Tiny Hand

quick hapdet.

 Friday, August 6, 2010

1.
hari ni hari jumaat.
saye pakai baju kurung g opis :)
saye puasa :)
typical zareena pasti ganti puasa last minute! :)
*bila ko nak berubah ni zareena oiii*


2.
kaki saya still sakit.
injured sebab terseliuh time g mel.aka June ritu :)
kalau solat, duduk tahiyat awal tu, mak aiiii. sakit. tapi saye tahan kan aje :)
duduk senget sket :(
so raya ni takde kasut raya.
sebab saye xleh pakai heels :(
so, pakai je laa crocs tu :(


3.
last week saye g kursus landskap :)
*so sesape nk wat landskap dengan kos murah, sila hired kitorang*
best!
kat PD :)
3 hari 2 malam
sume BEST!
de 1 je xbes....
saye n incik wan x sama bilik!
demmmmm!
tp xpe, kami bercanda di tepi pantai je :)
hi hi hi..



4.
this week saye kursus lagi,
kursus sesalur air..
kali ni kat shah alam..
kat kompleks ta.man se.ni is.lam..
tempat lawa, tp kursus x bes :(
siyes xbes!
ntah pe hapa..
xkesah aa..
asal dapat sijil,
leh renew lesen P.K.K sudah!


5.
banyak baju yg hendak di dobi!
tapi badan masih penat..
pinggang sakit :(
ingat nk cuti hari ni,
tp ada kerja yg perlu di settle :(
sy x suka tangguh² kerja!


6.
biznes saye semakin maju :)
Alhamdulillah :)



7.
ramai kawan² yg dah dapat baby, preggy n kawen :)
tahniah :)
ada juga yg dah beli rumah idaman :)
juga ada yg dah memiliki kereta idaman :)
tahniah juga kat korang...!
sayee...???
hmm...
masih di tahap lama :(
masih belum mampu memiliki rumah idaman :(
juga masih belum punya perasaan untuk memiliki kereta idaman
kerana rumah idaman saye adalah 'rumah tak mampu milik' :p
hehe...
takpe laa...
saye sedang cari mana² rumah kos rendah / sederhana..
1 tingkat.
kalau ada yg berkenan di hati,
boleh laa :)
nak lot tepi,
nanti boleh extand jadi besar :)

bila dah mempunyai fundamental yg cukup,
mungkin boleh memiliki rumah idaman :)

kereta lak, takde plan nk tukar.
sebab kereta bukan aset jangkamasa panjang..

baby?
InsyaAllah...
kalau ade rezeki dari Nya :)
kerana anak ni adalah amanah Allah..
saye takot kalau saye salah membentuk,
bila kite masih belum bersedia..
saye hanya merancang, Allah penentu segalanya..
kalau ada rezeki dalam jangka waktu ini,
saye terima :)


8.
saye sedang menyiapkan diri dengan ilmu² keibubapaan..
bersedia utk mengembang kan keluarga :)



9.
raya tahun ni pon,
tak tau lg nak balik mana dulu..
simpang 4 ke lorong sengal..
tanya incik wan dia kata memana pon bleh..
tanya saye, saye juga cakap cam tu, memana pon bleh..
hmm...
so....?


10.
next week dah puasa :)
x sabar!
saye n incik wan x wat ayam percik dah..
kami berazam nk g terawih FULL!


11.
juga x sabar nak menonton siri drama LBS :)
wahhh!
sangat teruja!
kerana saya amat menggilai novel itu 1 masa dahulu...
siap berangan nak letak nama anak SIDARATUL DURSINA!
hehe :p
*shy*


12.
rindu kat si kecik HASYA ADLEEN
da lama x jumpa...
HANNA SOFEA dah jumpa last week :)
mama crite,
hasya skang ni dah asik join mama tengok drama korea..
ala...yg banyak episod dlm cd tu..
*mama & babah mmg suka beli vcd korean movie*
kalau adik saye bli majalah E-POP dia pon nak gak 1..
macam laa pandai baca...!
tapi kan,
dia kenal tau mereka² tu :p
hehe....


13.
helikopter kawalan jauh incik wan dah rosak...
suke nyeeeeeeee :)
takde laa saye stress asik heli tu asik terbang kat saye je.......... :)



14.
ade tak sesapa yg sudi nak reka/jual mesin 'melipat kain'..?
saye sanggup beli walau berapa pon harga nya!
saye nak guna kan nya bila saye rasa saye malas nk lipat kain..



15.
langsir yg di tempah dah siap,
tapi saye xde masa lg nk g ambik!
huhu...
tahukah anda betapa bizi nyeee saye skang...?


16.
juge dah lame x balik simpang 4..! :(
bile ntah nak bagi kain baju raya kat mak, mira n intan :(
sempat ke lagi nk anta tailor?


17.
saye juga masih tiada baju raya..
theme family mentua: IJAU PUCUK PISANG
theme saye: xtahu lagi, blum fikir!
hmm.....



18.
pasni saye berkira² nk berenti kerja opis..
then nk base kat rumah je..
sebab nanti kalau ade anak
saye nk jaga sendiri..
mungkin saye still kerja ngan babah,
tp saye nk mintak sy handle dari rumah :)
takkan dia x bagi kan?
dulu saya handle dari ipoh yg production dia di Pun.cak A.lam, Sel.angor ok je :)
tp ni blum finalize lg..
baru dlm plan..
tunggu saye preggy baru di suarakan kot :)
tengok keadaan macamana...



19.
nasib baik skang ni ada drama best yg nak follow :p
kalau dulu dok gila tengok ADAM.AYA
skang ni dok ternganga tengok BENCI.BILANG.CINTA :)


20.
kat opis,
kerja baru saye skang adalah buat HR!
mak aiii...
HR tu..!!!
banyak kerja taw!
pas dah settle apa² yg patut,
kene wat MARKETING lak..
pastu taktau :p
mungkin wat trading dengan sendiri di lain kampeni :)


21.
saye merindui kawan² saye..
kepada sesiapa nk wat reunion,
sila ajak saya ye..
saye datang ke x datang, tu lain cerita!
hehehe...
xla! :p

dearies, jum kite berbuka puasa sesama lagi diz year...
jangan laa wat last minute :(



22.
saye dah kawen selama 1 Tahun 3 Bulan 5 hari....
seriously,
saye TAK rasa pon!
perasaan saye skang ni adalah seperti saye baruuuu je kawen!
betul!
macam baru je 2 bulan camtu laa...
mengapakah?



23.
nasihat kepada para Suami,
kalau balik kerja tu,
cium laa isteri,
senyum pada dia :)
bersembang kejap :)
dan peluk laa dia..
anda mungkin akan rasa diri anda tu busuk sebab seharian bekerja,
tapi,
bagi isteri anda, anda tetap wangi :)
bila para suami buat camtu,
segala stress, letih & etc lenyap begitu aja :)
saya bersyukur sebab dapat suami begitu :)



lastly,
saye perlukan doa kalian...
sila doakan saye agar berjaya dalam hidup,
doakan juga apa yg saya plan selama ni dimakbulkan Allah :)
juga doakan kesejahteraan saya sekeluarga :)








AMIN....
doakan yg terbaik utk saye!




2 comments:

fadillaz 11 August, 2010  

aminnn....

eh ko terawih kat mane bebe?

.nina.z. 11 August, 2010  

aminn...

terawih surau blakang tu aa..
ramai..
pastu panas..
aku rasa aku x sedut oxygen pon semalam. sedut karbon dioksida je :(
huhu....

ko?

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP