Tiny Hand

DiGi iPhone 4 Real

 Thursday, September 30, 2010



Day-3

hehe...
skali harung je complete kan tasks ni..
esok kalau kat office,
memang tak sempat!!!

this task i kene cerita pasal DiGi nye Plan fr iPhone..
iDiGi Plans

oh...
kalau nak cerita laa kan,
DiGinye plan memang superb aa...
sebab i currently a DiGi customer :)
siap ada 6 supplementary lines lagi :)
ye encik DiGi,
kalau x percaya, sila check akaun saya...


FnF tu memang sangat berbaloi..
kalau laa DiGi kasi i commision sebab jadi introducer,
pasti kini saye dah drive kereta idaman masa kini
~MINI COOPER!
mane taknye,
my father, mother, cousins, aunties, uncles sudah memilih DiGi..
opsss...
sila jangan merepek!


sila tengok rate yang ditawarkan...
*tak tawar. manissss je :) siyes!*

1. memang takde extra charge after monthly quota! TERBUKTI! sebab saya dah bersama DiGi ni bertahun2 lamanya! DiGi memang xde hidden charges. kalau dia kata RM58 per month, maka itulah sahaja yg dia charge...
siap ada REBATE lagi kekadang :)

2. dapat 6 FnF numbers. MEMANG BERBALOI :) lebih dari cukup :)

3. up to 6 DG Family lines.... hahaha.. yang ni memang... call among us FREE! i kalau bergayot bercipon2 ngan my hubby, freeeeeee :)

oh i loikee bende free! DiGi murah tapi best! biasa laa.... manusia CHEAPSKATE cam i ni memang cam ni...
nak murah ajeeee....

tapikan..
bukan nak mengampu ke kipas ke hape ke tau..
i dah guna 'other provider'
tapiiiiiii.... x puas hati aa...
tercekik aku nak membayar nyee...
dah laa gaji x berapa besar, pastu charge mengarut....
kalau musim perayaan je, mula laa xleh call out bagai...
tapi dengan DiGi, tiada masalah itu :)

LAIN LAAA KALAU KO TAK BAYAR BILL!
tu lain cerita aa..
sindri mau ingat....!


tapikan,
kalau aa DiGi x pilih i jadi the winner,
maka,
terpaksa laa i beli sendiri..
CASH RM2,490 (iDiGi 88, 32GB)



Read more...

DiGi iPhone 4 Play

Day-2


ok.
this is my 2nd task..
disebabkan i bizi gilerrr 2-3 days ni,
maka dengan itu, harini saye akan complete kan sampai task 4 :)


disebabkan i x sure tentang apa2 aplikasi iPhone ni,
maka i telah meng'google' di serata dunia~
kerana task ini mengkehendaki saya memberitahu aplikasi dari iTunes App Store yang mana adalah pilihan hati :)

di sebabkan saye ni amat lah sangat minat memasak,
maka saya eh... i memilih APPS FOR COOK :)

sebab, saye xperlu print segala mak nenek resipi kat tenet then tehegeh2 bawak g dapur sampai naik lunyai kertas tu! just tengok di iPhone tu :)

diajar step by step..
al maklum laa...
i kan pandaiiii masak!!!!


isk..
dah rasa cam ASTRO plak iPhone ni..
macam2 ade..
tak payah buak channel AFC dah...
seperti TV tu dalam genggaman kite je :p




yeahh..
i luv u lah iPhone~
but i love Digi more! :)

Read more...

Bila laaa agaknye leh pegi kan......?

 Sunday, September 26, 2010

HATI BEGITU TERINGIN NAK PERGI
*sambil mendengar alunan I'tiraf*







Read more...

DiGi iPhone 4 Me

 Saturday, September 25, 2010

DAY-1


wahh...!!!

sini...situ...sana...sini
sume orang dok bercerita tentang iPhone 4 ni...


ape yang menarik..?
hahaha...
sangat menarik!


korang pon tau misti menarik kan...?


sini...situ...sana...sini
banyak blog² dok bercerita pasal iPhone ni..
sume pon taktau nak pilih provider yang mana..
DiGi ke Maxis...


kalau sesapa tanya i,
of coz laaa i will recommend DiGi...
(saya bukan bekerja dengan DiGi ok!)


sila tengok rate utk iPhone dia..
ade korang dapat kat provider lain rate camnii???


i adalah 1 of DiGi user :)
veryyy veryy veryy satisfied with the services :)
(cerita pasal iPhone, tros cakap i i) :p


actually i bukan pakai iPhone pon..
i pakai BB je :)
memula tu tamau gak pakai BB
tapi,
DiGi offer baikkkkkkkkkk punya..
so, kenapa nak tolak rezeki kan..?
sanggup tu gi LOWYAT semata² :p
hehe...



tapi...
kalau ada peluang nak pakai iPhone, ape salahnyeee :)
i loikeee!!!
DiGi sila baik hati bagi i iPhone sebijik..
sebab masa raya aritu anda baik hati kasi ni :)
dalam ni ada tudung, brooch, kurma & butang baju melayu :)
thanx DiGi...
i memanggg LuV u :)


DiGi berkata:
Apesal lak aku kene kasi kau iPhone ni?
kau sape?



Cik eh Puan Zareena berkata:
Alaaaa..... kasi aa. aku suka iPhone kau sebab kau kasi rate murah gilerrr!
kalau subscribe dengan kau pasti TIADA CAJ TERSEMBUNYI!
siyes! sebab aku skang pakai BB :)
satisfied!
lagipon aku kan customer kau yang tetiap bulan bayar bill mesti lebih RM600.
pastu masa nak raya ritu kau kan kasi aku goodies :) takkan dah lupa kot...?
'orang kuning' kau tu kan dah ikot aku hampir 3 tahun. dia jaga aku dengan baik.
walaupon aku tak suka kaler kuning (tetapi suka kaler pink) aku tetap suka kau, DiGi.
DiGi di hatiku :)
kau memang d BEST laa!










sebenarnya,
post ni adalah kerana i nak masuk contest menang iPhone dari DiGi :)
kot² laa menang ke :)
ni adalah 1st task (out of 4)
hanya untuk Nuffnangers sahaja :)


so dearies,
wish me luck!



Read more...

agak² Boy ke Girl?

 Friday, September 24, 2010


hehe..
jeng...jeng...jeng...!


NAK TAU GAK LAPTOP KORANG TU BOY KE GIRL :p




bende ni 1 of my cousin share kat aku :)
aku pon x try lagi...
laptop ade kat incik wan yang berada nun jauh di PERLIS dan entah bila akan pulang :(

bila incik wan xde,
seperti separuh dari diriku pon xde :p
*poyo laa kau*

berbalik kepada tajuk,
BOY ke GIRL Laptop korang tu?

nak tahu cemana?
jap aku paste kan disini :)


sila ikut step² dibawah jika ingin mengetahu jantina LAPTOP kesayangan anda tu :)

1. Buka notepad dan paste dalam notepad:

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Then tekan save. save as All Files tau (save kat DESKTOP.senang nak cari!).

Save as; love u.vbs

3. Close notepad tu bila dah save. Then bukak balik file tadi tu (love u.vbs)

4. akan ada suara "I Love You". ce korang dengar bebetoi. suara tu suara Laki ke Pempuan?



hehe....
kalau suara tu ayu² gitu, ur LAPTOP tu Gegirl :p
kalau garau jee, ur LAPTOP tu 'TULEN BANG' :p
huhu...



selamat mencubaa!



Read more...

seperti mahu tukar profession laaa...

 Wednesday, September 22, 2010






saye sangat bosan...
tamau tulis belog dah!

kepala saya sakit..
sebab main game carik bende tersembunyi!

perut saya lapar...
tapi tadi dah makan!

mood sangat lemau...
tapi keje sangat banyak..





saya seperti mahu tukar profession laa..
bleh tak..?

agak² PROFESSION apa yg seswai dengan muka ni?
leh tak jadi model?
artis ke?
tak pun mak andam..
tukang masak?
polis?
cekgu?
penyambut tetamu?
tukang jahit?
penjual jamu?
atau doktor?


okey...
mari tilik,
PEKERJAAN YANG SESWAI BERDASARKAN MUKA
haha..
ada ke?
kalau ada saya nak try!





tehengen gak nak jadi model pakaian pengantin :p
ade sesape yang sudi hired?
*tetiba tehengen nk pakai baju penganten lagi :p*


tehengen nak jadi mak andam..
conteng² muka orang,
pastu orang tu tetiba jadi cantek :)
*pergi kerja pon ko tak mekap, reti ke?*


tehengen nak jadi suri rumah...
tapi memang nak jadi pon!
tapi.....
saye ni bleh ke kalau x keje?
tak ke mangkor nanti?
dok teperap dlm umah x tengok dunia luar?
huhhu....
mungkin bekerja dari rumah sounds better kan?
hihihi...
itu yang sebenarnya! :p




dah la..
kepala sakit..
malas nak keje..
nak balik aa..
malas nak tunggu kul 5.30 :p
daaaaa!





p/s: malas nak tulis belog utk bacaan umum dah pas ni. bukan de orang baca pon! seperti bercakap sorang² je. seperti org sakit mental lak syok sendiri tulis ntah pehapa! saya akan tulis, tapi saya PRIVATE kan :)



Read more...

Babah Saya!

 Wednesday, September 8, 2010



BABAH
!
panggilan saye kepada BAPA :)

sewaktu zaman childhood,
saye malu sebab saye sorang je panggil BAPA saya BABAH!
siyes~
sebab orang lain sume panggil; ABAH, AYAH, PAPA, PAPI, BAPAK
saye je panggil BABAH. xpenah jumpa lagi yang sama :(

tapi skarang,
dah glemer panggilan 'BABAH' tu :p
hehe...

saye saje je nak cite pasal babah saye ni..
bukan sebab hari BAPA or wat-so-eve. saje2 je :)

BABAH saye ni GARANG!
*takut!*
tapi skang saye dah x takot dah..
sebab skarang saye dah ada incik wan :p
hehe..
*jahat!*

BABAH saye ni kadang2 hangin sepoi2 bahasa juga..
keje nak marah je..
tapi pastu dah ok dah..
sape keje ngan dia,
SILA BANYAK KAN BERSABAR YE!

tapikan...
kalau BABAH dah mula bersuara tentang sesuatu perkara..
maka dengan itu,
saye akan mula menjadi seperti cacing kepanasan atau lipas kudung :p
dan bertindak mengikut arahan!

contoh;



SITUASI 1

Babah: Ni apehal enjn kete bunyi macam motorbot?? RIM pon bengkok....

*eh. bengkok eh. xtau pon. hmm....enjin kete saye lak bunyi kuat & saye pon tatau pasal ape. 3 bulan skali saye bawak je g servis. dia tetiba je nak jadi camtu. ingat kan normal untuk kereta yg berumur 6 tahun :p*

dan dengan pantas saye gi hantar ke pomen. habeh 2k!! :(
tu pon x abis buat lagi :(
tunggu aa next month!




SITUASI 2

Babah: Rumah kosong lagi? dah brape lame dah ni xkan xde sofa pe pon.pokok bunga pon takde...

*eh...camne tau rumah ai takde sofa? xpenah masok pon tahu eh? ala.. sofa bed kan ada dah. sofa gak tu :( ye laaaaaaaaa.... nanti ai beli sofa :( tang pokok bunga tu, ai takde mase aa nk g nursery carik pokok :( lagipon, ai bukan mesra alam sangat. sian pokok tu nanti mati kene bunuh :p*

dan dengan pantas saye gi carik sofa and-wat-so-eve :(
habis duit ai taw :(
haihh.....



SITUASI 3

Babah: Kete ni kenapa pakai tayar spare? tak g tukar tayar ke..? ni ekzos pesal jadi camtu?

*isk! perasan aje!xsempat laa nk g tuka tayar :( ekzos lak cam tecabut/reput pon ada gak. ntah la. hari tu ai terlanggar pe bende ntah. tros ekzos jadi camtu :p. ekzos tu nanti ai suh incik wan adjust k :p*

dan dengan pantas saye gi tukar tayar!
ekzos still camtu :p
TAK SEMPAT!!!






SITUASI 4

Babah: dah berapa lama kawen dah ni? bile nak mengembang kan keluarga?

*erkkk. no komen! *

dan dengan pantas saye beritahu anda bahawasanya SITUASI 4 ni tipu :p
hehehe...

kalau aaa bapak aku CAKAP camni,
maunye hari ni gak aku beranak!
hahaha....






sebenarnya,
saye masih 'takot' pada BABAH :p
sebab tu bila BABAH sound baru la tehegeh2 terkial2 pergi buat semua benda.
kalau tak tu,
asik xde masa jek..
ni ade je ye masa nya!!???
hahaha...


dah kawen pon still camni kan?
hmm....





SELAMAT HARI RAYA SEMUA :)
MAAF ZAHIR & BATIN :)



diz year RAYA 1st kat IPOH :)




Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP