Tiny Hand

salam aidil adha

 Thursday, November 26, 2009

esok da rayerrr aji..
samat rayee sume :)
mintak ampun & maaf segala salah silap ye :)

pn.nina sedang berada di rumah ibubapa nyee :)

suppose raya kat simpang 4,
tp disebabkan incik wan terkena demam,
maka, raya lee kat ipoh :)

pn.nina sedang bersenang lenang di atas katil :)
berada dlm *room-sweet-room* die..
~bilik ku, syurga ku~
owhh..
sangat rinduuuuuu kat bilik ini...
rinduuu nak surf tenet 'dengan aman' kat dlm bilik..
rindu nak golek2 atas katil sambil berangan2..
rindu nk tido atas katil ni 'berseorangan'
rindu kat zaman 'itu'..
zaman yg xde orang kaco..!!

ni kejap lagi ni kang ade laa suara2 memanggil..
"sayanggg, mane towel saye..?"
"sayanggg, nak air teh"
"sayanggg... ne awak ni. meh sini laa dok ngan saye"
hmm..
sangattt penat bile dah jd isteri :(

ni sib baik pn.nina aman sket..
incik wan ngah menyembang ngan incik daddy :)

soo...
nyte dearies..
sok bangun awal taw..!

Read more...

bz..bz..bz.....

 Thursday, November 19, 2009

hmm..
~mengeluh~

pn.nina bz..
x cukup rehat :(
bz kerja :(

incik wan pon bz :(
ulang alik ipoh-puncak alam..

skang ni plak incik wan seakan² dah jadi drebar lorry :(
kalo bleh,
incik wan nk pn.nina naik lorry sesama ngan die g hantar barang serata malaysia ni :(
~ohh..x sanggop pn.nina dok dlm lorry tu menjelajah malaysia~


pernah skali tu, pn.nina ikot incik wan g anta barang kat segamat,
dah laa jalan kat tangkak tu cam scary semacam je..
dgn lorry xde aircond nye,
dgn lorry wat hal (xmo start) nye mase nak gerak tu,
sib baik kat tempat yg 'scary' tu x plak lorry meragam...
pastu sbb takot lorry wat hal lagi,
kitorang tido dlm lorry dgn enjin x dimatikan.
kalo matikan enjin takot xleh start dah pastu :(
yg paling penting, pn.nina x mandi..!
ohh... sungguh x sanggup..!

hmm..
skang ni incik wan pon dah kurang rehat.
asik bawak lorry je..
kengkawan kat opis ni pon dah kata incik wan dah cam jadi drebar lorry plak :p
hehe...

xpe laa sayangg,
ni 'training' utk awak...
babah kata, kalo nk berjaya,
kene mula dr bawah..
kene tahu buat semua kerja MACAM babah :)
ni die tengah train awak laa ni...

pn.nina lak kadang² jadi bujang balik,
tp bujang skang ni,
kalo nk kuar kne mintak izin,
kalo dulu, nak kuar, kuar je la..!
~last week incik wan nk g yong peng. 1 hari perjalanan tu! memula suh pn.nina g umah cik dhiya. nk tumpang tdo sbb incik wan kate die xlarat nk blk dr yon peng hari tu gak..! pn.nina dah excited gile dah sbb cik dhiya ajak g kebun skali :p kul 6 pagi pn.nina dh bangun. excited nye pasal. tros kejut incik wan suh bangun, nanti lambat sampai umah cik dhiya. last² incik wan kata, "awak dok umah je la. saya balik mlm ni gak. saye dah x penat dah". dengan kecewa nye, pn.nina SMS cik dhiya pepagi buta tu kate xjadi g :( dan pn.nina merjauk 1 hari!!! hmm.....~

hmmmm..
sambung²...

ingat kan bile incik wan dah berenti kat GIANT dlu,
leh laa we all duduk together²,
tapii..
skang ni lagiiiiii 'stress' :(

mama kata,
pn.nina kene sacrifice sikit..
kalo nak die berjaya...

kan bes kalo incik wan tu keje opis je,
kuar kol 8.30 balik 5.30..
hari² cam tu,
sabtu ahad cuti..!
malam leh jalan², tgk wayang..
kalo outstation pon, kadang² :)
tapiii....

xpe lee..
dah ni yg incik wan nak,
die taknak keje ofis,
die kate kalo die keje ofis,
otak die x berkembang, lemau, penat :p
hi hi hi..

biarlah die berjaya mengejar cita² die,
cita² pn.nina hanya nak sebuah keluarga yang bahagia..
~kira cam pn.nina ni xde cite² nk jadi executive laa ni. hehe~
pn.nina nak jadi suri rumah je..
suri rumah yg ber-degree..!
hahaha...
kalo kerja pon,
kerja yg senang²..
kerani ke, typist ke~
hehe..
bleh..?

dan bila pn.nina berjauhan ngan incik wan camni,
lagi laa pn.nina rasa cam TAKNAK menamatkan zaman halimunan ini :(
~bukan taknak, tp belum bersedia :( ALLAH lebih mengetahui~
tapi kalo ALLAH nak bagi,
pn.nina terima~
~tapi rezeki x datang bergolek tanpa usaha..! yeahh....~

dan sampai sekarang,
pn.nina still rasa yg KAMI ni still cam couple yg x kawen lagi.
hehe..
serious~


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP