Tiny Hand

di suatu petang yang hening ~

 Saturday, October 31, 2009

yee..
ini cerita benar...

disuatu petang jumaat yang hening.....

sedang puan nina membebel² x tentu pasal kat incik wan..
~x ingat sebab ape punca nye~
pott...pet..pot..pet..
blaa...bla..blaaa..bla...

tetibe incik wan berkata..

selagi awak kawen ngan saye,
awak jgn riso, sume saye tanggung..

DOSA AWAK SUME SAYE TANGGUNG TAW..
dan saye dah pun meREDHAI awak sebagai isteri saye..
JAMINAN SYURGA UTK AWAK TAW..!


hmm..
baru puan nina berhenti membebel..
sambil terharu dan terkedu..
DOSA nyee puan nina membebel kat suami kan..
~dosa yg tu sindiri tanggung :p~

tapii..
puan nina suka laa bile incik wan cakap cenggitu :)
cakap pasal agama² ni..
suke sangat dengar...!!
ape² yang incik wan cerita pasal zaman RASULULLAH S.A.W pon puan nina suke dengar :)
pasal issue semasa pon puan nina suke dengar..
best cara incik wan cerita :)

tp incik wan x marah pon..
kdg² saje je die carik pasal,
bg puan nina bising²...
agaknye,
xlengkap kot idup die kalo x bg puan nina membebel..!
kadang² tu tengah puan nina bz membebel,
die leh tesengeh² je..!
bikin panas hati je..
bile dah tesengeh² camtu,
malas aa nk continue membebel,
diam je tros.
malas nak layan..!

penat taw membebel ni..!!



puan nina dah ingat dah pasal pe puan nina membebel,
sebab nye,
incik wan gi solat jumaat pake selipar puan nina..
die takot seliper die ilang..
amboii..!
~
kaki incik wan size 9, kaki puan nina size 5. bayangkan...~

Read more...

sape baekkk..? leh tulun x..? hehe :)

 Monday, October 26, 2009

sape baikk...?
leh x tolong..?
dapat gak pahala :)

leh x tulung ajar camne nk install garmin dlm henpon..?
dok google² pon x pandai2...
pastu bile install pon cam xleh gune je :(

tolonggg laa..
plizz..
plizz..
plizz...

malas nk g kedai..
rugi je RM50 :(

Read more...

vacancy(ies)

 Friday, October 23, 2009



ni adalah post yg ke-100 saye :)

kali ni nak bagi tahu bahawasanya,
office di mana saya bekerja ni ada vacancies :)
so sesape yg nak apply,
leh laa anto resume :)

vacancies ni terbuka kpd semua..
except sahabat² saye..
sebab..
saje je,
saye malas nak bekerja dengan kawan² yg saye kasihi :)
bagi saye,
sahabat adalah hanya untuk di kasihi, dan meng-hang-out kan diri + happy..
tamau stress²
~err..ade point ke pe yg diriku tulis ni?~


ok..
ni die jawatan² kosong yg ada :)
kalo nak apply,
anto resume ke cosignsb@yahoo.com



1. Site Supervisor


calon² mesti lah mempunyai Diploma in Civil Engineering. tapi kalo xde doploma tapi ade experience menjaga tapak binaan serta menjaga pekerja² tapak binaan yang sememang nye banyak songeh itu, pun leh apply. sile kann :)
~pekerja² opis saye ni kdg2 menyakit kan hati :(~



2. IT Executive

calon-calon of coz lah kene ada at least Diploma in IT kalo bleh majoring in web design.
sbb boss saye nak orang tu wat kan website + maintain mengikut ape yg di kehendaki & diarahkan..
kalo nk lg power, korang wat siap2 website (contoh) baru utk boss saye tu, kasi die impress sket. website lama --> www.cosign.com.my
~eh ada taw yg blaja IT tapi tatau wat web site..!~



3. Sales Executive

calon-calon utk post yang ni lak mesti le ade lesen memandu kereta dan juge kereta (kalo xde kete camne nk wat sales). pastu kene suke berjalan² berjumpe orang :) and yang paling penting money driven. sebab, kalo dapat kan projek, komisyen menanti anda..!
projek (JKR) lak paling kurang RM20,000.00 leh dapat. bayang kan kalo anda dapat atleast 1% komisyen. haaa.. dah berapa..? gaji bulan lagi...
isk..
kaya²....



4. Engineer

calon-calon engineer ni kene ada 1st degree Civil Engineering. de experience ke xde experince ke saye pon x pasti. cube try test je la eh :)


k laa..
saye nk g kl ni..
nak jumpe encik suami :)
saye merindui beliau..
pastu sok nak lawat baby alia juge berjumpe ngan sahabat² kesayangan saye:)
daaa....

Read more...

yang mana 1 eh..?

 Wednesday, October 21, 2009



.com


ke

.my

ke

.com.my .....?



Read more...

sihir

 Thursday, October 15, 2009

betul ke ada sihir ni..?
kenapa orang melayu ni suka sihir yee..?
~isk.bkn melayu je la. cina india sume pon suke~
tak suke seseorang je,
hantar sihir..!

isk...
pn.nina penah gak la dgr cite sihir² ni cam santau & etc..
tapii..
camne santau tu dorang hantar..?
tepat, cepat & tangkas...
guna khidmat nationwide express courier ke...?

hmm...
korang percaya tak sihir² ni..?

pn.nina dolu² percaya² camtu je..
sehingga terjadi kat diri sendiri tanpa disedari sehingga pergi berubat dan ternampak sendiri 'benda' yang di hantar tu keluar dari badan...


patot laa pn.nina rase lain macam je badan ni :(

sedih sangat rase nye..
sanggop orang islam buat camtu..
tak suke orang tu je,
hantar 'benda' kacau...

siap bleh top-up lg kalo dibuang..
mungkin 'penghantar' tu dah kasi standing instruction kat bomoh agar top-up 'benda²' jika 'mangsa' dah berjaya mengeluarkan 'benda' tu dr badan..

mungkin..?

isk....
kalo fikir logic akal,
memang x masok akal..

jenuh berfikir semalam,
camne 'bende' tu leh ada dlm badan pn.nina..?

kenapa pn.nina terkena sama..?

nauzubillah...
syirikkk..!

Read more...

apabila bapa mertua ku bersuara...

 Monday, October 12, 2009

bapa mertuaku
pn.nina
incik wan




"nina, umo ko dah berapa skang..?"

"25"

"sebelum 30 ni, ko beranak 4. pastu bile umo ko dah 40, anak² ko da besar. leh muda balik. skang ni tumpu jaga anak. pastu leh jaga bisnes"

"ha..ok laa sayang 1 thn sorang anak"
~sambil senyum lebar~

aduhai..
mereka ni menunggu anak kami ke..?

jangan kate bapa mertuaku yg tanye,
makcu pon ritu dok tanye

"ko ni merancang ke or memang tak dapat..?"
~kire xdapat la tu kan? pn.nina x makan ubat ye~

aiseh..
weollss nak halimunan pon potong je :(
~da laa baruuuu je dok together²~


ok laaaaaaaaaaa...............
kite kensel laa halimunan..
kite try next month eh..
sbb skang dah t.a.k. s.u.b.u.r :p

tapi..
pn.nina windu incik wan laa :(
tatau bile incik wan nak balik :(
die baru jeeeeeeeee pergi meninggalkan diriku :(

owh....
seksenyeeee :(

Read more...

nak gedix² bleh x..?

 Saturday, October 10, 2009

nak gedix² panggey incik wan "abang" leh x..?
semalam tgk nur kasih tu,
cam bes je si nur tu panggey adam tu abang :)

tp,
incik wan tamau dipanggil 'abang'
ahhh..
nak panggey gak..!
hehe...
cubee...try...test :)

*gedix yg terlampau*
~ok byeee... ai nak balik hutan melintang ni jumpe 'abang'~

Read more...

wahhh.....xsangke..! *dah edit*

 Friday, October 2, 2009

xsangke diriku berjaya menjual 3 naskah TAFSIR AL-QURAN tu..!!
satu pencapaian yg membanggakan..!
~bangge weh even br 3 je dpt jual..!~
tapii...
terasa diri ini x proper semasa berurusniaga tu..
sbb x menutup aurat time deliver kat customer,
pasti customer pelik + ragu² kan..?
seseorang yg jual TAFSIR AL-QURAN x bertudung :p
sooo,
pasni kalo anta kat customer,
kne pake selendang aa...
~selendang da bli banyak. siyes...! asik bli jek. tp xtahu nk start bila. doakan saye ye :)~


then,
uollsss please laa nasihat kan pn.nina tu...
cakap kat die,
"weh. jangan..! simpan duit. untuk kesenangan masa depan"
arghhh...
uollsss taw x die nak bli henbeg coach..!
sebab die die 'voucher' RM200..
tolong laa nasihat kan die agar jangan tergoda dengan beg² itu..
tolongggg laa eh..!
perasaan die tgh meluap2 tu..
kepala otak die dah xleh pk bende lain dah..
hanye henbeg coach yg menjadi idaman tu je yg berlegar2....!!

dah laa..

nak g wat kek utk cik zura yg nak bertunang esok ni..
mama suh..
mama kata,
"buat laa kek utk zura. xkan pegi esok tangan kosong je"
so, sepantas kilat tanye ade x bekas kosong kat 'pn.zura' :)
dan 'pn. zura' pon dah anto bekas tu di rumah saye :)

daaa

**edited**

to cik dhiya,
cenggini lee bag yg saye mahu itu..

owh..
sangat mahal..
800++ :(




xleh bli ye pn.nina..!!!!


tapi kan, kat orkid syah tu,
de beg ok laa..
tp x laa ok sangat,
tp benafsu gak laa :p

kalo bli yg ni ok x..?
ke kumpul bli yg coach carly tu..?

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP