Tiny Hand

pergi kedai baju mesti laa nak carik baju.. takkan nak beli rumah kot!

 Tuesday, March 2, 2010


pantang tol pn.nina kalo g memana kedai esp g kedai jual kain or baju or ape saje laaa...

then the sales girl tanye "cari ape kak?"
owhhh..
misti laa cari baju!!!!! (kalo g kedai baju laaaa)

cam tadi pn.nina & incik wan g jenjalan kat GM (kedai yg seberang sana tu) sambil tgk2 baju kurung yg belambak itu :)
then masuk 1 kedai ni...
"cari ape kak?"
huh!
misti laa carik baju dik oii.. takkan carik sabun cuci jamban kot!
"cari baju leeeee"
"cari baju pe kak?"
aduhai. masalahnyee, pn.nina pon taktau baju pe nak bli ni..! duit pon takde. saje nk cuci mata!
"xpe2 bagi saya tgk2 dulu"
nak je pn.nina cakap "bagi saya sari selai"
huhu..
sungguh irritating!



tak tau laa nape pn.nina tensen sgt dgn soklan2 cam tu..
kadang2 rasa ok je..
kadang2 rasa x suka betol bila org tanya camtu!

pastu bile kite tgk2 baju tu, ade yang membontoti kite kemana saja pergi!
kalo incik wan yg ikot x pe laa gak...
kadang2 tu pn.nina saje je jalan pusing2 situ banyak kali sampai orang tu cam malas nak ikot pn.nina dah!
eee...
rimas ok!
nak tgk baju pon rasa terganggu!
tunggu diam2 tak payah ikot leh x..!
kalo pn.nina nak apa2 nanti pn nina panggil laaa!


then pn.nina bising2 kat incik wan,
xsuka laa org tanya camtu..
dah kite g kedai baju, misti laa nak cari baju..!
hmmm...
dan ini yg incik wan jawab...

"len kali jgn jawab camtu. org tu tanya baik2 kan..? diam je laa. nanti org ingat kite ni kurang ajar lak! mase awak jual ayam dulu pon awak tanye gak kan kat kakak tu, 'nak ayam kak?' misti laa akak tu nak beli ayam, kalo die nak beli jagung die x la gi gerai kite"

ye tak ye gak kan...?
hehehe...
haaaa...
padan muka aku!



sekian, terima kasih..
saye nak masuk tido,
incik wan dah tejerit2 panggil ai :)
nyte!


3 comments:

~farahsyeefa~ 03 March, 2010  

agreed! tak suka org ikut. kang dr nk beli terus takde mood nak beli. tapi kalau betul2 nk tnya, takde plak org yg dicari,...hihi.

~hAtT_beckHam~ 05 March, 2010  

sabar je pn nina.. dah mmg gitu.. staff tu dah dibayar gaji untuk bagi services kat customer.. kalau dia tak ikut.. nanti bos dia x bagi gaji plak..

.nina.z. 05 March, 2010  

tu laaa..
dah memang keje dia kan..?

ikot salah, tak ikot salah..

time kite nak bli, x plak nak layan,
time taknak bli, bagus lak servis..

hehe :p

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP