Tiny Hand

Babah Saya!

 Wednesday, September 8, 2010



BABAH
!
panggilan saye kepada BAPA :)

sewaktu zaman childhood,
saye malu sebab saye sorang je panggil BAPA saya BABAH!
siyes~
sebab orang lain sume panggil; ABAH, AYAH, PAPA, PAPI, BAPAK
saye je panggil BABAH. xpenah jumpa lagi yang sama :(

tapi skarang,
dah glemer panggilan 'BABAH' tu :p
hehe...

saye saje je nak cite pasal babah saye ni..
bukan sebab hari BAPA or wat-so-eve. saje2 je :)

BABAH saye ni GARANG!
*takut!*
tapi skang saye dah x takot dah..
sebab skarang saye dah ada incik wan :p
hehe..
*jahat!*

BABAH saye ni kadang2 hangin sepoi2 bahasa juga..
keje nak marah je..
tapi pastu dah ok dah..
sape keje ngan dia,
SILA BANYAK KAN BERSABAR YE!

tapikan...
kalau BABAH dah mula bersuara tentang sesuatu perkara..
maka dengan itu,
saye akan mula menjadi seperti cacing kepanasan atau lipas kudung :p
dan bertindak mengikut arahan!

contoh;



SITUASI 1

Babah: Ni apehal enjn kete bunyi macam motorbot?? RIM pon bengkok....

*eh. bengkok eh. xtau pon. hmm....enjin kete saye lak bunyi kuat & saye pon tatau pasal ape. 3 bulan skali saye bawak je g servis. dia tetiba je nak jadi camtu. ingat kan normal untuk kereta yg berumur 6 tahun :p*

dan dengan pantas saye gi hantar ke pomen. habeh 2k!! :(
tu pon x abis buat lagi :(
tunggu aa next month!




SITUASI 2

Babah: Rumah kosong lagi? dah brape lame dah ni xkan xde sofa pe pon.pokok bunga pon takde...

*eh...camne tau rumah ai takde sofa? xpenah masok pon tahu eh? ala.. sofa bed kan ada dah. sofa gak tu :( ye laaaaaaaaa.... nanti ai beli sofa :( tang pokok bunga tu, ai takde mase aa nk g nursery carik pokok :( lagipon, ai bukan mesra alam sangat. sian pokok tu nanti mati kene bunuh :p*

dan dengan pantas saye gi carik sofa and-wat-so-eve :(
habis duit ai taw :(
haihh.....



SITUASI 3

Babah: Kete ni kenapa pakai tayar spare? tak g tukar tayar ke..? ni ekzos pesal jadi camtu?

*isk! perasan aje!xsempat laa nk g tuka tayar :( ekzos lak cam tecabut/reput pon ada gak. ntah la. hari tu ai terlanggar pe bende ntah. tros ekzos jadi camtu :p. ekzos tu nanti ai suh incik wan adjust k :p*

dan dengan pantas saye gi tukar tayar!
ekzos still camtu :p
TAK SEMPAT!!!






SITUASI 4

Babah: dah berapa lama kawen dah ni? bile nak mengembang kan keluarga?

*erkkk. no komen! *

dan dengan pantas saye beritahu anda bahawasanya SITUASI 4 ni tipu :p
hehehe...

kalau aaa bapak aku CAKAP camni,
maunye hari ni gak aku beranak!
hahaha....






sebenarnya,
saye masih 'takot' pada BABAH :p
sebab tu bila BABAH sound baru la tehegeh2 terkial2 pergi buat semua benda.
kalau tak tu,
asik xde masa jek..
ni ade je ye masa nya!!???
hahaha...


dah kawen pon still camni kan?
hmm....





SELAMAT HARI RAYA SEMUA :)
MAAF ZAHIR & BATIN :)



diz year RAYA 1st kat IPOH :)




0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP