Tiny Hand

Courier Service

 Friday, October 15, 2010


mulai saat ini,
saya dah tak gunakan khidmat Pos*Laju (P*L) untuk tujuan penghantaran FOOT DETOX PATCHES.
harap maklum...
kini saya gunakan khidmat City*Link (C*L)..

ini adalah kerana P*L banyak songeh!
menyusahkan hidup aku je..!

baru nak sapot korang. tapi, tengok lah! aku bukan ANTI ye. tapi cuma xpuas hati dengan perkhidmatan yang diberi.

*ye! memang PUAN NINA ni banyak songeh! kenapa? any problem?*

nak tau cerita?
camni,
saya selalu guna khidmat P*L.
sampai orang2 kerja kaunter tu dah cam aa muka pn.nina ni...
mane taknye, hantar parcel berpuluh!
selalu tu saya akan mintak extra 'plastik' & docket P*L tu..
malam2 akan saya siap packing & tulis adress.
so that sok senang. tros gi hantar je kat P*L...
tapi haritu,
'plastik' & docket pn.nina dah abis,
so pn.nina mintak aa extra..
tau ape mereka kata?
"skarang dah xleh kasi laa. kalau nak kene bungkus kat sini & isi kat sini"
pn.nina cam "WHAT????" -gile ke?
ok fine!
esoknye, pn.nina ada nk anta parcel.
plasik & docket xde ni...
g laa kaunter mintak,
then dah laa bukak 1 kaunter je..
walaupon byk kaunter dlm tu.
punya laaa ramai umat beratur..
time nak mintak plastik tu leh plak dia kata "nak mintak plastik kene beratur"

pn.nina mula laa hangin!
sib baik hari tu 1 parcel je..kalau ade 5-6 parcel..?
jenuh naK packed & tulis..
so orang belakang kene tunggu lak pn.nina settle baru turn diaorang ke..???
ke pas beatur ambik plastik n docket, kene g tepi tulis2 & bungus2 pastu kene beratur balk??????

BODOH KE X BODOH KERJA CAMTU?

aku ni dah laa pas office hour pergi P*L,
dengan nak masak lagi nanti balik umah..
laki aku nak balik makan aa. dah laa dia outstation!
xde keje aku nk beratur mintak plastik n docket pastu nk packed n tulis address lagi?
huh...
aku memang x puas hati...
banyak lagi keje aku nak wat...!!


daripada pn.nina mengamuk yakni ia tidak baik untuk kesihatan,
baik laaaa pn.nina carik alternatif lain...

so,
pn.nina g C*L dan mintak quotation..
korang tau x?
lagi murah charges dia!
serius....
reasonable laa utk kita yg buat bisness kecil2an ni :)

plastik diberi,
docket dah siap2 print nama & adress kita,
pastu bila ada parcel,
call dorang,
nanti dorang dtg ambik kat opis..
xyah datang ambik pon xpe,
pn.nina leh je anta kat opis C*L tu...

so pn.nina leh kurangkan harga postage kat FOOT DETOX PATCHES ..
kalau beli banyak nak bagi free postage pon leh nego laa kot :)

so itu laa cerita nya...
sorry laa kalau ada yang terasa..
tp ni laa realiti..

kalau korang nak kata pn.nina ni kecoh or cam bagus,
kata lah!
cakaplah!
da biasa dah!
at least aku ade bisnes nak dibuat..
bukan cam korang!
tau nak sebok hal orang & mengata je!
huh..
ntah pehapa..



kita ni kalau ada bisnes, jaga aa leklok. kalau customer datang, jangan bagi dia keluar dari 'kedai/tempat' kita tu dgn perasaan tak puas hati. susah nanti. kalau tak boleh pon, try KASI JUGAK sampai boleh. kalau x boleh jugak, carikan dia alternatif lain!
~ni nasihat aje :) bukan nak tunjuk bagus ke hape ke....




sekian sahaja nukilan dari pn.nina :)


0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP