Tiny Hand

Diari Kehidupan Saya

 Friday, October 22, 2010


sebenarnya,

tujuan saye buat blog ni,
sebab nak cerita tentang kehidupan saye :)
cerita sedih, gembira, marah, bosan & sebagainya..

tapi..
kalau apa yg saye cerita tu,
akan menjadikan sesetengah pihak sakit hati,
ape perlu saye buat ye?

kalau sebelah pihak je sakit ati xpe jugak,
ni dia laser balik kat kite!
aku lak yg sakit ati..
tak pasal²..
tetibe je..

so,
ape perlu saya buat?

tidak berbelog lagi?
*bodoh laa saya kalau tidak berbelog disebabkan orang² yg begitu!*

atau tukar je ke belog lain & PRIVATE?
*haaa...that sounds better*


saye tak kisah kalau xde pembaca sekalipun...
asalkan saye meluahkan perasaan dengan menulis..
kan?


rimas laa dengan penyibuk!
penyibuk yang sakitkan hati!
yang suka menjaga tepi kain orang lain!
yang menjadikan saya sebagai bahan 'berita sensasi'
oh..terasa seperti artis plak :)
dan tetiba rase glemer plak :p
hehe~



haa..
ni baru dapat tahu, NANA AF1 tu dah selamat deliver baby girl :) BABY ALTHEA :)
*saye ambil tahu pasal peminat NANA*

pastu aqasha dah kawen eh? :(

dynas pon dah de baby eh? cam tak tahu jee :(



sungguh ketinggalan zaman aa ko nih!

Read more...

My GirlFriend Is Gumiho

 Sunday, October 17, 2010





My GirlFriend Is Gumiho



korang penah tengok drama korea ni?


BEST!




pn.nina dah terjebak ngan drama ni :)
hahaha...

ni semua angkara orang² dirumah 'lorong sengal'
*a.k.a my mom, my dad, my cuz & my bro*
mereka laa yang menjebak kan aku!
oh..
tidak lupa juga si kecik hasya...
sehingga bapak si hasya juga telah dijebak untuk tukar ke astro BEYOND :p

huhu...



pn. nina yg TAK-BERAPA-MINAT-KOREA ni pon dah terjebak :p


cerita ni mengisah kan tentang GU-MI-HO. yang bermaksud musang sakti (berekor 9) :)
musang ni terperangkap dalam lukisan selama 500tahun. tp dlm drawing tu dia xde ekor. so, xleh laa nak kuar. 1day ni dia telah memaksa 1 guy utk lukis ekor dia sebanyak 9 kesemuanya :)
pas dia dah dpt keluar dari drawing tu dia tinggal ngan that guy la. tp that guy x caya bila dia kata dia tu musang sakti sampai laa dia tunjuk kan ekor dia :)
musang sakti ni ada 'guli ajaib'. dia bagi guli dia kat that guy, sebab that guy jatuh gaung. kalau manusia biasa memang dah patah riuk dah. tp disebabkan guli tu, that guy x rasa sakit pon. so, musang sakti tu xleh berjauhan ngan that guy. sebab 'guli' tu ada kuasa dia semua :)


ce korang try tengok drama ni..
dia setiap hari rabu & khamis kul 7.50 malam channel 393 :)
kalau ter'miss' sila tengok channel 393 pada hari ahad..
marathon start dari kul 8.45pagi - 1.20 tengahari :)
4 episod terus!


pn.nina memula malas nk terjebak,
tapi disebabkan recommendation,
try aa gak tengok.
tengok marathon.
dari 8.45am to 1.20pm @10 Oktober 2010..
kat umah mentua aku.
aku kongker tv tu..
huhu...
sungguh buruk perangai!
balik umah mentua, menganga tengok tv ye?
elok sangat aa perangai menantu cenggini...

then petang tu gak pn.nina paksa incik wan tukar astro beyond!
terpaksa laa incik wan beli tv LCD & isnin tu trus g astro tukar beyond!
hari² pn.nina pressure incik wan sbb orang astro tu still x datang² tukar piring & decoder.
*masa nk suh tukar, sales person astro tu kata 2 hari dah leh dapat! silap laa kalau 'berjanji' ngan PUAN NINA! akan aku tuntut & kejar sampai aku dapat!!!!*
hari khamis baru datang pasang..!
yesss..!


this week tgk marathon, sbb rabu n khamis haritu sebok wat bende lain :p
xleh tgk malam tu..

next week xleh tgk marathon,
sebab nk g kenduri CIP + CIPIT
so, kene tgk gak rabu n khamis ni :p


ni aa dia nye si musang sakti tu..
musang ni sukeeee sangat makan daging :p
hehe..
cute!
pn. nina berminat ngan bantal 'PEHA AYAM' tu :p
*pic credit to encik gugel*






Read more...

Test Drive~

 Saturday, October 16, 2010



pas keje,
takde keje :)

so,
kitorang g kedai kereta,
pastu test drive!
xde keje carik keje!

target kedai: VOLKSWAGEN, HONDA, SUZUKI & TOYOTA
*tp pn.nina tak minat toyota la :(*
*dulu dorang dok gila VIOS, pn.nina cam xde perasaan kat VIOS. tatau nape*



*hek ele ko ni pn.nina. g test drive pon nak cerita kat orang ke? belagak betul! x baik RIAK tau. kalau beli kereta tu senyap2 dah aa. tak yah aa kasi tau 1 Malaysia ko bli kete baru. tau aa ko anak orang kaya!*

ok. bagi menjawab persoalan diatas ni, mari saya jelaskan..
saya bukan orang kaya. kalau kaya pon tu adalah BAPAK.
xde kene mengena ngan pn.nina..
pn.nina dah kawen, so skarang pn.nina ada life sendiri,
kaya ke miskin ke hanya pn.nina & incik wan je..
harta sepencarian :)
MAK BAPAK dah xmasuk capor! OK clear?
then, pergi test drive bukan bermaksud NAK-BELI-KERETA..
just nak rasa BEST-KE-DRIVE KERETA-TU...?
kalau pn.nina nak beli kereta pon ape salahnye,
KELISA pn.nina tu BAPAK yang belikan,
skang dah kawen, dah keje dan berpendapatan sendiri,
maka sedar lah diri,
pulang kan kereta BAPAK dan berdikari!
paham konsep tak?



ok sambung!




memula gi VOLKSWAGEN
test GOLF & POLO


owh..
GOLF terbaikkkk!!
sedap jee bawak.enjin senyap!
warna PUTIH cun!
Harga x silap RM161k on the road
GOLF 1.4 je.

fuh!
kalau GOLF GTI lagi menangiss..
meraung sambil tersedu-sedan :p
hehe...
kalau dapat, mau aku tido dalam kete~




POLO xsedap sangat.
pickup lambat.
pn.nina kurang minat.
cam bawak kelisa pon ada :p
hi hi hi..
sebab dia 1.2 je kot.
harga RM108k






pastu gi HONDA
test jazz..
kire jazz ni kereta idaman gak aa time dedulu :p
tapi...
enjin bunyi aa time start :(
xsuka!
mahal lak tu!
1.5 je tapi RM109k


civic lak dah test makcunye :p
best gak..
style..
tapi susah nak park sesuka hati seperti kelisa :)
1.8 harga RM111k
aku round2 ipoh town, minyak RM30 tu!
isk...
*sila jangan lupa bahawasanya pn.nina ni cheapskate/stingy a.k.a jimat cermat *







then gi SUZUKI
test le swift..
1.5 harga RM73k
haa...
yang ni best..
laju pun laju :)
kecik je :)
nak park sesuka hati pon boleh..
kunci dia ada ciri keselamatan.
i loike~






so,
as a conclusion,
lu pikir lah sendiri..


GOLF 1.4 tapi harga RM161k -best
SWIFT 1.5 tapi harga RM73k je -pun best





Read more...

Courier Service

 Friday, October 15, 2010


mulai saat ini,
saya dah tak gunakan khidmat Pos*Laju (P*L) untuk tujuan penghantaran FOOT DETOX PATCHES.
harap maklum...
kini saya gunakan khidmat City*Link (C*L)..

ini adalah kerana P*L banyak songeh!
menyusahkan hidup aku je..!

baru nak sapot korang. tapi, tengok lah! aku bukan ANTI ye. tapi cuma xpuas hati dengan perkhidmatan yang diberi.

*ye! memang PUAN NINA ni banyak songeh! kenapa? any problem?*

nak tau cerita?
camni,
saya selalu guna khidmat P*L.
sampai orang2 kerja kaunter tu dah cam aa muka pn.nina ni...
mane taknye, hantar parcel berpuluh!
selalu tu saya akan mintak extra 'plastik' & docket P*L tu..
malam2 akan saya siap packing & tulis adress.
so that sok senang. tros gi hantar je kat P*L...
tapi haritu,
'plastik' & docket pn.nina dah abis,
so pn.nina mintak aa extra..
tau ape mereka kata?
"skarang dah xleh kasi laa. kalau nak kene bungkus kat sini & isi kat sini"
pn.nina cam "WHAT????" -gile ke?
ok fine!
esoknye, pn.nina ada nk anta parcel.
plasik & docket xde ni...
g laa kaunter mintak,
then dah laa bukak 1 kaunter je..
walaupon byk kaunter dlm tu.
punya laaa ramai umat beratur..
time nak mintak plastik tu leh plak dia kata "nak mintak plastik kene beratur"

pn.nina mula laa hangin!
sib baik hari tu 1 parcel je..kalau ade 5-6 parcel..?
jenuh naK packed & tulis..
so orang belakang kene tunggu lak pn.nina settle baru turn diaorang ke..???
ke pas beatur ambik plastik n docket, kene g tepi tulis2 & bungus2 pastu kene beratur balk??????

BODOH KE X BODOH KERJA CAMTU?

aku ni dah laa pas office hour pergi P*L,
dengan nak masak lagi nanti balik umah..
laki aku nak balik makan aa. dah laa dia outstation!
xde keje aku nk beratur mintak plastik n docket pastu nk packed n tulis address lagi?
huh...
aku memang x puas hati...
banyak lagi keje aku nak wat...!!


daripada pn.nina mengamuk yakni ia tidak baik untuk kesihatan,
baik laaaa pn.nina carik alternatif lain...

so,
pn.nina g C*L dan mintak quotation..
korang tau x?
lagi murah charges dia!
serius....
reasonable laa utk kita yg buat bisness kecil2an ni :)

plastik diberi,
docket dah siap2 print nama & adress kita,
pastu bila ada parcel,
call dorang,
nanti dorang dtg ambik kat opis..
xyah datang ambik pon xpe,
pn.nina leh je anta kat opis C*L tu...

so pn.nina leh kurangkan harga postage kat FOOT DETOX PATCHES ..
kalau beli banyak nak bagi free postage pon leh nego laa kot :)

so itu laa cerita nya...
sorry laa kalau ada yang terasa..
tp ni laa realiti..

kalau korang nak kata pn.nina ni kecoh or cam bagus,
kata lah!
cakaplah!
da biasa dah!
at least aku ade bisnes nak dibuat..
bukan cam korang!
tau nak sebok hal orang & mengata je!
huh..
ntah pehapa..



kita ni kalau ada bisnes, jaga aa leklok. kalau customer datang, jangan bagi dia keluar dari 'kedai/tempat' kita tu dgn perasaan tak puas hati. susah nanti. kalau tak boleh pon, try KASI JUGAK sampai boleh. kalau x boleh jugak, carikan dia alternatif lain!
~ni nasihat aje :) bukan nak tunjuk bagus ke hape ke....




sekian sahaja nukilan dari pn.nina :)


Read more...

Brain Creativity Test

 Friday, October 8, 2010

hehe..
memang menjadi hobby untuk ambil test² cenggini :)
sila lah cuba try test :)
kepala otak saye ni bukan kepala otak orang² kreatip :p










The results show your brain dominance as being:

Left Brain Right Brain
69% 31%



You are more left-brained than right-brained.

Your left brain controls the right side of your body. In addition to being known as left-brained, you are also known as a critical thinker who uses logic and sense to collect information. You are able to retain this information through the use of numbers, words, and symbols. You usually only see parts of the "whole" picture, but this is what guides you step-by-step in a logical manner to your conclusion. Concise words, numerical and written formulas and technological systems are often forms of expression for you. Some occupations usually held by a left-brained person include a lab scientist, banker, judge, lawyer, mathematician, librarian, and skating judge.





Your Left Brain Percentages

53% Sequential (Your most dominant characteristic)
48% Linear
27% Verbal
17% Symbolic
13% Logical
7% Reality-based (Your least dominant characteristic)

Your Right Brain Percentages

19% Concrete (Your most dominant characteristic)
18% Holistic
16% Fantasy-oriented
13% Nonverbal
10% Intuitive
6% Random (Your least dominant characteristic)




Left Brain Categories


Your Sequential Analysis

You scored highly in sequential processing. When you process information you have received, you are able to order it in a systematic, logical order from first to last. You probably excel in spelling and find tasks such as mathematics and following directions relatively straightforward. You also may find enjoyment in making "to-do" lists, checking off items after each task is completed.


Your Linear Analysis

When processing information using this method, you will occasionally feel the need to see the "whole picture" before you are able to achieve results. At other times, you are able to piece all of the parts together in a straight and logical progression to form a whole, which then enables you to understand what you have processing. The information, your mood, and your level of comfortable are all factors that determine your response to a linear processing problem.


Your Verbal Analysis

You have a moderate verbal ability. Using this method you process your thoughts and ideas with words. You tend to combine technical details with illustrations, depending on whatever strikes you. For instance, if giving directions, you might say, "Continue two miles east on Court Street and take a left at the McDonalds," combining the exact details of street names and mileage with prominent landmarks.


Your Symbolic Analysis

You have difficulty processing the information of symbols, and would rather see the real object in order to understand. You probably hated algebra. For example, if solving a math problem, you need to "draw out" the problem to understand and solve it. You rely on the visualization of real objects instead of their symbols. Tasks such as memorizing vocabulary words or mathematical formulas are more difficult for you.


Your Logical Analysis

Logical processing is not one of your strengths, so you may tend to rely on a "gut" feeling to help you make your decisions from the information you have received. For example, you will often choose an answer on a test because it "feels" right, and you may be correct. This is due to the fact of your tendency to look for the whole picture but not the details that create it. You can often start with the answer and work your way back to allow yourself to see the process and parts that create the whole. You may find math problems and science experiments difficult because of this.


Your Reality-based Analysis

The information you process may lack a basis on reality, but it does open the door to creativity. You do not show much focus for rules and regulations and do not adjust well to change in the environment. In fact, upon experiencing change in the environment, it spurs you to try to change it yourself instead of adjusting to it. Whenever you become emotionally involved in project you are more likely to learn and succeed.


Right Brain Categories


Your Concrete Analysis

When you process information you have received, the real object is not important to you. You do not have to use the real object to make sense of what you have processed. For example, if solving a math problem you do not have to "draw out" the problem in order to find or understand the answer, and you do not have to visualize something to understand it. However, this also means you often neglect the physical information provided by a concrete example. In other words, you may miss the forest for the trees, trying to deduce something complex when the answer is plain to see.


Your Holistic Analysis

You have difficulty seeing the whole picture, especially at the beginning of a project. You tend to process information you receive from its parts to its whole in a straight, progressive manner. When given a task, you tend to not bother asking "why," but instinctively are able to do it.


Your Fantasy-oriented Analysis

You have a low ability to process information in a fantasy-oriented way. You have the tendency to focus on rules and regulations rather than on creative approaches. You generally do not have a problem adjusting to change in the environment. You may lack creativity, but you do not need to become emotionally involved in tasks in order to complete them.


Your Nonverbal Analysis

You have little ability in nonverbal processing. When you process your thoughts and ideas you mainly use words instead of illustrations. For example, if you were giving directions you may say, "Continue traveling west for 3 miles and turn north at the intersection." You would give exact, logical directions in a very sequential manner.


Your Intuitive Analysis

When you process information using this method, you do not rely on "gut" feelings but take the information and put it together piece by piece to form your conclusions. You often look at all of the different bits of information before piecing together your solution. You probably excel in such tasks as solving math problems and performing science experiments, because the intuitive method is not needed.


Your Random Analysis

You tend to not process data randomly, preferring instead to follow a systematic, logical order from first to last. You have difficulty making "leaps of logic" which prevents you from making unique discoveries, or adapt to change during your thinking process.

Read more...

camne nak letak button "LIKE" kat blog..

 Friday, October 1, 2010


post ke 201 pada 01.10.2010 :)



hari ni genap laa usia perkahwinan pn.nina & incik wan SELAMA 1.5 Tahun :)


HAPPY 1.5 YEARS ANNIVERSARY SAYANGG :)
MUAHHXX!!



cik dya ada tanya pasal
'camne nak letak button like tu'



so dear,

kalau nak tahu,
gi belog dia ni k :)


aku xsempat nak wat post :(
sorry dear :)
ILUSM!!









Read more...

DiGi iPhone 4 Life



Day-4


my last task :)

nak iPhone...
kalao tak......
i bunuh diri!
*oh tidak. saya orang yang beriman ok!*
hehehe...



please DiGi,
pick me k :)



i love u, iPhone,
but i luv DiGi more :)


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP