Tiny Hand

hadiah ape ye nak bagii..?

 Sunday, January 31, 2010

besday incik wan dah dekat..
+- 3 weeks je lagi..
17 FEBRUARY 2010

pn.nina tade idea laa nk bagi pe...

kalo bagi bean bag leh..?
hehehe :p

ada idea x..?

pastu tak tau nak bg present pe kat incik wan 4 our wedding anniversary nanti :(
susah kan carik present utk lelaki..
:( :( :(

Read more...

bye² my dear :)

 Wednesday, January 27, 2010

saye nak let go laa saye punye NOKIA E71 :(
sebab cam dah x guna..
~dulu sampai gadoh² ngan incik wan sebab nak beli gak!hehe..~

just maintain je laa fon PINK kesayangan ni :)


walopon die dah berkurap :)

tapi tetap cun sebab die kaler PINK!
skang saye selalu guna nombor 016 je :)

and my 012 pon ingat nak terminate la :(
~sayang laa plak kan?~
sebab,

my hubby dah depan mata,
then his 2nd number plak sub-line 016 saye :)

so call, sms sume freeeeeeeeee..

sebab,

BILL = COMPANY BAPAK AKU BAYAR :)

yeahh...



so,
Bye² my dear E71 :)

semoga berbahagia :)
jaga diri elok² eh..

maafkan salah & silap,

jangan lupekan saye :)

*sedih laa plak*

p/s:
skang ni cam takot laa plak nak berbelog :( takot kene tangkap. kot2 kite dok cite benda2 yang mungkin sensitif bagi Kerajaan Mala^ysia. kene I^S^A tak pasal2 nanti :p
ingat nak delete laa post yang saye dok membebel pasal P^K^K tu :(
TAKOOTTT..!!!!

Read more...

homesick lagi :(

 Tuesday, January 26, 2010

di saat incik wan tiada disisi..
akibat berada di luar daerah,
maka dengan hati yang terbuka juga riang gumbira,
dan sememangnya saye sedang 'homesick'..
oh silap, 'bedsick',
saye kini berada di rumah -SENGAL-

ape punye ayat daaa...
huhu..

walopon pn.nina dah kawen dekat² 9 bulan,
tapi,
pn.nina still 'homesick' :(
misti nak gak tido atas katil pn.nina 'yg dulu' :(
camne nak ilang kan 'homesick' ni ha..? :(
rase cam nak bawak je 'katil yg dulu' tu balik umah sewa pn.nina :p
leh x..?
hehe...

pn.nina boring,
incik wan tade,
so, tulis belog je laaa...

ade ke patot adek aku yg hampeh ni suh haku wat keje skolah die?kalo math ke account ke tak pe lee gak. ni ENGLISH yg kene bace essey panjang bejela tu pastu kene jawab soklan..
malas haku!

ok..
sambungg...

semalam,
my dear jay de bagi 1 link..
sebab die suh pn.nina CHAIIYOOKKKK!
hehe..
setelah pn.nina bace²,
tetibe de 1 article ni sangat menyentuh jiwa..
rase nak nangis pon ade..
jap eh pn.nina paste kat sini :)

  1. Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya.
  2. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suaminya melihat isterinya dengan kasih sayang akan di pandang Allah dengan penuh rahmat.
  3. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.
  4. Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala tola perak.
  5. Dari Hazrat Muaz : Mana-mana wanita yang berdiri atas dua kakinya membakar roti untuk suaminya hingga muka dan tangannya kepanasan oleh api,maka diharamkan muka dan tangannya dari bakaran api neraka.
  6. Thabit Al Banani berkata : Seorang wanita dari Bani Israel yang buta sebelah matanya sangat baik khidmatnya kepada suaminya. Apabila ia menghidangkan makanan dihadapan suaminya, dipegangnya pelita sehingga suaminya selesai makan. Pada suatu malam pelitanya kehabisan sumbu, maka diambilnya rambutnya dijadikan sumbu pelita. Pada keesokkannya matanyayang buta telah celik. Allah kurniakan keramat (kemuliaan pada perempuan itu kerana memuliakan dan menghormati suaminya).
  7. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di Baitullah.
  8. "Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan mebinakan 7 parit diantara dirinya dengan api neraka, jarak diantara parit itu ialah sejauh langit dan bumi."
  9. Sabda Nabi s.a.w. : "Ya Fatimah barang mana wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengerat kukunya, Allah akan memberi minum akan dia dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman- taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Shirat.
  10. Sebaik-baik wanita ialah wanita (isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya ia menggirangkan engkau, jika engkau memerintah ditaatinya perintah engkau (taat) dan jika engkau berpergian dijaga harta engkau dan dirinya.
  11. Apabila seorang wanita mencucikan pakaian suaminya, maka Allah mencatatkan baginya seribu kebaikan, dan mengampuni dua ribu kesalahannya,bahkan segala sesuatu yang disinari sang suria akan meminta keampunan baginya, dan Allah mengangkatkannya seribu darjat untuknya.
  12. Mana-mana wanita yang menunggu suaminya hingga pulanglah ia, disapukan mukanya, dihamparkan duduknya atau menyediakan makan minumnya atau merenung ia pada suaminya atau memegang tangannya, memperelokkan hidangan padanya,memelihara anaknya atau memanfaatkan hartanya pada suaminya kerana mencari keredhaan Allah, maka disunatkan baginya akan tiap-tiap kalimah ucapannya,tiap-tiap langkahnya dan setiap renungannya pada suaminya sebagaimana memerdekakan seorang hamba. Pada hari Qiamat kelak, Allah kurniakan Nur hingga tercengang wanita mukmin semuanya atas kurniaan rahmat itu. Tiada seorang pun yang sampai ke mertabat itu melainkan Nabi-nabi.
  13. Memberi/membuat segelas air untuk suami fadhilatnya ibarat mendapat pahala puasa sunat 1 tahun
  14. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami fadhilatnya ibarat mendapat pahala haji dan umrah

dan pn.nina akan selalu membaca artikel ini untuk mengingatkan diri sendiri :)
jadi isteri ni senang je dapat pahal kan..?


hahaha..
lagi 1 pn.nina nak cite pasal incik wan :p

die skang rajen g GYM :)
pn.nina ikot gak tp x laa se efficient die :p
hahaha..
pas g GYM, malam tu sblm tido pake U-ZAP plak..
isk..
kuat tol semangat die nak kempis kan PEROT :p

ape² pon honey,
I LUV U soooo MUCH~
muahhh~

Read more...

mission failed :(

 Sunday, January 24, 2010

PERCUBAAN PN.NINA.....................
GAGAL..!!!
;(

Read more...

apabila 4 daripada 7 ..........

 Tuesday, January 12, 2010

mari pn.nina habis kan ayat pada tajuk itu...
apabila 4 daripada 7 seluar jeans pn.nina da tak muat :(

erghhh...
kenapa..?
kenapeee jadi begini...?

kenapa skang hanye ade 3 jeans je yg BOLEH dipakai..?
yang 4 lg tu nak buat ape..?
huhuhu :(

juge seluar yg dahulu nye memerlukan belt,
kini dipakai tanpa belt~
~muat2 je uuuuuuuuuuu...!!~

kenapa badan membesar ni..?
adakah tahap metabolisme pn.nina dah x seperti dulu...?
adekah kerana faktor umur..?
atau 'status' ..?

juga sekarang pn.nina dah x selesa ber 'baby-T'
lebis selesa ber t-shirt longgar :(

kain2 baju kurung juga mula MENGETAT...

ape yg harus pn.nina lakukann...??
:( :( :(

Read more...

my lunch for today~

 Tuesday, January 5, 2010


lunch saye pada hari ini..
nasi 1/2
ayam goreng 1 ketul
pedal + ulam + sambal belacan
+
air bio-aura

cost: RM2 sahaja :)

nyum......nyum.........nyum.....

Read more...

ohhhh aqasha

 Sunday, January 3, 2010

sayee memangggg "ADMIRE" giler kat mamat nih..
dah lama x 'teringat' kat die,
tp semalam incik wan lak mengembalikan ingatan :(


mulanye,
saye nak kenakan incik wan,
saye tanye incik wan,
"awak tahu x ciri2 lelaki idaman saye cmne..?"
ingat nk kenakan die dgn menjawab camni,
"saye suke yg muke bulat, perot bulat, yg suke makan ayam & etc" (sume ciri yg ada kat die la)
tp alih2 incik wan ckp camni lak,
"lelaki idaman awak mesti laaa cam hans isaac & aqasha"



owhhh...
sangaattt betul,
tp tu dulu laa,
skang da kawen,

ne leh suke kat lelaki lain :p


sayeeeee sangat suke AQASHA
pic ni mase g kenduri, ade aqasha :)
saye siap salam ngan aqasha lagii..
owhhhh..
sangat lembut okkk tangan die!
~time tu sy masih tunangan incik wan~

saye juge pernah mimpi yg aqasha suke kat saye :)
die meluahkan rasa hati die, cam die salu berlakon tuuu...
tp da lama dh la..
tp stillll ingat mimpi tu..
bessss nyeeeeee....
hmmm......

saye pernah bgtahu incik wan yg saye nk letak nama anak saye
"FIRDEE AQASHA"
dan jawapan nye,
pasti laaa,
TAK BOLEH!
hehe..


p/s:
incik wan kate die suke rozita che wan bile sy gedix2 cerite pasal aqasha..
saye sangat rase TAK tergugat langsung ngan wanita itu :)
hahahaha...


Read more...

hari ini 01/01/10

 Friday, January 1, 2010

harini serina reduzuan menikah...
dah selamat dah..
skali lafaz je :)
pastu chef wan siap nangis2 lg, mase cakap die lepas kan serina kat hubby die..

tetibe pn.nina teringat time nikah dulu :)
bile time hubby cium dahi tu,
ohh..
sangat bess moment itu :)
dan sedih juge ade...
sebab kite dah 'ditransfer'..
pn.nina bukan lagi tanggungjawab mama & babah dah..
pn.nina kene taat kat incik wan..
dulu kalo nk gi berpoye2, kene tanye mama & babah,
skang ni kene tanye incik wan :p


pn.nina berharap agar 2010 bermula dengan baik :)

mengikut perancangan awal kami dulu,
01-01-2010 ni laa harii kami nak nikah,
tp belum sempat diskuss lagi,
kami dah di nikah kan pada 1 may 2009.
iaitu 8 bulan dulu :p
~xpe le. jodoh dah diawalkan~
family yg nak awal :)

pn.nina dah bersedia nak tempuhi apa jua dalam 2010..
2009 ni cam banyak bende yg terjadi x dirancang :)
tp xpe le,
siapa kite nak tolak Qada & Qadar :)
saye redha~

pn.nina perlukan doa dari kalian semua,
agar doakan kami dapat our 1st baby this year..
harap sume kawan2 doakan saye ye :)

HAPPY NEW YEAR 2010 DEARIES :)


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP