambik pemain negeri yang cemerlang, pastu jadi skuad negara..?
mesti terer...
dorang tak teringin ke nak jadi player yg best + terer mengharumkan nama negara?
ke just nak main untuk lawan2 negeri dalam malaysia je?
tamau lawan negara lain?

kenapa ada MY TEAM eh haritu?
apa fungsi MY TEAM?
MY TEAM tu skuad negara gak ke?
cam tak paham....
ahhhh..
biarlah...


p/s: hubby kata coach terbaik adalah coach negeri kelantan..

p/s. saye kata coach terbaik adalah HANDBAG! ngeee :)





Read more...

Berusaha Untuk Mendapatkan Ini!

 Tuesday, November 9, 2010


Perhatian;
S A Y A    M A H U K A N   I N I...!
pic curi kat encik gugel








PUTIH ke HITAM?
saya mahu kaler putih!



SAYA AKAN PASTIKAN;
SAYA MAHU!

Panasonic LX 5 
errr...font dah x bleh besar lagi eyh? 

 
 

Read more...

HAI..!

 Sunday, November 7, 2010


HAI..

nama saya ZAREENA..
ni gambar versi saye 'still' kurus! tak kawen lagi :) ngeeeee :D


saya ada banyak nama panggilan...

nina
BEBE
Zareena
Zaree
Reena

koran pilih laa salah 1 ye..
apa2 pon bole nak panggey saya :)

family panggil nina
kawan2 teknik panggil zaree
kawan2 matrix & UiTM panggil BEBE
kawan2 keje panggil nina
kawan2 skolah rendah/smgr panggil zareena

tapi...
kebanyakkan nye sume panggil BEBE
korang suke ye nama tu?
oh...aiman tak kesah~




p/s: nanti bila saya dah jadi nenek. jangan dorang panggil OPAH BEBE sudah!
tak rela i~

Read more...

aktiviti hari ini

 Saturday, November 6, 2010


SABTU, 6 NOVEMBER 2010
Indahnyeeeee Hari Cuti~


Bangun tido lambat harini~
sebab tido umah mama. ada ekon pastu katil yg lazat lagi enak!
maka, pas subuh tido balik.
bangun pukul berapa?
rahsiaaaa~
dah lama aku tak wat perangai bangun lambat nih~
bangun lambat sebab mimpi AQASHA! best gilerrrrrrrr......





incik wan ngah gila main pingpong..
aku laa terpaksa main ngan dia..
berpeluh gak eh main pingpong ni~
first time main nih~





pas main pingpong,
aku skipping lak...
dulu,
acara feveret ni.
siap leh silang2 tangan lagi~
duluuu laaaaaaa!
1st try hanya mampu wat 30 lompatan je.
lama gilerrrr aku tak excercise!
tak hengat dah bila last jogging.
huhu...
masa skipping tu, terasa laaa badan ni berat!



pas penat,
ape lagi...
makan aaaaaa.....
mama masak gulai tempoyak.
TERBAEK~
pas makan nasik baru makan buah~


lepak2 menyembang ngan incik wan.....
suke :)



lepas buat pe yg patut,
harus la melawat blog kawan2..
tulis post ini & berfesbuk~



pas dinner kang,
nak melepak kat MBI Terace makan char kueyteow :)



then balik umah...
tidor~







INDAH KAN HARI CUTI..?

Read more...

Sejak 2 menjak ni suka sangat terjebak~

 Thursday, November 4, 2010


Pengumuman:
Movie Korea "My Girlfriend Is Gumiho" dah abis :(
ok, sekian terima kasih


* * *


semalam kan,
saye telah menjengah ke blog 1 of my BFF..
dia ni memanggggggg hantu novel~
saye dulu pon suka gak novel...
tapi x laa tahap 'gile novel 'cam minah ni :p

"dulu tu" adalah zaman dimana saya masih bersekolah menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Rapat Ipoh! Tahun 1997-1999 (Form 1-Form3).
memanggggg sangat menggilai novel.

OF COZ Novel Karya AHADIAT AKASHAH!
*sape tak penah baca adalah sangat kasihan*

zaman lepas2 tu plak dok gila novel Karya Aisya Sofea...
kire NOVEL TERBITAN ALAF 21...
*zaman matrix kalo tak silap*

 then pas banyak sangat novel keluar,
matae pon dah start berpinar time nak pilih sebab terlalu banyak pilihan..
ditambah pula dengan masa yang asik mencemburui saye,
maka, kegilaan terhadap novel pon surut sikit demi sedikit...

kalau beli novel pon,
beli kaya RAMLEE AWANG MURSHID je...
layannnn~
*tapi nak ngabis kan nye berzaman gak la*

semalam,
pas baca blog minah ni..
saye cam bersemangat nak baca novel balik...
serius~
malam tu gak saye ajak incik wan g MPH. nak carik novel!  
NAK BACA!
beli la novel SWEET SOUR. <--- terjebak ngan Puan Alia laa ni!
*dalam banyak2 yg Puan Alia review, novel ni je yg ada kat rak MPH tu*


and the best part is....
sampai laa entry ni habis ditulis,
saye masih belum bukak pon plastic yang membungkus novel itu.
hebat kan saye?
sekadar HOT HOT CHICKEN SHiT~
*alia yang de baby boy tu pon boleh baca novel berpam-pam. inikan pulak saye yang single mingle ni. ntah ape yang disebokkan sangat pn tak tau laa*




hmmm......



Read more...

Love Story In Harvard

 Tuesday, November 2, 2010

sape layan cite ni??
cepat ngakuu!!

saye layan~
siap beli cd lagi!
kerana,
saye memang dah TERjatuh Chenta ngan hero dia!!!!!!


KIM RAE WON~
*jerit2 fanatik*









kacak kan????
kan...?
kann..??


saye siap beli semua set VCD movie yg dia berlakon..
*tipu! bukan kamu yg beli. BAPA kamu yg beli. kamu tengok aje*

saye peminat fanatik!!
saye ingat lagi,
dulu masa tengah prepare hantaran diri sendiri,
sambil tangan sibuk menggubah,
mata pula menatap indahnya wajah kacak itu,
sambil mulut tersenyum2 kambeng :p
ohh......
indahnya...
kemudian minda pula asyik terbayangkan incik wan,
kerana mereka ada IRAS :p

huhu...
sukati aa...
aku kata ada IRAS, ADA la..!
saya suka jari jemari mereka..
panjang2...
canteq~


sape2 yg tak layan lagi movie ni,
sila berbuat demikian dengan segera~
^BELI VCD atau TENGOK KAT ASTRO SBS CENEL 393^

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP