Tiny Hand

MENDEKA!!

 Tuesday, August 31, 2010


HAPPY MENDEKA DAY!!!





hihi...
saye sedang menonton rancangan prebet jamilah di astro ria :p
hehe...

incik wan sedang tidor :(
pasni kami nak gi jalan2 carik barang :)
sukeee :)





Read more...

Bonus Raya

 Thursday, August 26, 2010




Syarikat COSIGN SDN BHD mengambil keputusan untuk memberi BONUS kepada pekerja :)
best²....

selalunye kami ni dapat 2x BONUS...
1x time raya..
1x lagi time ujung tahun. time nak bukak sekolah :)
tapi x banyak laa...
sebulan gaji je....

tak cam keje BANK,
bonus banyak!


so,
ai ngah mengira-kira GAJI POKOK para pekerja ni..
untuk di submit kepada boss
n let him decide nak kasi berapa bulan BONUS :)
*sebulan gaji pon dah SYUKUR*
sebab dis year projek sume ok & payment pon ok :)


then every year,
boss akan kasi 4-5 katon air tin :)
and ai juga ngah survey harga air tin :)
dah dapat, n he will decide air apa nak beli n berapa katon air seorang akan dapat..
hehe...

cuma yang tak best nye,
dis year,
boss x bagi cuti raya freeeee..
*selalu dapat cuti seminggu free combination b4 n after raya*
boss kata, kalo nak cuti, sila apply!

disebabkan kami adalah syarikat kontraktor jalanraya,
1 week before raya & 1 week after raya,
lorry semua xleh jalan di jalanraya..
dan kerja² di atas jalan raya juga dilarang :)
so,
nak cuti berapa lama pon bleh..
*tolak dari cuti tahunan pekerja :)*

Syarikat hanya kasi 2 hari cuti free sahaja iaitu pada 8 & 9 September 2010 :)


so,
selamat merancang cuti, perjalanan & perbelanjaan :)



Read more...

macam nak turunkan harga foot detox patches laa...

 Wednesday, August 25, 2010


Ni bukan sekarang..
mungkin dalam bulan October or November or December laa...
baru planning baik punya :)


rasa cam nak jual detox murah²..
mungkin dalam 65sen sekeping ke...
harga ni untuk ready stok..
tapi untuk sesape yg ambik banyak laa..
yang ambik sikit²,
harga sama; 80sen sekeping..



so what say u..?



Read more...

GADOH: geram + benci = sayang!

 Tuesday, August 24, 2010




rasenye ai tak penah cite kat blog,
bile masanya kitorang gadoh2 manja kan..?

asik cite bende baik2 je..

hehe..



suami = soulmate

dia laa membuat kite happy, bahagia & ceria

tidak lupa,
dia juga yg MENYAKITKAN HATI :p



ni bukan nak buka pekong di dada, tapi biasa laa.. mana penah husband & wife x gadoh.. tipu laa kalo kata x penah gadoh..

xbest kalo x gadoh tau..

tak thrill...

hmm...

thrill laa sangat!



soo............


harini kami gadoh!


gadoh pasal ape?
pasal TUKAR MINYAK ITAM!

see...

bodo2 je gadoh nye..

hehe...


dah la harini mood ai pon x brape nk ok,

so, masing2 xnak ngalah bila gado mulut!
ai siap rase nak lari dari umah lagi :p

hahahaha...

tapi nak lari g mana?

umah mama?

ohh...tidak. harus laa nanti mereka tahu kami bergadoh...

ye laa..

takkan ai berbuka kat umah mama sedangkan
SIDIA tiada bersama..


dah stress2 td bawak kete tak tau hala tujuan,
dah cadang dah tadi takmau balik umah!

biar
SIDIA berbuka sorang2..
lantak.
..!!!
ai tamau ambik tahu!
ade nasik ke tak nak makan,

makanan di hidang ke tak..

huh!


so, ai pon g TESKO dan membeli belah!
plan asal: g tesko. pastu g bazar ramadhan then malam ni nak tido hotel! tamau balik! :( then sok gi keje cam biasa!
*kecil hati*

nak siap2 beli baju tidor & keje kat tesko so that sok leh gi keje dengan ceria!
biar SIDIA tercari2!
padan muka!


pas g tesko ai gi ambik langsir.
hati masih berbelah bahagi..
samada nak lari dari umah ke tak :p
tengok jam dah kul 5.45,


tetiba hati seperti tak sampai hati nak tinggal kan SIDIA :(
fikir: ape SIDIA nak makan berbuka nanti?



setelah berkata2 dengan hati,

bergaduh ngan hati sendiri,

maka,
ai mengambil keputusan,
untuk
PULANG ke pangkuan suami tercinta...

disebab kan dah lewat,

ai singgah di Bazar Ramadhan n beli lauk :)

nanti balik ai masak nasik :)


bila balik umah,
ai tengok
SIDIA ada baring di ruang tamu..
"
ele...misti tunggu ai balik laa tu"
tapi ai buat2 xperasan kan
SIDIA...
ai terus g masak nasik..

then
SIDIA tegur ai
"
dah beli lauk ke?"
sebab jam dah pukul 7 :)
ai pon buat nehen je...

tamau cakap ngan
SIDIA!
*
perang dingin dilancarkan~*

berbuka pon diam jee...
tapi
SIDIA asik ambik air anggur ai..
pastu paw ayam masak merah ai,
dia ambik ayam ai, ai ambik balik!
tanpa bercakap nih...

hehe...
kelakar kan...?

kenapa laa ai x lari je dari rumah cam bebudak remaja skarang ni yg berani lari ke Lombok tu. ai bukan nak lari jauh. kat ipoh ni gak. sok jumpa laa balik...
kenapa laa ai pikir macam2 bila ai nak lari rumah? hmm....


husband & wife gadoh tu baik :)

kasih sayang semakin erat :)

juga,
tidor malam lebih lene :)

hehehe.....


nite~


gambar kredit encik gugel

Read more...

lunch di bulan Ramadhan

 Thursday, August 19, 2010




ohh...
sungguh indah duniaku...
bila tiba Ramadhan tapi kite xleh puasa...!
huhu...
indah ke?

kalau x diserang sesungut,

indah la :)
hehe..



asal lunch time je,
ai misti ilang :p
g lunch!
McD drivee thru!
yeahh....

semasa order, bayar & ambik sila buat suara ayu dan muka konfiden seperti tidak ada apa2 yg berlaku :)
sekian terima kasih :)


this time xde geng!
kalau ade geng, kami beramei² akan keluar lunch.
tapau n makan dalam surau!
hahaha...
mengong!
seperti biasa, tukang order adalah SAYA!

ai jadi sengal begini sebab,
'dia' tu tiba pada jam 7.15pm......!
u ols bayang kan......
pukul 7 suku...!
lagi 15 menet nk berbuka...!!
haihh...
sabarrrrrr je laaa ai di bulan mulia nih..

kenapa laa ai cek awal sangat..?
kenapa laa ai x wat² xperasan tentang kehadiran dia tu..?
hmm...
and nape laaa x datang awal sket ke...
kalo x,
leh gak teman MAK makan n minom :p
hehe...



selamat mengganti puasa semuaa :)



p/s: kepada sesape yg selalu didatangi oleh sesungut,
yang maha dahsyat sakitnye, sehinggakan xleh buat apa² kerja.
hanya boleh baring terkulai layu,
sila buat pemeriksaan doktor..
mungkin ada bendasing di dalam sana :)
*nasihat berdasarkan pengalaman*
semoga belum terlambat :)


Read more...

Salam Ramadhan semua :)

 Friday, August 13, 2010

Assalamualaikum....

Ramadhan datang lagi..
Alhamdulillah sebab diberi kesempatan sekali lagi menyambut Ramadhan Al-Mubarak :)


ni adalah Ramadhan ke-2 kami suami isteri :)
juga still berdua :)


Ramadhan yg pertama dulu,
kami x rasa pon 'Ramadhan bersama'
sebab,
incik wan kan berniaga,
buka puasa pon kat pasar Ramadhan tu..
*pengalaman baru bagi saye :)*
takde makan hidang2 kat umah...
pas makan,
kemas2 barang then bergerak laa balik umah :)
dah sampai uma kene lak cuci2 segala periuk belanga yg ada :p
pastu,
2-2 membuta x hengat dunia!
penat gilossss!
sahur pon x bangun.
makan berbuka tadi tu je...
pastu sok berbuka baru makan balik :p
terawih memang x gi laaaaa! :p

agak kelam kabut rumahtangga ku sekejap...
kain baju bertimbun x basuh, x berlipat...
dengan kami baru pindah rumah nye...
barang pon x abis kemas lagi...
hmm.....


diz year,
semangat kami nak g terawih..
full terawih..!
stakat ni incik wan laa full...
saye memang xleh full la kan :(
of coz!
lgpun saye diserang demam harini :(
akibat daripada terkena hujan renyai semalam :p
hi hi hi :p

ni pon ngah tunggu time je nak bli nasik wanggey letak dalam plastik hitam bersama teh-o-ais di tengahari yg panas terik..
drive thru ok!
hahahaha....


1st day puasa,
berbuka kat umah mama :)
2nd day puasa,
ingat nak memasak...
semangat nih..
tapi,
mama ajak lagi berbuka di sana..
hmmm....
last2 semangat memasak terkubur begitu aja :p
hahahaha....

sahur?
saye ni jenis x bangun sahur...
jenisnye sblm tido tu makan siap2 :p
incik wan pon kata dia x bangun sahur..
tapi tadi saye 'tersedar' yg dia bangun sahur makan epal.....

apekah...?
memang x bangun sahur or takmau susahkan saya bangun sahur sebab saye x bersahur?
haaa....
yg tuuuu kene selidik :)


pelanggan-pelanggan ayam percik kami di Bazar Ramadhan Medan Gopeng pasti tercari2 kami kan...?
hehe...
sian u ols :p
hmm...
SMS yg diterima juga banyak bertanyakan dimana gerai kami..
hahaha...
rase sedih lak bila bgtau yg diz year kitorang x berniaga :(
pasti kalian kecewa kan...?
hehehe...
bagi ibu2 mengandung yg mengidam ayam percik incik wan tu,
maafkan kami kerna x bisa menyempurnakan hajat :p
cheeewah...!

so...
itu laa serbe sedikit sebanyak Ramadhan tahun ni :)


esok nak balik simpang 4 :)
dah lama x jumpa mak abah :p



Salam Ramadhan semuaaa :)




Read more...

tak suka

 Tuesday, August 10, 2010

kalau tak suka belog saya,
kenapa anda selalu je kesini?


kalau tak suka saya,
kenapa still nak baca diari kehidupan saya?

kalau saya ni suka menunjuk tentang apa yang saya ada,
kenapa still ambik tahu?

kalau rasa hati tu sakit,
kenapa perlu di tambah sakitnya itu?

ada saya suruh kamu datang melawat?
tak de kan?

kalau kamu tak datang pon,
saya x rugi apa² pun...

sikit pun tak :(


sudah² laa tu...
tak penat ke?


takde apa yg best pon tentang saya,
apa yg saya ada,
kamu juga ada,
tapi apa yang saya tiada,
mungkin kamu ada :)

saya tak kata saya perfect,
seperti yang di canang² kan,
tapi,
saya merancang kehidupan,
agar dia lebih teratur :)

jika apa yg kita rancang kan tu tak menjadi,
kita still ada PLAN B kan?

usaha itu tangga kejayaan,
rezeki masing²,
siapa kita untuk mempertikai?


kita hanya merancang,
Allah yang menentukan segalanya :)

ingat tu :)


Read more...

Doa Seorang Isteri

 Monday, August 9, 2010

Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan


Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu diArash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Tetapi


Ya Allah
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlan aku jalan yg terbaik untuk aku harugi segala dugaanMu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku memperbetolkan keadaanya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena


Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkou redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu


Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu


Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha

Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu


Ya Allah Tuhanku...
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang soleha
Isteri yang sentiasa dihati



Amin Ya Rabbi Allamin..

Read more...

searching for skincare product :)

 Sunday, August 8, 2010


saye tidak muda seperti dulu...


kulit perlu dijaga!


sebelum ini,
saye TAK pakai moisturizer & etc...
saye tak rajin..
lagipun, saye rase cam chemical dia kuat sangat je.....


kalau tanya "u pakai product ape ye?"
"ermm.. ntah. pakai je yg mana de kat bathroom tu. tu pon bukan hari2 :p"


tapi skang,
suka or tak suka,
kene pakai jugak!
ni untuk future gak..
nak ke umur baru 30's dah kedut2..?
saye tamau aa botox2 ni :p

mujarab ke minum2 kolagen bagai tuh..?



so, korang rasa mana skincare yg best..?
*pic curik kat encik gugel*

dior?

estee lauder?


biotherm?


clinique?




mama kata, estee lauder
makcu pon kata, estee lauder


hmmmmmmmm......






Read more...

takziah nuet :(



kepada kawan matrix ku,
anda pasti kenal gerangan nya orang ini...

*gambar curik kat fesbuk*


takziah nuar...
semoga ko tabah menghadapi ujian Allah ni :)


nuar ni kawen last year..
Oktober rasenye..
so, wife dia preggy...
last month,
aku dapat berita yg wife nuet ni masuk ICU,
sebab demam denggi...
koma :(

denggi tu denggi berdarah...
dah effect baby dah :(

masa wife nuet tu xsedar kan diri,
baby diaorang meninggal..
meninggal dalam perut...
baby tu 7month dah :(
tapi baby tu x kuar lagi...
sebab mommy nye xsedar kan?
pastu baru air ketuban pecah and baby kuar sendiri :(
mommy still xsedar lagi :(

kasihan kan?

nuet kata,
wife dia still bermurung lagi,
dalam pantang...
dah laa mereka x dok sama2..
sorang kat KL, sorang kat Johor...
weekend je baru jumpe...
hmm..

nuet,
ko kene kasi semangat kat marina tau..
kalo dia down, ko jgn down gak :(

takziah eh nuarr :(
xpe,
at least ada seseorang yg tunggu korang kat pintu syurga :)




Al-Fatihah.......


Read more...

quick hapdet.

 Friday, August 6, 2010

1.
hari ni hari jumaat.
saye pakai baju kurung g opis :)
saye puasa :)
typical zareena pasti ganti puasa last minute! :)
*bila ko nak berubah ni zareena oiii*


2.
kaki saya still sakit.
injured sebab terseliuh time g mel.aka June ritu :)
kalau solat, duduk tahiyat awal tu, mak aiiii. sakit. tapi saye tahan kan aje :)
duduk senget sket :(
so raya ni takde kasut raya.
sebab saye xleh pakai heels :(
so, pakai je laa crocs tu :(


3.
last week saye g kursus landskap :)
*so sesape nk wat landskap dengan kos murah, sila hired kitorang*
best!
kat PD :)
3 hari 2 malam
sume BEST!
de 1 je xbes....
saye n incik wan x sama bilik!
demmmmm!
tp xpe, kami bercanda di tepi pantai je :)
hi hi hi..



4.
this week saye kursus lagi,
kursus sesalur air..
kali ni kat shah alam..
kat kompleks ta.man se.ni is.lam..
tempat lawa, tp kursus x bes :(
siyes xbes!
ntah pe hapa..
xkesah aa..
asal dapat sijil,
leh renew lesen P.K.K sudah!


5.
banyak baju yg hendak di dobi!
tapi badan masih penat..
pinggang sakit :(
ingat nk cuti hari ni,
tp ada kerja yg perlu di settle :(
sy x suka tangguh² kerja!


6.
biznes saye semakin maju :)
Alhamdulillah :)



7.
ramai kawan² yg dah dapat baby, preggy n kawen :)
tahniah :)
ada juga yg dah beli rumah idaman :)
juga ada yg dah memiliki kereta idaman :)
tahniah juga kat korang...!
sayee...???
hmm...
masih di tahap lama :(
masih belum mampu memiliki rumah idaman :(
juga masih belum punya perasaan untuk memiliki kereta idaman
kerana rumah idaman saye adalah 'rumah tak mampu milik' :p
hehe...
takpe laa...
saye sedang cari mana² rumah kos rendah / sederhana..
1 tingkat.
kalau ada yg berkenan di hati,
boleh laa :)
nak lot tepi,
nanti boleh extand jadi besar :)

bila dah mempunyai fundamental yg cukup,
mungkin boleh memiliki rumah idaman :)

kereta lak, takde plan nk tukar.
sebab kereta bukan aset jangkamasa panjang..

baby?
InsyaAllah...
kalau ade rezeki dari Nya :)
kerana anak ni adalah amanah Allah..
saye takot kalau saye salah membentuk,
bila kite masih belum bersedia..
saye hanya merancang, Allah penentu segalanya..
kalau ada rezeki dalam jangka waktu ini,
saye terima :)


8.
saye sedang menyiapkan diri dengan ilmu² keibubapaan..
bersedia utk mengembang kan keluarga :)



9.
raya tahun ni pon,
tak tau lg nak balik mana dulu..
simpang 4 ke lorong sengal..
tanya incik wan dia kata memana pon bleh..
tanya saye, saye juga cakap cam tu, memana pon bleh..
hmm...
so....?


10.
next week dah puasa :)
x sabar!
saye n incik wan x wat ayam percik dah..
kami berazam nk g terawih FULL!


11.
juga x sabar nak menonton siri drama LBS :)
wahhh!
sangat teruja!
kerana saya amat menggilai novel itu 1 masa dahulu...
siap berangan nak letak nama anak SIDARATUL DURSINA!
hehe :p
*shy*


12.
rindu kat si kecik HASYA ADLEEN
da lama x jumpa...
HANNA SOFEA dah jumpa last week :)
mama crite,
hasya skang ni dah asik join mama tengok drama korea..
ala...yg banyak episod dlm cd tu..
*mama & babah mmg suka beli vcd korean movie*
kalau adik saye bli majalah E-POP dia pon nak gak 1..
macam laa pandai baca...!
tapi kan,
dia kenal tau mereka² tu :p
hehe....


13.
helikopter kawalan jauh incik wan dah rosak...
suke nyeeeeeeee :)
takde laa saye stress asik heli tu asik terbang kat saye je.......... :)



14.
ade tak sesapa yg sudi nak reka/jual mesin 'melipat kain'..?
saye sanggup beli walau berapa pon harga nya!
saye nak guna kan nya bila saye rasa saye malas nk lipat kain..



15.
langsir yg di tempah dah siap,
tapi saye xde masa lg nk g ambik!
huhu...
tahukah anda betapa bizi nyeee saye skang...?


16.
juge dah lame x balik simpang 4..! :(
bile ntah nak bagi kain baju raya kat mak, mira n intan :(
sempat ke lagi nk anta tailor?


17.
saye juga masih tiada baju raya..
theme family mentua: IJAU PUCUK PISANG
theme saye: xtahu lagi, blum fikir!
hmm.....



18.
pasni saye berkira² nk berenti kerja opis..
then nk base kat rumah je..
sebab nanti kalau ade anak
saye nk jaga sendiri..
mungkin saye still kerja ngan babah,
tp saye nk mintak sy handle dari rumah :)
takkan dia x bagi kan?
dulu saya handle dari ipoh yg production dia di Pun.cak A.lam, Sel.angor ok je :)
tp ni blum finalize lg..
baru dlm plan..
tunggu saye preggy baru di suarakan kot :)
tengok keadaan macamana...



19.
nasib baik skang ni ada drama best yg nak follow :p
kalau dulu dok gila tengok ADAM.AYA
skang ni dok ternganga tengok BENCI.BILANG.CINTA :)


20.
kat opis,
kerja baru saye skang adalah buat HR!
mak aiii...
HR tu..!!!
banyak kerja taw!
pas dah settle apa² yg patut,
kene wat MARKETING lak..
pastu taktau :p
mungkin wat trading dengan sendiri di lain kampeni :)


21.
saye merindui kawan² saye..
kepada sesiapa nk wat reunion,
sila ajak saya ye..
saye datang ke x datang, tu lain cerita!
hehehe...
xla! :p

dearies, jum kite berbuka puasa sesama lagi diz year...
jangan laa wat last minute :(



22.
saye dah kawen selama 1 Tahun 3 Bulan 5 hari....
seriously,
saye TAK rasa pon!
perasaan saye skang ni adalah seperti saye baruuuu je kawen!
betul!
macam baru je 2 bulan camtu laa...
mengapakah?



23.
nasihat kepada para Suami,
kalau balik kerja tu,
cium laa isteri,
senyum pada dia :)
bersembang kejap :)
dan peluk laa dia..
anda mungkin akan rasa diri anda tu busuk sebab seharian bekerja,
tapi,
bagi isteri anda, anda tetap wangi :)
bila para suami buat camtu,
segala stress, letih & etc lenyap begitu aja :)
saya bersyukur sebab dapat suami begitu :)



lastly,
saye perlukan doa kalian...
sila doakan saye agar berjaya dalam hidup,
doakan juga apa yg saya plan selama ni dimakbulkan Allah :)
juga doakan kesejahteraan saya sekeluarga :)








AMIN....
doakan yg terbaik utk saye!




Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP