Tiny Hand

kisah ayam percik

 Tuesday, September 1, 2009

haluu..
da lame x hapdet kan..?
suriee lee..
~eh sedap x kalo letak nama anak ai SURI~
ai bz laa :p
haha..

siyess..
bz gileeezz..
xde rest langsung...!
~pagi keje di opis, petang ke pasar lak.tp tengahari ai curi tulang tidur di surau :)~
sehingga lah ai jatuh sakit :)
dan telah meminta cuti 1 hari dari incik wan :p
so semalam,
31*08*2009 kami x gi niageee :)
hehehe...

::hari ini nk menggunakan 'ai' sbg kata ganti nama diri::

incik wan sempat lagi mengejek ai,
die kate ai sakit sbb ai da lame x menjenguk, menjengah apatah lagi menerjah shopping complex..
cisss...
maka dengan itu,
incik wan telah membawa ai ke jusco malam semalam..
~pergi jusco kol 10. emm jadi lee. walopon berada di sana selama 1/2 jam je~
dengan harapan ai akan sihat selepas itu..
huhu..
~sihat gak laaa sket.heheee :p~

so,
mari kite bercerita tentang biznes ai skarang ni.eh biznes we all. silap aa. harap ampun ye inciik wan. ai lak lelebih :p

sblm tu ai nak kasi taw yg u all patot berbangge ngan ai..
sebab ai da pandai potong ayam skarang :)
owhh..
seumur idup ai, ai x pernah potong ayam 1 ekor..
salu mama ai beli da siap potong. tinggal basuh then tros masak je..!
kalo mama ai tahu yg ai dah pandai potong ayam,
misti sejuk perot die melahirkan ai kann...?
owhh..
~makcu ai sudah pon berbangge ngan ai,harap maklum~

ok2..
biznes we all stakat ni,
ALHAMDULILLAH...
syukurrrr sangat...
dalam masa 1 week we all biz, we all ade saving dlm 1k++ :)
tapii...
penat nye hanyee ALLAH je yg tahu..
terawih mmg we all x gi..! ^mengaku^

nak ucap TQ sesangat kat kawan² yg banyak bg support..

camne..?
sedap x..?
kalo rase manis tu,
biase lee..
memang resipi CHEF WAN begitu :p
hehe...

kpd cik dhiya yg sudi nk rase ayam percik buatan incik wan..
sampai ke shah alam ai export. incik wan patot berbangge yee.. .

kepada cik zura + incik muaz kerana sudi singgah di gerai we all yg x seberapa ni..
sehingga kan cik zura telah digigit oleh semut..
~ni pic semut² tersebut.ai juge telah digigit. sangat sakit+gatall..!!~


ok..
sambungg²..
incik wan di bantu oleh zaheen a.k.a adik ai a.k.a adik ipar nye
mamat yg memakai topi kuning tu pula ialah kezen ai yg dulu nye praktikal di hospital ipoh dan sekarang beliau telah pulang ke kampung halaman nye di terengganu :)


ini adalah gambar ayam yg sedang di masak :)
~gambar² ini di ambil pada hari yg berbeza ye puan² sekelian~

yang ni pula hampir2 masak :)



incik wan sedang melihat kualiti ayam yg di bakar oleh zaheen yg tidak berpengalaman..
ai telah salah membeli apron untuk incik wan. apron biru itu adalah apron yg sepatot nye di pakai oleh pemotong daging. bukan taukeh ayam :(


2 gambar di bawah ni saje je ai snap utk kenang²an..
hehe..


cube tgk 2 pic ni..
susunan tanda harga itu..
susunan yg teratur itu di susun oleh ai,
kerana ai tidak bekerja pada hari itu,
so ai datang pasar awal. ai ikot mereka menaiki van..

susunan tanda harga ni pula disusun oleh mereka..
kerana ai pergi ke pasar selepas waktu pejabat :)
owhh..
sangat x teratur...
lelaki ni mmg keras tangan eh..?
ai baru tinggal kan sehari,
gerai dah x cantik :(
tanda harga itu hanya bertahan selama 5 hari saje :(
sebab dah koyak+kotor di kerjakan mereka :(
hmmm....



hari sabtu+ahad ritu,
we all tambah lg 2 pemanggang..
ayam pon tambah sket dr hari² biase..
incik wan mengimport bala tenteranya dari simpang empat, hutan melintang, perak..
adik² ipar ai datang membantu :)
::amly+intan::
jap de gambar x..?
haa...
adeee..
~yang tudung hitam tu intan, yang baju hitam tu amly~
see...
ai terpakse wat price tag sementara yg baru,
sementara menunggu price tag lain siap..
~ ai dah mintak tolong supervisor opis ai tlg wat price tag yg baru guna mana² off cut buat signboard. tp x siap lagi. bile ntah nk siap ~

dan...
jualann we all pada hari ni..
~hari yg ada 2 pemanggang~
mencecah RM1k++
hehe..
ALHAMDULILLAH.....



kepada kawan² yang lain,
sile lee ke gerai ai tuu..
yg blum singgah,
singgah leee...
sapot ai..
rase lee ayam yg hubby ai wat...
nanti u all komen aaa kat ai k...
yg dah singgah & rase,
meh laa singgah lg :)


5 comments:

fadillaz 01 September, 2009  

uish kaye ar ko bebe..raye ni mmg raye sakan arr...selamat bershopping aku ucapkan..keke..

nnt aku sggah eh..xde kesempatan lg nak ke medan gopeng..jem arr sane..

Dyalycious 01 September, 2009  

bestnye dear....
suke nye aku dgr sehari je dpt 1k..bersih ek tu?nak soh hafiz berniage la camni,...heheh..

xpe dear..even aku tak dtg gerai, doa aku sentiase mengiringi kawan2 aku...moga nko success tau dear...aku hepi sgt dgr... :)

.nina.z. 01 September, 2009  

hehe..
masehh kawan2 ku..

dilla,
sile singgah yee :)

tapi skang ni da masuk 2nd week,
sales slow sket :(
dapat around RM600++ je :(

BabyChomei 02 September, 2009  

wow,,sehari seribu?pakcik kayooo..leh bli handbag coach yg besauu aa camni

.nina.z. 02 September, 2009  

huhu..
itu duit incik wan :(
bukan duit sayeee :(

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP