Tiny Hand

kenapa aku rase ko skang ni cam hek eleh haa..?

 Monday, May 31, 2010

siyes..
pesal ko sejak 2 menjak ni..?



aku rasa ko cam x leh blah!

aku cam kadang2 menyampah pon ada..
walopon ko x wat salah ngan aku!
tp hati aku ni asik kata
"ee..xleh blah aa ko skang!"

pesal..?

yee..
aku tau ko x wat salah pape pon ngan aku,
tp hati aku ni dah cam x berapa bekenan..
ko cam da lain skang ni..
kadang2 annoying TAU..


SORRY TO SAY LAA YEEE


tapi...
haih...

ko memang xleh blah skang :p
tak tau pasal pe..*
*CAM HEK ELEH*


sorry aa eh..
hehe....





P/S:kepada anda yg membaca entri ni, sila jangan tanya saya siapa gerangan nye ye :)


Read more...

MAKK...shahir kite juara AF 8 :)

 Saturday, May 22, 2010

hehehe....


saye nak jerit...

"MAKKKKK.....SHAHIR KITE YG HENSEM LAGI COMEL MENANG..!"

saye n mak (MIL) suke shahir :p
hensem,
comel,
marveles~



kan mak kan...?





p/s: bile dorang announce shahir menang, incik wan leh ckp cmni "alaa.. x tekejut pon"
dah laa x pueh hati ngan shahir sebab dapat jumpa ROZITA CHE WAN...
hmmm....
x abis2 ngan RCW dia tu :(

Read more...

Happy Birthday MAMA :)

 Thursday, May 20, 2010

hehe..
bestday saye n bestday mama beza sehari je :)

HAPPY BESDAY TO ME~
&
HAPPY BESTDAY MAMA!
saye 19 May & mama 20 May :)



tak lupa juga heppy belated bestday to my sis on 15th May :)

so family saye,
yang perempuan sume bulan May..
kami kongsi 1 kek :p
*kedekut*



* * *



dah 2 years sambut ngan hubby,
last year siap saye leh lupe lg bestday saye..
sebab 17th May reception kat umah incik wan,
so on the 19th tepat 12.00am berderu2 sms masuk..
pelik gak laa...
sape sms memalam ni..
bebunyiiii je tepon tu...
dah laa time tu baru sampai umah from simpang 4 :p
owh..
rupenye kawan2 kesayangan saye wish :)
hubby lak wish sebelum tido :)
walopon lambat,
tapi.......
isk...
sangat best :p
almaklom laaa....
penganten baru :p
hehe...

this year lak...
agak kelam kabut juge..
sebab sebelah malam nye,
kene g dinner smart partnership pe ntah..
kat DEWAN TAN SRI MAHFOZ KHALID, JKR KL...
kene rush la. dengan keje lagi bertimbun :p
hmm...
rosak program incik wan :p
so...
no celebration or surprises ON THE DAY :p

hanya wish & doa dari incik wan :)

bagi saye,
xperlu laa kek ke celebrate besar2..
just hubby ingat, n wish je pon dah ok :)
kawan2 wish :)
saye terharu :)
banyak giler wishes saye dapat...
kepada cik dhiya, saye sangat terharu :)

yang paling best nye,
almost yg wish saye tu,
suh saye dapat baby cecepat :p
isk..
kome ni..
ce bg aku hanimun pepueh dulu..
ni nanti kalo memalam baby bangun nak susu,
bukan kome kene bangunn...
AKAKKKKK JUGAKKK! :p

hehe...
neway...
thanx for all the wishes :)
saye sangat suke :)




semoga apa yang saya hajat & impikan akan dimakbulkan ALLAH :)
aminnn.....




*SAYANG KORANG SUME*

Read more...

kajian tarikh lahir di fesbuk (lagi)

 Tuesday, May 18, 2010

aku da tade mood nk keje!
nak balik leh x..?

bile ntah aku leh wat kampeni ni cam bapak aku yg punya..!!!!!????

boring²,
main kuiz di fesbuk...



SIFAT MENGIKUT BULAN ISLAM



Anda Lahir Pada: Sabtu, 18, Syaaban, 1404 Hijrah

PERILAKU BERDASARKAN TARIKH LAHIR ISLAM :

SYAABAN

Perwatakannya baik. Hidupnya selamat dan rezekinya tidak putus-putus. Sewaktu kecilnya dia mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. Kelakuannya baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang padanya. Masa dewasanya dia akan berjaya dalam segala kerjayanya danmudah mendapat rezeki.




ALHAMDULILLAH JIKA REZEKI SAYA MURAH :)
AMIN....
TERIMA KASIH YA ALLAH :)

Read more...

Foot Detox Patches :)

 Monday, May 17, 2010






ohh...
xsangka...
mendapat sambutan yang hangat :)

ALHAMDULILLAH :)


500 pcs terjual dalam masa 3 hari..????
aku ambik stock pon utk makcik2 sedara mara aku :p
last2...
x cukup :p
hahaha....

skang ngah tunggu next batch :) any orders..?



ok2..
ni aku wat review sket yg kitorang dok pakai...

*sebelum*



*semasa*kaki incik wan*



*semasa*kaki saye*



*toksin kaki kanan saye*



*toksin kaki kiri saye*




*toksin kaki2 saye*


*euww*





saye dah cube :)
anda bile lagi..????

Read more...

tagged by cik dilla :) layannnn.... *kawan2, sila buat jika di tag yee...*

 Friday, May 14, 2010



boss takde..

layann kan jap tag si dilla ni..
hehehe...


RULES :

i)select the 8th photo on your facebook profile

ii)post it along with the story about the photo




hmm......


pic ni...????!!
ape den nak cito...?

ok²
pic ni di hapload oleh anak² sepupu saya yg umurnya muda 3 4 tahun je dari saya..
ntah mana mereka dapat pon tak tahu lah..
saya tahu saya comel,
tp korang jangan aaa menyebarkan nya di internet..
ni hak cipta terpelihara tau :p
habis sume pic² lama we all dorang ni scan then hapload..
ciss..
sib baik pic2 ai yang-agak-tak-comel tu korang x hapload...



mungkin time ni saya berumur 2 tahun++
bila kawan² saya tgk pic saya yg comel ni,
mereka kata,
"dulu idong ko kemek je cam kitorang gak ye"
hmmm...
isu hidung memang korang suka kan..???

ermm...
lagi ape ye..?
saye pon tak tahu sape yg snap pic ni..
mungkin mama :)

rumah ni di cheras :)

time ni saya menjadi kesayangan :)
hehehe....




then, anda di tag ye :)
1. cik dya
2. cik jay
3. cik arl
4. puan wanie halil
5. puan pida
6. cik aimi az
7. puan farah-syeefa
8. cik puan shil-ghaz
9. cik puan ana-cherrie

Read more...

bz....bz...bz...lagi bz..... x abes2 bizi :(


saya sangat sebok!
x abes² kerja yang datang...!
pas 1-1 datang..
siap 1 datang lagi...
x siap lagi pon kerja datang ...

huh..
stresss!

dah laa bz..

incik wan lak takde...!


kejap ade, kejap takde...
takde 4 hari,
ada 3 hari...
ada 2 hari,
takde 5 hari :(

banyak takde dari ada :(
bile ntah nak rasa awak ada umah hari² :(
bz bebeno :(



yang 2 3 hari tu laa nk g kenduri nyeee, itu laa ini laaa...
rase cam da lama sangat x berehat :(
badan pon penat :(

sayanggg....
jom g hanimun.....
tp...
leh ke saye cuti :(
awak pon bzzzzzzzz je...

awak berenti keje aa...
bia saye yg keje..
at least saye balik umah awak ada :)





leh ciom ketiak awak :p
ahahahahaa....











yang sebenarnye saye rindu kan SI DIA :(

Read more...

Kajian Bulan Lahir On Facebook

 Wednesday, May 12, 2010


aku bosan..

rase cam x surut2 document atas meja ni..

aku rase dah pulun habis²an wat keje,
TAPI adeeee jee banyak kertas2 ni :(

adehh...

bosan aaa...

main jap kuiz kat FB ni :p

~lama dah x main :p~
layannn kan ajeeeeee....
FB lak cam bosan je...
ne ntah kawan² ku yg lain...

sonyap jee....



KUIZ 1
Sifat Bulan Lahir untuk bulan Mei ialah:

[][] Keras hati & degil. *ye. saye sangat degil! sib baik incik wan pandai handle :)*
[][] Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
*yg ni x pasti :p*mungkin bermotivasi tinggi utk bersopping!*
[][] Pemikiran yang tajam. *bermaksud tidak mudah lupa ke?*
[][] Mudah marah apabila tidak dikawal. *ye betul! kalau ngah angin kus² tu, tau² je la :p*
[][] Pandai menarik hati & perhatian orang lain . *saye menarik tertarik d boom incik wan je :p*
[][] Perasaan yang amat mendalam. *means emosi terlampau kah..?*
[][] Cantik dari segi mental & fizikal. *ehem....masehhh*
[][] Tidak perlu dimotivasikan.
*kadang² perlu juge :(*
[][] Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain. *hhmmmm*
[][] Mudah dipujuk. *haah.. yang ni incik wan taktau :p*jangan bagitau dia*
[][] Bersikap sistematik (otak kiri). *sistematik tu camne..?*
[][] Suka berangan. *yeahhhhhhhh....of coz!*
[][] Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu. *no komen*
[][] Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. *sakit pe kat telinga n leher..?*
[][] Daya khayalan yang tinggi. *saye juga suka berkhayal :p*
[][] Permikiran yang tajam. *yg ni camne lak? maksud..?*
[][] Pandai berdebat. *tak betul!*
[][] Fizikal yang baik. *mungkin :)*
[][] Kelemahan sistem pernafasan. *yeeeeeeeee.... saya ada asma :(*
[][] Suka sastera, seni & muzik serta melancong. *ermmmm.... x jugak. saye x minat nk tgk channel V pon!*
[][] Tidak berapa suka duduk di rumah. *saye suke dok umah makan tido :)*
[][] Tidak boleh duduk diam. *kalau duduk mesti nk gerak2 kaki. camtu eh...?*
[][] Tidak punya ramai anak. *x pasti :p x try lagi :p* muahahaha*
[][] Rajin dan bersemangat tinggi. *yeahhhhhhhhhh...rajin aa sangat!*
[][] Agak boros. *hahaha...x bleh disangkal lagi :)*bukan 'agak', 'memang pon'*



huh... bila nak kul 5.30 ni.. aku nak balik....nak g ipoh parade bli henbeg untuk hasya :) lama dah x g shopping ngan dia :p

Read more...

Selamat Hari Ibu to MAMA & MAK :)

 Sunday, May 9, 2010





sebenarnye mother's day ni bilee..?
aku rasa tetiap tahun lain2 tarikh nye...?

bulan MAY = bankrupt month..
sebab..

1. mothers day bulan ni..
2. teachers day pon bulan ni..
3. my wedding anniversary @ 1 May
4. bestday mama @ 20 May
5. bestday my sis(s) @ 15 May
6. betday aku juge @ 19 May

hmm.....
sape yg bankrupt..?
Babah kot~
hahahaha.....


***



to : MAMA

*saye ikot muke siapa?*


selamat hari ibu:)

maseh sebab melahirkan saya ke dunia ini :)
terima kasih sebab bagi saya nama ZAREENA a.k.a NINA
(walaupon mase kecik2 dulu saya x suka nama zareena tu sebab dorang salu ejek2 saye)
terima kasih sebab bagi saye CANTIK :)
maseh kerna sudi melayan 'moody' saye :(
maseh sebab sekolah kan saya 'jauh2'
maseh sbb sudi amik/hantar saya ke bus station / railway station bila saya nk g berfoya2 :p
terima kasih sebab kahwin kan saya dengan lelaki pilihan hati saye :)
terima kasih sebab buat kan baju raya saya :)
terima kasih for all d sponsorships :p
terima kasih sebab salu teman kan saya shopping..
terima kasih sebab salu blanje saya masa saye ngah sengkek..
terima kasih sebab kasi saya kuali, pisau, bekas simpan beras, cadar, bantal, sofa bed, toto, tv n etc masa saya pindah umah baru :)
maseh sebab kasi saya drive BMW :)
terima kasih sebab salu bising2 suh saya basuh kain yg bertimbun tu :p
maseh sebab kasi saya tumpang bermalam di rumah di kala suami keluar daerah :)
maseh sebab masak kan saya (sampai sekarang) sbb saya terlalu malas untuk memasak :(
maseh kerana jaga saya bila saya demam / periodpain...
terima kasih untuk semua...

dan MAAF kan saya untuk semua kesalahan yg saya pernah buat~

SAYANG MAMA.......................



to: MAK :)

*incik wan ikot muke siapa?*


selamat hari ibu...

maseh sebab sudi terima saya sebagai menantu :)
maseh sebab salu masak kan untuk saya makanan yg sedap2 :)
maseh sebab sudi cium pipi saya tiap kali saya pulang ke sana :)
terima kasih sebab x marah saya sebab saya x pandai masak :)
maseh sebab sudi kasi saya menyibuk kat dapor walaupon tak tau ape yg perlu di buat :)
maseh sebab kasi bilik depan tu kat kami :) hehehe...
terima kasih sebab x marah sebab kami salu sangat tak balik sana :(
terima kasih sbb x bising2/bg pressure kat kitorang sbb x puas2 honeymoon lg. walaupon tau mak nak sangat cucu :p
terima kasih utk semua....

dan MAAF kan saya untuk semua kesalahan yg saya pernah buat~

SAYANG MAK.......................






HAPPY MOTHER'S DAY MUM(S)

Read more...

Foot detox Patches

 Wednesday, May 5, 2010

assalamualaikummmmmmmmmm.......






fuhh...fuhhh...ffuuuhhh *aksi meniup habuk*
berhabuk dahhh belog aku ni yee...

sebenarnya banyak nak cite a.k.a story de morie...
tapi...
al^mak^luml^aaa....
ai ni bz orangnyee...
kat opis jadi CEO... *perasan*
kat umah jadi MEM..
skang ni je ai jadi BUJANG :)

hubby ai takde laa yangg...
gi melaka..

hmm...
asik kene tinggai je kann..?
dari stat kawen sampai laaaaaaaaaaa dah 1 tahun kawen...

haa...
nanti ai hapdet pasal sume2 ni eh....
*ade ke orang nak baca? ke membebel sorang2?*

****

*ok. balik pada asal*

merujuk kepada perkara di atas,
adalah dimaklum kan bahawa saya,
CIK NINA ada menjual........
FOOT DETOX PATCHES

~gambo credit encik gugel~


penah dengar x..?
ala...
yang nak buang toksin dalam badan tu.....

yang tempek kat tapak kaki time tido,
then sok pagi bukak,
n badan akan rasa lebih ringan :)

~gambo credit encik gugel~


cik nina & incik wan juga pakai..
incik wan sangat suka pakai..
dia kata, kaki ringan pas bangun tido :)

seelok2 nye pakai 5 hari berturut2..
then 2 hari cuti,
then sambung..
tengok laa perubahan nya..

memula pakai misti aaa hitam-pekat-likat-lagi melekat!
*cik nina agak geli*
tapi lelama, color dia x laa cam memula pakai....

try aaa~

~gambo credit encik gugel~
*cara-cara pakai*



so,
kalo korang nk try,
leh laa order :)
HARGA RM0.80 je...
untuk sekeping..
exclude postage yee :)

nak order leh PM kat fesbuk or email or sms or pape je laa....
he he he...


AMARAN:
PESAKIT KRONIK JANGAN PAKAI.
*jantung, kidney, diabetis, etc*
TIADA JAMINAN!
JUGA IBU MENGANDUNG!





p/s: kat mama pon cik nina jual :p
setakat ni ALHAMDULILLAH, ramai yg order pas try pakai sekali :)
*repeat order taw
*



nanti cik nina wat review pasal ni ye...
we all laa yang pakai :p


ni sticky post, sila scroll ke bawah jika mahu ke topik lain :) TQ

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP