Tiny Hand

upside-down

 Tuesday, March 30, 2010




*ʎǝqǝl pǝʇıɔxǝ*


(: ıuıs ʇɐʞ ʞɔılɔ
'nɐʇ ʞɐu olɐʞ
˙˙ıɥıɥ

(: ɥɥɥǝǝ ɥǝsɐɯ
(: ɹɐɾɐ ƃʎ lılɐɥ ǝıuɐʍ
(: ıu ʞılɐqɹǝʇ uɐsılnʇ sılnʇ ıɐpuɐd ɥɐp ɐʎɐs










Read more...

pergi melawat kawan yg b aru melahirkan baby gurl di taman seri intan, simpang empat , hutan melintang, PERAK

 Sunday, March 28, 2010

tengah hari td,
saya bersama incik wan pergi melawat kawan nya,
dimana isteri beliau selamat melahirkan baby gurl pada bulan lepas..
isteri beliau hanya perlu berpantang selama 3 hari je lg..
selepas itu...
MERDEKA!

mendengarkan pengalaman bersalin beliau,
tiba2 saya dilanda ketakutan...

kawan2,
selama ini saya memang ingin mengandung & melahirkan,
tetapi selepas saya mempunyai perasaan begitu,
tiba2 saya di'pengalaman' kan dengan cerita kawan2 yg sudah melalui fasa itu :(

mereka semua mempunyai masalah ketika mengandung..
high blood pressure la, masuk ward sbb x cukup air laa, morning sickness teruk sangat (sampai masuk ward), bleeding laa, kene cabot gigi laa..
ada tu, bila dah terkena HBP sampaikan nk berjalan g toilet pon bleh naik temperature nya!

saya sangat takot okk!
baru je ada perasaan mahu melahirkan anak,
tetiba saya di sogok kan cerita sebegini,
saya amat takot :(

yee...
saya tahu tak semua orang sama pengalaman nya..
tp 2 dari 10 sahaja yang tiada masalah..

saya ni dah laa suka sakit..
saya tak suka!
nanti kalo da preggie,
misti saya asik MC..
saya adalah pekerja yg x suka ambik MC ok..
then kalo saya asik MC je,
nanti camne ngan kerja2 saya di pejabat tu..?
hmm...

isteri kepada incik wan tu bercerita lg..
dia sakit nak bersalin dalam 12 jam jugak laa...
masa bertarung nyawa utk melahirkan baby tu,
suami tak dibenar kan masuk...
beliau sangat takot..
dah laa sakit..
then, ramai dlm labour room tu,
mereka hanya dipisahkan dengan TIRAI saja..
so, bleh dengar jerit pekik terlolong sume orang..
then, bila nak beranak tu beliau cerita lagi,
doktor masuk kan tangan kat saluran peranakan nk bagi dia buka besarrr lg..
then kena toreh lg...
adoiii...
ohhh.......
sanggup kah saya...?

dan beliau mengatakan bahawa beliau "MACAM FOBIA" bila saya tanya bila agak2 nya utk 2nd baby...


saya tahu memang pengalaman mengandng & melahirkan itu sangat indah...
sebab itu saya juga teringin sekali merasainya...
tapii...
itulah~

adakah saya sudah betul2 bersedia untuk itu semua..?
YA ALLAH..........

semua hospital begitu ke..?

atau sememangnya saye ni PENAKUT..?

kadang² terasa konpius dengan diri sendiri :(

mungkin kena melalui PENGALAMAN itu sendiri.................



kalian doakan saya yee...

Read more...

blog ini sudah di private kan.....

 Thursday, March 25, 2010

Read more...

i hate being alone :(

 Wednesday, March 24, 2010



he's outstation AGAIN :(
i hate being alone~
but i have to!

bila incik wan takde ni,
pn.nina cam KOSONG~
sorang2...!
pn.nina x puas bermanja ngan incik wan lg :(
kalo dia takde, terasa kehilangan :(


makan sorang² :(

tido sorang² :(


mandi sorang² :(
opppsss.... :p ~tipu je


tengok tv sorang² :(


hmmmm..
sume pon sorang2 :(


p/s: dok sorang2 ni takot lak bile tgk nenek kebaya :( serammm......
pic credit to google&yahoo


Read more...

life*update~

 Sunday, March 14, 2010


dah lama x hapdet pasal projek terbaru pn.nina..
projek laa sangat :p
hahaha...


1. pn.nina baru je selesai buat guest book untuk majlis bakal pengantin :)
nanti sesape nak kawen n tehengen nak de guest book, leh laa suh pn.nina buat :)
~x laaa lawa mana. sket2 tu leh laa :) sesape yg fussy tu, harap jgn laa order ye~
i like that bulu2 :p
i like the blink2 n diamond2 :)
hehehe...



2. pn.nina kawen lagi skali tadi :)
hehe..
kali ni ngan org lain plak :p
hahaha....

bukan kawen bebetul..
pakai baju peganten je..
~nanti update lain~
tolong jadi model tak dibayar je tadi :)
tolong kawan2 :)
bagi support laaa :)
tapi syok gak jadi model ni ye..
rase cam model bebetul lak :p
padahal gamble je :p
incik wan siap datang teman lagi..
semangat tol...
ala2 pn.nina datang@bawak MANAGER laa :p
~incik wan kata pn.nina xde seri penganten~
hahaha...
tp kan..
siyes talking laa kan..
sume baju2 & pelamin dia sume lelawa..
kalo laa pn.nina tak kawen lagi,
memang suh si zaid ni laa yg buat baju, pelamin sume!
siyes~


3. pn.nina dah jumpa kawan pn.nina masa pn.nina tinggal kat subang jaya dulu :)
sume jumpa dlm facebook :)
~pn.nina bkn ingat sangat sume. de certain2 je. xsampai 10 org kot yg still dlm ingatan~
yg terbaru skali jumpa Puan Liyana Ferdaus :)
dah kawen da pon. comeyy gile baby dia!
isk...
dah dekat 10 years x jumpa..
pn.nina pindah ipoh, dia pon migrate gi australia :)
huhu...
xsangkeee lak leh jumpa blk :)



ok laaa..
nak tido..
sok subuh2 sipi'e dah nk g umah zura..
nak tgk muaz lafaz nikah.
brape kali agaknye yee..
skali je kot~


nyte~

Read more...

pergi kedai baju mesti laa nak carik baju.. takkan nak beli rumah kot!

 Tuesday, March 2, 2010


pantang tol pn.nina kalo g memana kedai esp g kedai jual kain or baju or ape saje laaa...

then the sales girl tanye "cari ape kak?"
owhhh..
misti laa cari baju!!!!! (kalo g kedai baju laaaa)

cam tadi pn.nina & incik wan g jenjalan kat GM (kedai yg seberang sana tu) sambil tgk2 baju kurung yg belambak itu :)
then masuk 1 kedai ni...
"cari ape kak?"
huh!
misti laa carik baju dik oii.. takkan carik sabun cuci jamban kot!
"cari baju leeeee"
"cari baju pe kak?"
aduhai. masalahnyee, pn.nina pon taktau baju pe nak bli ni..! duit pon takde. saje nk cuci mata!
"xpe2 bagi saya tgk2 dulu"
nak je pn.nina cakap "bagi saya sari selai"
huhu..
sungguh irritating!



tak tau laa nape pn.nina tensen sgt dgn soklan2 cam tu..
kadang2 rasa ok je..
kadang2 rasa x suka betol bila org tanya camtu!

pastu bile kite tgk2 baju tu, ade yang membontoti kite kemana saja pergi!
kalo incik wan yg ikot x pe laa gak...
kadang2 tu pn.nina saje je jalan pusing2 situ banyak kali sampai orang tu cam malas nak ikot pn.nina dah!
eee...
rimas ok!
nak tgk baju pon rasa terganggu!
tunggu diam2 tak payah ikot leh x..!
kalo pn.nina nak apa2 nanti pn nina panggil laaa!


then pn.nina bising2 kat incik wan,
xsuka laa org tanya camtu..
dah kite g kedai baju, misti laa nak cari baju..!
hmmm...
dan ini yg incik wan jawab...

"len kali jgn jawab camtu. org tu tanya baik2 kan..? diam je laa. nanti org ingat kite ni kurang ajar lak! mase awak jual ayam dulu pon awak tanye gak kan kat kakak tu, 'nak ayam kak?' misti laa akak tu nak beli ayam, kalo die nak beli jagung die x la gi gerai kite"

ye tak ye gak kan...?
hehehe...
haaaa...
padan muka aku!



sekian, terima kasih..
saye nak masuk tido,
incik wan dah tejerit2 panggil ai :)
nyte!


Read more...

cam tak caye jeee..
pn.nina & incik wan dah kawen selama 10 bulan :)
lagi 2 bulan, our 1st year anniversary :p

rase cam kejap jek :p
hehhe..

sorang² kat opis ni,
dok tgk pic² kawen kitorang kat blog cik DHIYA :p
siyes..
rase cam baru je MOMENT itu :p





I LUV U sooo much Honey~



p/s:
even dah 10bulan kawen, perkataan I LUV U & sayanggg awak! x pernah lekang dari bibir incik wan. kan orang kata, lelaki akan berubah lepas kawen. dah tade i loveu i love u dahhh :p tp incik wan ni adalah incik wan yg pn.nina jatuh hati dolu² :p

pas kawen ni saye da berisi :) baju nikah pon dah ketat :( jeans pon pakai 1 size bigger :( incik wan kate saye tak berisi. pandai dia jaga hati kan..?

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP