Tiny Hand

betul² wujud atau hanya perasaan saye je? :(

 Thursday, July 8, 2010

wah..
tajuk x leh blah..
huhu..

eh korang..
nak tanya ni..

sejak 2 menjak kebelakangan ni kan...
aku ni salu je rasa cam tak bes..
*ni takde unsur² seram eh..*

bukan tak bes ape pon...
rase cam...
ntah laa...

ok laa..
camni..

kite ni sume kawan²..
aku lak jenis,
kalo leh,
cakap tu jaga aaa..
nak sound pon, kasi laa ayat² manis yg sedap di dengar..
kalau boleh, aku kurang kan cakap, takut mengguris hati kawan²..
saye sangat sayang kan kawan² saya..
pastu kalau kawan² mintak tolong,
mesti aku tolong..
tanpa rasa berat hati!

kalau aku jumpa org tu for the 1st time pon,
mesti aku x curiga kat dia,
mesti ingat dia baik hati & perasaan..
*aku pk semua org baik hati*

kata la kan,
di hati aku ni terdetik,
yang org ni cam 'sumthing' atau 'xsuka aa dia ni',
pujuk aa hati tu camne pon,
hati tetap x suka!

tapi,
kalau aku x suka seseorang tu,
aku tetap akan berkawan ngan dia :)
unless......
dia dah buat sesuatu yg keterlaluan..
CONTOH : FITNAH!


berbalik pada topik,

1. korang rasa yg kawan korang ni, suka ikot korang?
contoh: dia beli apa yg kita ada.. EXACTLY THE SAME ok!
takpun cam ala² kita punye...
kalau yg luar² xpe le...
sampai kan yg 'dalam²' pon sama!
cam takde identiti sendiri!

*kadang², kita pon ada gak barang yg sama ngan kawan kita. tp kita beli sama² or memang dah tau kite suke barang yg sama. tp yg ni lain. ada terbit perasaan di hati. kite rasa seolah² dia tiru. even kawan² yg lain pon kata yg sama*



2. korang penah tak rasa, salah sorang kawan korang sejak kawen/ bertunang/ tukar kerja lg bes/ dapat bofren baru / or pape je laa. dia da cam xleh blah?
contoh: dulu time kite kawan sesama dia jenis yg ok. tp sejak dia dah tak 'sama' ngan kite, dia jadi cam x leh blah. asik nk "fire" kite je. macam aa dia tu dah pandai sangat. juga terdetik dihati bahawasanya, 'orang' ini seperti ngah kondem hidup kite! ayat² yg digunakan cam bukan ayat yg selalu dia gunakan. cam dia da jadi org lain. cam kita dah tak kenal kawan kite tu...!!!!
eg. katala, dia dulu keje sesama. gaji kitorang lak biasa-biasa je. pastu dia blah keje tempat lain, then asik bgtau yg keje sana bes la. byk pengalaman laa. suh aku keje tempat lain gak laa. itu laa ini laa. kate aku idop di tahap yg sama je sbb keje ngan family sendiri. kata otak aku x berkembang la. cam xleh blaahh!!





3. ape korang wat bila kawan korang kutuk kawan yg lain dekat korang?
kalau kutuk gelak² xpe lee.. ni kutuk kaw kaw punye. kalau GOSSIP lain eh :p bagi kami, GOSSIP tu adalah menyampaikan berita benar yg mungkin kite taw tp kawan kite lain taktau :p hehe :p








untuk Q1 & Q2,
adakah PERASAAN itu wujud atau hanya PERASAAN SAYA semata²...?


3 comments:

Dyalycious 14 July, 2010  

bg aku, q1 & q2 tu memang ada wujud kadang2. harap2 aku tak jadi macam q1&2. ke ada gak? bgtau awal2 supaya aku ta terover n bole ubah diri ye..heheeee

q3 aku sokong. gossip adalah lain. hehehehe

ape kate nko laser beam je balik kawan camni..

.nina.z. 16 July, 2010  

ko tak laa dear..
kite ni kawan2 of coz laa kdg² mesti nak sama. xpon minat bende yg sama..
cam aku n zura,
kitorang ade je jeans levis yg sama :p walaupon bukan beli time yg sama, tp zura yg suggest..
xde issue pe pon..
ni org² yg cam xde identity, xsuggest pe pon, tetiba dah ada jugak :p

haha..
tol kan gossip itu lain..
gossip tu cam haritu :p
hahaha...

aku malas aa laser...
biar laa aku memendam rasa..
korang baca post luahan hati aku pon dah syukur :p

hehe...

Dhiya 17 July, 2010  

aku bace je..tapi agak lambat skits...dok rumah org susah skits nak online....sorry tau...

a'ah..yg gossip aritu lain..hehehe

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP