Tiny Hand

saye suke kerja saye :) anda bagaimana..?

 Friday, June 25, 2010

asal jumpa saye je, orang mesti nak tanye saye..

"weh, ko keje mana skang?"
takpun
"ko keje ape ha?"

aganya mereka sume mushkil kot budak ni keje ape...
tengok muka cam xde perasaan..
nak teka pon taktau nk teka ape..
nak kata muka doktor, hmm... takde langsung...
stewardess?? *wahh.cita2 saye masa darjah 2 tu :)* mimpi laa kau!
lecturer..??? err..... tak kot..

haha...
dan saye dgn tensen nye jawab begini..

"aku keje ngan bapa aku jeeerrr"

huhu..
saye ni seperti tiada cita2 kan..?
pas graduate, tros keje ngan bapak..
tak gi interview mana2 pon :p
x terdedah ngan dunia luar pon..
tak rasa pon kerja tempat lain..

*masa kecik2 dulu, saye berangan2 nak keje kat bangunan besar :) cam hospital ke, menara tabung haji ke, hotel ke :p*

tapi, masa saye praktikal dulu, saye praktikel kat Ho-tel Syu-en, I-poh :)
memang laa bess..
kene pakai lelawa..
kene mekap..
kena pakai heels..
kene maintain cun sepanjang masa..
kene senyum sepanjang masa..
kene bersuara lunak masa menjawab telefon..
kene 'layan' customer yg 'gatai'
ohhh.....
tapi...
cukup laaa 3 bulan!!!!
xsanggup..

tu sume x kena ngan jiwa saye :(

saye tak suka pakai heels..
saye tak suka pakai mekap :(
saye tak suke nak layan customer yg suka macam2..
ajak makan laa. g tgk wayang la... pe laa..
hello..... ingat i ni apa..???!!
RIMAS!!


pas graduate, tahun 2006, saye join company BAPAK saye :)
company contractor class D je time tu :)
walopon saye ade degree, tp sy blur..!!
hehe...

memula, BOSS letak saye kat akaun dept...
saye cam... arghh...!!
ape nak wat ni? dah laa x blaja akaun kat U dulu. ni nk guna system UBS lagi ni. i dunno sepatah haram! akaun pon masa SPM je dulu...
so, i take it as a challenge!!!
4 bulan... saye dah mampu handle full set off accounts :) siap Payroll skali :)
then i dah feel comfortable kat account department :)
kacang je rupanya! :)

then masuk 5th month,
BOSS tukarkan saye ke sales & marketing department..
aiseh...
ni yg aku lemah ni..!!
saye x suka kerja ni..!!!!!!
xsuka jumpa orang..
and tau2 je laa para-para kontraktor ni camne kan..?
ajak g minom laa, cerita itu laa ini laa..
ade tu ajak g karok, sms tengah2 malam.
eh...i x cakap/keluar dengan org x kenal ok!!!

hmm..
tu blom J*R lg..
ajak g tgk wayang laa pe laa...
kadang2 tu saje je nyusahkan aku, kate je ada problem ngan ongoing project, suh dtg office dia. tapii...????
huh..serabut!!
emosi je time tu..!
lama tau i suffer dok department ni :(
almost 1 1/2 year i kene wat sales!!!!!
oh....
sungguh x suka..!!
walopon i dapat komisyen ribu-riban *cukup aa utk shopping & belanja kawen :p*
tp saye x dapat kepuasan dalam bekerja!!
cheewahh..

then BOSS letak i kat project department lak :p
i kire cam assistant QS aa lebey kureng :p
tp time tu QS x masok lg. report duty lg 2 bulan kot..
so i kena jaga projek plak!
haa..
ambik kau...
nak sangat dok office kan??
haa..
kira aaa besi, simen sume tu..
dari i xtau apa2...
skang tau laa sket2 :)
memula jaga project signboard PLUS..
sepanjang highway ELITE tu nye signboard kena tukar..
so i kene wat claim & report utk di submit ke PLUS la kirenye..
huh...
sungguh mencabar....!
dan paling mencabar,
jaga projek Parapet Railing kat Jalan Duta tu...
blurr abiss..
macam consultant tu nak..
jangan harap nak balik on the dot! :(
jangan harap nak save kertas :p
hehe..asik membazir je :)

pas QS masuk. then i dah hand over kerja kat dia,
i ditugaskan pulak utk jaga 1 projek lain..
under company lain yg BOSS tubuhkan..
*err...atas nama i :p TQ BOSS*
Projek Buat THERMOPLASTIC...
thermoplastic adalah bahan untuk mengecat garisan jalan tu ye kawan2..
yang kaler putih n kuning tu :)
saye buat itu laa :)
dah laa kilang nye kat Pun-cak Alam, Selangor...
i lak takde sana..
i ada kat ipoh...
i jaga dari jauh..
huh..
cuba bayang kan..
korang wat projek yg bukan di depan mata untuk dipantau...
MENCABAR KAN..???!!!
projek Thermoplastic ni start October 2009 till now..
i yg jaga production dia..
purchasing, sales, accounts, delivery, payroll, stocks sume laaaaa...
*tapi di pantau oleh BOSS*
memangggggggggg sangat sebok!!!

pekerja i sume BANGLA. 1 je indian supervisor :)
si supervisor tu lak 1 hal. asik mabuk je. hampeh tol!
ngan aku2 skali penin kalo dia mabuk!
hehe...
senang dowh keje aku ade dorang nih!

and yang paling i suka adalah PROJEK THERMOPLASTIC ni..
saye suka wat ADMIN & MANAGEMENT rupanya :)
PASSION :)
i comfortable & in a comfort zone :)
hehe....

sekarang baru i rasa kepuasan bekerja..
sebab.... i yang buat sume..
ikot suka aku laa nak wat apa...!
orang kene dengar cakap aku..!
haha...
ikot suka aku laa nak wat gaji bila...
agak2 duit tak cukup dalam bank nak bayar gaji,
aku lepas kan gaji aku sorang dulu...
hahahaha....
best2 :p
pastu kalo aku nak cuti, aku isik laa borang. nanti BOSS sign laa...
kalo aku cuti x isi borang, cam EL..
nanti dah dtg kerja i wat2 laaa lupa..
so cutiku banyakkkkkkkkkkkk laaa :)
haha..
sukati aku aa..
kan kampeni BAPAK aku!

cuma few days back, BOSS suh orang lain wat keje yg i wat ni...
dia kata dia ada keje lain utk i buat...
and sampai skarang,
i taktau ape kerja i pasni...
& i have no idea at all!

kalau BOSS suh wat SALES,
i RESIGN k!!!!!!! *poyo aa kau*

tapi kan,
walopon ni kampeni BAPAK ai,
i tak laa plak datang ikot suka ati i..
i still punch card..
balik pon i ikut time :)
i tak ponteng kerja :)
haa...
baik kann saye nii???!!!

walopon sepressure mane pon BOSS kasi i,
*Boss memang suka pressure i! kadang2 dia marah org lain, i gak yg kena*
i tetap setia ngan company ni :)
dalam hati je memberontak nk kerja tempat lain,
tp sebenarnya,
di sini lah tempat i :)
i tak sampai hati nak tinggal kan BOSS..
hehe :p *emosi*

hmm...
korang rase kan,
ape kerja yg BOSS nak kasi haa..????
rase cam dah xleh rotate dah. sume dept i dah masuk :p
leh tak mintak naik gaji..???!!
huhu...


Read more...

Congrates, Sis!

 Tuesday, June 22, 2010




saye nak ucapkan tahniah kat adik² saye..

mereka tak lama lagi nak masuk U :)


sorang kat

kampus DUNG-UN :)

Course: Pengurusan Operasi


&


sorang lagi kat

of coz laa kat GAM-BANG..

Course: Pengurusan Projek

ko nih, suka dok pahang ye..?

kawen org pahang tau nanti :)



so, adik² ku..

GOOD LUCK :)



Read more...

A.W.A.Y ~

 Friday, June 4, 2010



will be
A.W.A.Y for A WEEK

:)



hehhe...

ape ke lagi..?




HANIMUN AAA...
hehe..
*hanimun beramai²
*





rindu sangat sama incik wan :(
seperti biasa dia OUTSTATION :(
jumpa sok eh sayang :)


Read more...

Erk..! CROCS.

 Tuesday, June 1, 2010


SAYE JUMPA PIC NI KAT FESBUK...



SAYE TROS TGK BALIK LOGO CROCS NI KAT KASUT SAYA..



ERR...

CAMNE NI...??




HAIH...

:(











TAK SUKA LAA CAMNI!!!!!



Read more...

MISI Bantuan Kemanusiaan ke GAZA

semalam saye dok tgk astro awani ngan incik wan,
pasal misi menyelamat ni laa..


kan kapal2 dorang tu suma Isra-eel serang..


incik wan tengok berita tu dengan penuh emosi..
habis dia memaki hamun ISra-eel tu....
saye lak dok sebok packing2 foot detox yg org order :p


saye ni kalo pekembangan terkini agak lambat sket nk ambik tahu,
pastu macam x paham..
sib baik laaaaa incik wan sudi cerita balik kalo saye tanya :)


hmm...
semoga ALLAH membantu orang² di sana..
amin....


incik wan cam nak join jumaat ni kat MASJID TABUNG HAJI..
ada solat hajat kot..
xpasti..
*seee....saye ni x peka terhadap isu² semasa*


teringat 1++ bulan lepas,
incik wan pernah tanya saya,


"sayang, kalo laa ada misi hantar bantuan ke GAZA, kalo saya nk join, awak kasi x..?"
" syahid tau yanggg :)"
*sambil senyum :) + tenang + lain macam*


saye lak yg tahu incik wan ni memang suka benda² camni pon berkata,
*tanpa mengetahui risiko nya*


"boleh.. kalo tu yg buat awak happy , gi la"
*cakap dengan hati yg ikhlas + suci + redha + senyum :)*





sekarangggg.....




saye berfikir,
kalo laa incik wan pergi betul²,
join NGO tu,


agaknya,
apa perasaan saye skarang..?






Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP