Tiny Hand

My GirlFriend Is Gumiho

 Sunday, October 17, 2010





My GirlFriend Is Gumiho



korang penah tengok drama korea ni?


BEST!




pn.nina dah terjebak ngan drama ni :)
hahaha...

ni semua angkara orang² dirumah 'lorong sengal'
*a.k.a my mom, my dad, my cuz & my bro*
mereka laa yang menjebak kan aku!
oh..
tidak lupa juga si kecik hasya...
sehingga bapak si hasya juga telah dijebak untuk tukar ke astro BEYOND :p

huhu...



pn. nina yg TAK-BERAPA-MINAT-KOREA ni pon dah terjebak :p


cerita ni mengisah kan tentang GU-MI-HO. yang bermaksud musang sakti (berekor 9) :)
musang ni terperangkap dalam lukisan selama 500tahun. tp dlm drawing tu dia xde ekor. so, xleh laa nak kuar. 1day ni dia telah memaksa 1 guy utk lukis ekor dia sebanyak 9 kesemuanya :)
pas dia dah dpt keluar dari drawing tu dia tinggal ngan that guy la. tp that guy x caya bila dia kata dia tu musang sakti sampai laa dia tunjuk kan ekor dia :)
musang sakti ni ada 'guli ajaib'. dia bagi guli dia kat that guy, sebab that guy jatuh gaung. kalau manusia biasa memang dah patah riuk dah. tp disebabkan guli tu, that guy x rasa sakit pon. so, musang sakti tu xleh berjauhan ngan that guy. sebab 'guli' tu ada kuasa dia semua :)


ce korang try tengok drama ni..
dia setiap hari rabu & khamis kul 7.50 malam channel 393 :)
kalau ter'miss' sila tengok channel 393 pada hari ahad..
marathon start dari kul 8.45pagi - 1.20 tengahari :)
4 episod terus!


pn.nina memula malas nk terjebak,
tapi disebabkan recommendation,
try aa gak tengok.
tengok marathon.
dari 8.45am to 1.20pm @10 Oktober 2010..
kat umah mentua aku.
aku kongker tv tu..
huhu...
sungguh buruk perangai!
balik umah mentua, menganga tengok tv ye?
elok sangat aa perangai menantu cenggini...

then petang tu gak pn.nina paksa incik wan tukar astro beyond!
terpaksa laa incik wan beli tv LCD & isnin tu trus g astro tukar beyond!
hari² pn.nina pressure incik wan sbb orang astro tu still x datang² tukar piring & decoder.
*masa nk suh tukar, sales person astro tu kata 2 hari dah leh dapat! silap laa kalau 'berjanji' ngan PUAN NINA! akan aku tuntut & kejar sampai aku dapat!!!!*
hari khamis baru datang pasang..!
yesss..!


this week tgk marathon, sbb rabu n khamis haritu sebok wat bende lain :p
xleh tgk malam tu..

next week xleh tgk marathon,
sebab nk g kenduri CIP + CIPIT
so, kene tgk gak rabu n khamis ni :p


ni aa dia nye si musang sakti tu..
musang ni sukeeee sangat makan daging :p
hehe..
cute!
pn. nina berminat ngan bantal 'PEHA AYAM' tu :p
*pic credit to encik gugel*






0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP